Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Misa zahvalnica Bogu za sve darove i plodove zemlje

  Misa zahvalnica Bogu za sve darove i plodove zemlje

  U nedjelju, 16. listopada 2016. godine, svečanim misnim slavljem u 8,30h, zahvalili smo dobrome Bogu za sve ono što iz Njegove ruke primamo, za sve darove i plodove zemlje i rada naših vrijednih ruku.
  Euharistijsko slavlje je predslavio kapelan vlč. Stjepan Matezović, a svečanosti misnog slavlja doprinijeli su aktivni i angažirani župljani. Vlč. Stjepan je u propovijedi progovorio i djeci i odraslima o dimenziji molitve kao zahvale. Uz poticajne riječi nedjeljnog evanđelja potaknuo je župljane na važnost molitve u svakidašnjem životu, ali ne samo one prosne nego nadasve molitve zahvale. „ Pozvani smo poput Mojsija imati spremne i uzdignute ruke prema Onomu od koga primamo sve u svojemu životu. Svakoga dana imamo priliku izabrati jedno ili drugo: Žaliti i mrmljati zbog onoga što nemamo, ili trajno zahvaljivati za sve ono što imamo. Pred nama je izbor. Korak po korak počnimo živjeti iz zahvalnosti, kroz molitvu, zahvaljujući svome Bogu“, rekao je vlč. Stjepan.

  Pročitaj više
 • SPOMEN NA ŽRTVU VUKOVARA U OSJEČKOJ KONKATEDRALI

  SPOMEN NA ŽRTVU VUKOVARA U OSJEČKOJ KONKATEDRALI

  U predvečerje 25. obljetnice ratnog stradanja grada Vukovara, 17. studenoga u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla misno slavlje za sve poginule branitelje predvodio je porečko-pulski biskup u miru, mons. Ivan Milovan. Prigodan pozdrav mons. Milovanu uputio je domaći župnik i dekan Osječkog zapadnog dekanata, mons. Adam Bernatović, a u koncelebraciji je bio i vlč. Matej Glavica, pastoralni suradnik u konkatedralnoj župi te svećenik u miru Vladimir Mikrut.  

  Pročitaj više
 • PROSLAVLJENA NEDJELJA BRAČNIH JUBILEJA

  PROSLAVLJENA NEDJELJA BRAČNIH JUBILEJA

  U nedjelju 13. studenoga 2016. godine u našoj župi je bila proslava bračnih jubileja. Pod svečanim misnim slavljem u 10,00h, koje je predvodio naš župnik preč. Adam Bernatović, svoje bračne jubileje i bračne zavjete proslavili su i obnovili sljedeći bračni parovi: 50 godina braka:  Antun Erić i Anica r. Mikolić, vjenčani 8. 05. 1966. Alšić Šimo i Slavica r. Majdenić, ,vjenčani 16. IV. 1966.; 40 godina braka: Petrović Viktor i Brigita r. Pavošević, vjenčani 23.09.1989., te 30 godina braka: Uglik Dragutin i Nevenka r. Štefančić, vjenčani 15. 02. 1986. Nakon homilije uslijedila su obnavljanja bračnih obećanja i blagoslov prstena.

  Pročitaj više
 • Mješoviti konkatedralni zbor na smotri župnih zborova u Vukovaru

  Mješoviti konkatedralni zbor na smotri župnih zborova u Vukovaru

  I ove godine nadbiskupijski Ured za crkvenu glazbu organizirao je Smotru župnih zborova. Smotra se održala u subotu, 5. studenoga 2016., u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru s početkom u 15,00 sati. Na ovoj smotri sudjelovao je i naš mješoviti konkatedralni zbor. Kao nit vodilja smotre bilo je sjećanje i zahvala za rad, ove godine, preminulom hrvatskom skladatelja mnogih poznatih crkvenih pjesama, misa, antifona i skladbi maestru Anđelku Klobučaru. Smotra je započela uvodnim pozdravom v. d. voditelja nadbiskupijskog Ureda za crkvenu glazbu te izrazima dobrodošlice domaćina, franjevaca, koju je prisutnima uputio gvardijan fra Ivica Jagodić. Svaki od prisutnih dvanaest zborova izveo je po dvije skladbe. Naš konkatedralni zbor je nastupio kao peti po redu sa skladbama „Isus Krist“ autora, već spomenutog, maestra Anđelka Klobučara te skladbom „Alleluia“ autora Ralpha Manuela. Izvedbom ovih dviju skladbi zbor je pokazao svoj potencijal i kvalitetu te oduševio sve prisutne. Rezultat oduševljenja i odlične izvedbe plod je nesebičnog zalaganja, ustrajnosti i odricanja svih naših članova zbora.

  Pročitaj više
 • Proslavljena sv. Cecilija u osječkoj konkatedrali

  Proslavljena sv. Cecilija u osječkoj konkatedrali

  Na spomendan svete Cecilije 22. studenoga u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla svečanim misnim slavljem proslavljena je zaštitnica crkvenoga pjevanja. Misno slavlje predvodio je župnik mons. Adam Bernatović. Suslavili su Vladimir Mikrut, svećenik u miru i Matej Glavica, pastoralni suradnik. Župnik je pozdravio sve voditelje i članove pet župnih zborova i čestitao im blagdan njihove zaštitnice. U prigodnoj je homiliji istaknuo kako članovi svih župnih zborova uvijek trebaju biti svjesni kako je njihova služba u liturgijskim slavljima od velike važnosti te ih potaknuo na daljnji angažman kako bi pjevanje u konkatedrali uvijek bilo na visokoj razini, na što je ova župa ponosna kroz prisutnost ukupno pet zborova sa oko 150 članova.

