Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • VELIKO JUBILEJSKO HODOČAŠĆE U ĐAKOVO

  VELIKO JUBILEJSKO HODOČAŠĆE U ĐAKOVO

  Dana 5. lipnja 2016. godine obadva osječka dekanata, 40 autobusa i mnoštvo osobnih automobila, nas oko 3000 vjernika grada Osijeka i okolice hodočastili smo u našu prvostolnu crkvu sv. Petra u Đakovo. Bilo je to Veliko Jubilejsko hodočašće – proći kroz Vrata milosrđa - sa stvarnošću svoga nestalnoga zemaljskoga života, kao pojedinci i zajednica Crkve u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, mi vjernici iz obadvaju dekanata, Osječkog istočnog i zapadnog dekanata, s pouzdanjem u Očevo milosrdno srce, koje se najviše očituje u njegovu Sinu Isusu Kristu, Dobrom Pastiru. Bili smo ponizni molitelji, prosci Očeva milosrđa toliko potrebnoga za sve nas i naš grad. Svetu misu je predvodio nadbiskup Đuro uz koncelebraciju svećenika naših dekanata. Bilo je veličanstveno. Hvala svima, posebno zborovima koji su pod vodstvom s. Branke i gosp. Dalibora svojim veličanstvenim pjevanjem uzveličali ovo slavlje.

  Pročitaj više
 • Jubilejsko hodočašće u Godini milosrđa

  Jubilejsko hodočašće u Godini milosrđa

  Jubilejsko hodočašće u Godini milosrđa Osječkog istočnog i Osječkog zapadnog dekanata, u zajedništvu s redovnicima i redovnicama te vjernicima grkokatoličke župe u Osijeku.

  Pročitaj više
 • Otvaranje

  Otvaranje "vrata milosrđa" u oprosnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Osijeku

  OSIJEK (TU) - Okružnicom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića osječka konkatedrala sv. Petra i Pavla u Izvanrednoj jubilarnoj godini milosrđa proglašena je oprosnom crkvom, stoga je đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić, 13. prosinca otvaranjem „vrata milosrđa“ i svečanim misnim slavljem u toj središnjoj crkvi grada Osijeka označio početak Godine milosrđa.
  Otvaranje „vrata milosrđa“

  Misno slavlje započelo je ispred Pastoralnog centra molitvom i navještajem evanđelja. Uz nadbiskupa Marina, u koncelebraciji je bio kancelar Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Robert Jugović, biskupski vikar za pastoral grada Osijeka, mons. Vladimir Dugalić, dekan Osječkog istočnog dekanata, preč. Ivan Jurić, domaći župnik i dekan Osječkog zapadnog dekanata, mons. Adam Bernatović, domaći župni vikar Tomislav Benaković, a posluživao je i evanđelje navijestio đakon Stjepan Matezović. Liturgijsko pjevanje predvodio je Mješoviti konkatedralni zbor te su svećenici i vjernici u procesiji, uz poklik Milosrdni kao Otac krenuli od Pastoralnog centra prema „vratima milosrđa“. Nadbiskup Marin otvorio je vrata te se prolazeći kroz njih zaustavio u kratkoj molitvi. Kroz „vrata milosrđa“ potom su prošli svećenici te vjerni puk, a misa je nastavljena čitanjem uvodnog djela iz bule Pape Franje Misericordiae vultus – Lice milosrđa. Uslijedio je pokajnički čin obilježen blagoslovom vode te škropljenjem vjernika.

  Pročitaj više
 • Održana „Zlatna harfa 2016.“ osječkih dekanata

  Održana „Zlatna harfa 2016.“ osječkih dekanata

  OSIJEK – U dvorani Instituta za novu evangelizaciju „Ivan Pavao II.“ u Osijeku, prepunoj raspjevane djece Osječkog istočnog i Osječkog zapadnog dekanata, održana je 4. lipnja smotra dječjih župnih zborova „Zlatna harfa 2016.“ na kojoj je sudjelovalo 277-ro  djece iz deset župa.

  „Zlatnu harfu“, uz ovogodišnje geslo „Milosrdni kao Otac“,pozdravnom  riječju i najavom dvodijelnoga programa otvorila je s. Branka Čutura, orguljašica  domaćinske župe Sv. Petra i Pavla.
  Prvi dio susreta je bila Služba riječi koju je predvodio mons. Adam Bernatović, dekan Osječkog zapadnog dekanata i župnik konkatedralne župe Sv. Petra i Pavla,  a započela je pjevanje odgovarajuće antifone za ovu jubilarnu godinu:i MISERICORDIAS  DOMINI  IN  AETERNUM  CANTABO! ( Milosrđu Božjem velikom, pjevat ću dovijeka)

  Pročitaj više
 • Misa zahvalnica na kraju akademske godine

  Misa zahvalnica na kraju akademske godine

  Misa zahvalnica na kraju akademske godine 2015./2016. za Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku slavila se u nedjelju 12. lipnja u konkatedrali sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup. Uz brojne studente, svečanoj misi prisustvovali su mnogi profesori i asistenti.