  Pročitaj više
 • BOŽIĆNE ISPOVIJEDI

  BOŽIĆNE ISPOVIJEDI

  BOŽIĆNA ISPOVIJED BOLESNIKA
  Molimo župljane koji imaju bolesne i stare, koji nisu u mogućnosti doći u crkvu a žele se ispovijedati i pričestiti za Božić, da ih prijave u župni ured. Božićna ispovijed bolesnika bit će u ponedjeljak, 12. prosinca  od 9,00 sati.

  BOŽIĆNA ISPOVIJED ŠKOLSKE DJECE
  Božićna ispovijed školske djece je u petak, 16. prosinca . Djeca koja su slobodna prije podne od 9,00 sati a poslije podne od 15,30 sati. Molimo školsku djecu da dođu na ispovijed u petak na svoj dan.

  BOŽIĆNA ISPOVIJED U KONKATEDRALI
  U konkatedrali se može ispovijedati uz misu zornicu, prije i poslije mise zornice, uz večernju misu i nedjeljom uz sve mise. Od 19. prosinca mogućnost za ispovijed od 9,00 do 11,00 sati prije podne i od 15,30 do 19,00 sve do Badnjaka kada prije podne završava božićna ispovijed.

  Pročitaj više
 • PREDSTAVLJANJE PRVOPRIČESNIKA U KONKATEDRALNOJ ŽUPI U OSIJEKU

  PREDSTAVLJANJE PRVOPRIČESNIKA U KONKATEDRALNOJ ŽUPI U OSIJEKU

  U nedjelju, 09.listopada, u našoj župi bio je poseban dan za naše ovogodišnje prvopričesnike. Na misi u 8,30h molili smo posebno za njih, a oni su Isusu izrekli svoj  „vjerujem“ i „hoću“. Svetu misu  imao je kapelan vlč. Stjepan Matezović. U svojoj propovijedi kratko je naglasio djeci, roditeljima i svim prisutnima važnost dimenzije zahvalnosti u našem vjerničkom životu. „Po primjeru „tuđinca“ znati zahvaljivati jer toliko toga imamo nezasluženog u našim osobnim životima. Pozvani smo biti zahvalni za sve ono u čemu svakodnevno uspijevam, za ono što dobivam. Pozvani smo zahvaliti i za novi dan, za ljude koji nas vole, za obitelj, za školu, za učitelje, za posao koji radim, za domovinu u kojoj živim“, rekao je između ostaloga kapelan.

  Pročitaj više
 • HOD KROZ DOŠAŠĆE U KONKATEDRALI – EVO TI RUKE, ANĐELE!

  HOD KROZ DOŠAŠĆE U KONKATEDRALI – EVO TI RUKE, ANĐELE!

  U ponedjeljak, 28. studenoga, u našoj župi su započele mise zornice. Kroz tjedan u došašću će jutarnje svete mise zornice biti u 7,00 sati. Već prvoga dana okupilo se mnoštvo vjernika, a među njima mnoštvo djece i mladih.  Ove godine naš moto koji će nas voditi kroz došašće je "EVO TI RUKE, ANĐELE!". Pripremajući se za došašće, vrijeme iščekivanja Kristova rođenja, želimo "DOHVATITI ISUSOVU PRUŽENU RUKU". Kako? Pružanjem svojih ruku. Prvi tjedan došašća: MOJOJ OBITELJI: 1. mami. 2. tati. 3. sestri. 4. bratu. 5. baki. 6. djedu. Drugi tjedan: MOJOJ CRKVI: 1.svećenicima. 2. č. sestrama. 3. vjeroučiteljima. 4. katehistima. 5. ministrantima. 6.pjevačima. Treći tjedan: MOJOJ ŠKOLI: 1. ravnateljima. 2. učiteljima. 3. domarima. 4. spremačicama. 5. razredu. 6. svim učenicima. Četvrti tjedan: MOJEMU GRADU: 1. vrtićima. 2. domovima. 3. trgovinama. 4. bolnicama. 5. ustanovama. 6. svim sugrađanima.

  Pročitaj više
 • Proslava svetkovine Svih svetih u Osijeku

  Proslava svetkovine Svih svetih u Osijeku

  OSIJEK (TU) - Utjecaj svetaca na politiku Europe bila je nit vodilja homilije đakovačko-osječkog nadbiskupa u miru Marina Srakića, koju je o svetkovini Svih svetih, 1. studenoga 2016. održao tijekom večernjeg misnog slavlja u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla. U koncelebraciji su bili: biskupski vikar za pastoral grada Osijeka mons. Vladimir Dugalić, dekan Osječkog zapadnog dekanata i domaći župnik mons. Adam Bernatović, svećenik u miru Vladimir Mikrut i tajnik Nadbiskupskog ordinarijata Dario Hrga. Liturgijsko pjevanje animirao je Mješoviti konkatedralni zbor pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Dalibora Ratića, a za sakrament ispovijedi na raspolaganju su bili vlč. Matej Glavica i župni vikar Stjepan Matezović.  

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
×

Greška

Kategorija nije pronađena

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas286
Jučer412
Ovaj mjesec3376
Ukupno4481876

Trenutno online

5
posjetitelja

Petak, 09 Prosinac 2016 16:24