  Pročitaj više
 • Marijanski zavjet za domovinu

  Marijanski zavjet za domovinu

  Zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za domovinu krenulo je u nedjelju 12. lipnja

  Pročitaj više
 • PROSLAVA BLAGDANA SVETE ANE NA GORNJOGRADSKOM GROBLJU

  PROSLAVA BLAGDANA SVETE ANE NA GORNJOGRADSKOM GROBLJU

  Spomendan Svete Ane slavi se od davnina vrlo svečano na gornjogradskom groblju Svete Ane gdje se nalazi i kapelica posvećena ovoj svetici, sagrađena 1769. godine. Tradicija ovoga slavlja nastavila se do danas jer gotovo da i nema Osječanina kojemu na ovome groblju nije pokopan netko od njegovih rođaka ili prijatelja. Svete mise na blagdan Svetih Joakima i Ane, u utorak, 26. srpnja, na gornjogradskom groblju bit će u 8,00 sati, pjevana u 10,00 sati i po podne u 16,00 sati. Prije svake svete mise bit će mogućnost za svetu ispovijed. Dođimo moliti Svetu Anu za naše majke, za potrebe obitelji i za pokojnike koji počivaju u sjeni crkve Svete Ane.

  Pročitaj više
 • Proslava svetkovine Tijelova u osječkoj konkatedrali

  Proslava svetkovine Tijelova u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić predvodio je 26. svibnja 2016. večernje misno slavlje o svetkovini Tijelova u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla. U koncelebraciji je bio svećenik u miru Vladimir Mikrut, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Pavao Mikulčić, domaći župnik mons. Adam Bernatović i župni vikar Tomislav Benaković. Nakon mise uslijedila je Tijelovska procesija oko konkatedrale s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

  Pročitaj više
 • Mladomisnik vlč. Stjepan Matezović proslavio je svoju mladu misu

  Mladomisnik vlč. Stjepan Matezović proslavio je svoju mladu misu

  MRZOVIĆ (TU) - U nedjelju 17. srpnja, u Župi Pohođenja BMD Vrbica, u filijalnoj crkvi sv. Barbare, djevice i mučenice u Mrzoviću, mladomisnik vlč. Stjepan Matezović proslavio je svoju mladu misu pod geslom: „Duh tvoj dobri nek' me po ravnu putu vodi“ (Ps 143,10b). Slavlje mlade mise započelo je blagoslovom majke i brata u roditeljskoj, kući gdje je mladosminika prigodnim riječima, uime Župe, pozdravila mlada župljanka u narodnoj nošnji.
  Nakon blagoslova procesija se uputila prema crkvi i slavlju svete mise. Uz mladosminika je na svetoj misi koncelebriralo 17 svećenika, od kojih ističemo ovogodišnje mladomisnike vlč. Ivana Lovrića, vlč. Marina Putilina i vlč. Roberta Almasija te propovjednika vlč. Zorana Aladića. Na početku svete mise, mladomisnika je pozdravio župnik vlč. Josip Matas, koji mu je poručio da u svojoj službi bude strpljiv i da ju časno vrši, a kiša koja pada je samo znak Božjih suza radosnica zbog još jednog radnika u svom vinogradu.

  Pročitaj više
 • Proslava sv. Petra i Pavla u Osijeku

  Proslava sv. Petra i Pavla u Osijeku

  OSIJEK (TU) - O svetkovini sv. Petra i Pavla, zaštitnika osječke konkatedrale i grada Osijeka, 29. lipnja u osječkoj konkatedrali svečano misno slavlje predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak, a koncelebrirali su đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić, srijemski biskup Đuro Gašparović, požeški biskup Antun Škvorčević te svećenici gradskih i prigradskih župa te redovničkih crkava grada Osijeka.

  „Bog nas je sve u Kristu uzljubio, izabrao i posvetio. On ljubi sve nas okupljene i sve građane ovoga grada. On, naš Stvoritelj i Otac, ima povjerenja čak i u slomljene egzistencije, u one koji su griješili, zatajili i zakazali. O tome nam danas svjedoče i naši nebeski zaštitnici: sv. Petar i Pavao. Bog je obratio i apostolskom zboru pridružio nekadašnjeg progonitelja Pavla, koji je na svojoj savjesti nosio neke vjerne Isusove učenike. Unatoč njegove nepostojanosti i zatajenja, apostolskim je prvakom učinio nepromišljenog Šimuna Petra te baš njega postavio na čelo svoje svete Crkve”, rekao je nadbiskup Hranić te pozdravio predvoditelja mons. Petanjka, biskupe i svećenike, redovnice i sabrane vjernike te predstavnike lokalne Gradske četvrti Gornji grad, osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića i župana osječko-baranjskog Vladimira Šišljagića sa suradnicima.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
×

Greška

Kategorija nije pronađena

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas218
Jučer260
Ovaj mjesec6778
Ukupno1531715

Trenutno online

3
posjetitelja

Utorak, 26 Srpanj 2016 19:51