Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Molitvena inicijativa

  Molitvena inicijativa

  "Molitvena inicijativa "40 dana za život" ovu jesen organizira miroljubivo bdijenje pred KBC-om Osijek od 28.09. do 06.11. u vremenu od 07:00h do 19:00h.

  Pročitaj više
 • Misa Zaziva Duha Svetoga – Katehetska nedjelja

  Misa Zaziva Duha Svetoga – Katehetska nedjelja

  U nedjelju, na dvadeset petu nedjelju kroz godinu, u našoj osječkoj konkatedrali održana je misa zaziva Duha Svetoga za početak nove školske godine i ujedno proslavljena katehetska nedjelja. Misu u 8,30h predvodio je župni vikar vlč. Stjepan Matezović, a slavlje su animirala školska djeca naše župne zajednice. Misi su prisustvovali školska djeca iz naše župe iz pet škola: OŠ sv. Ane, OŠ F. Krežme, OŠ V. Becića, OŠ A. Mihanovića i OŠ i. Filipovića. Uz pomoć i organizaciju svojih vjeroučiteljica i vjeroučitelja djeca su prigodnim programom animirali ovo misno slavlje. Uz dječji zbor naših pjevača djeca su čitala pokajnički čin, misna čitanja te prigodnu  molitvu vjernika. Na oltar Gospodinov su i prinijeli prigodne darove u prikaznoj procesiji te molili prilagođene molitve za ovu nedjelju. Spomenutoj misi prisustvovali su uz vjeroučitelje i ostali nastavnici spomenutih škola predvođeni nekima od svojih ravnatelja. Po završetku misnog slavlja ravnatelji i nastavnici nastavili su kratko druženje u prostorima župe gdje ih je pozdravio i zahvalio za prisutnost domaći župnik mons. Adam Bernatović. Uz zahvalu svima koji su sudjelovali u ovom misnom slavlju radosni smo zbog početka nove školske i katehetske godine zazivajući Duha Svetoga u sva naša nastojanja i pothvate u narednim mjesecima.

  Pročitaj više
 • Otvaranje

  Otvaranje "vrata milosrđa" u oprosnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Osijeku

  OSIJEK (TU) - Okružnicom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića osječka konkatedrala sv. Petra i Pavla u Izvanrednoj jubilarnoj godini milosrđa proglašena je oprosnom crkvom, stoga je đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić, 13. prosinca otvaranjem „vrata milosrđa“ i svečanim misnim slavljem u toj središnjoj crkvi grada Osijeka označio početak Godine milosrđa.
  Otvaranje „vrata milosrđa“

  Misno slavlje započelo je ispred Pastoralnog centra molitvom i navještajem evanđelja. Uz nadbiskupa Marina, u koncelebraciji je bio kancelar Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Robert Jugović, biskupski vikar za pastoral grada Osijeka, mons. Vladimir Dugalić, dekan Osječkog istočnog dekanata, preč. Ivan Jurić, domaći župnik i dekan Osječkog zapadnog dekanata, mons. Adam Bernatović, domaći župni vikar Tomislav Benaković, a posluživao je i evanđelje navijestio đakon Stjepan Matezović. Liturgijsko pjevanje predvodio je Mješoviti konkatedralni zbor te su svećenici i vjernici u procesiji, uz poklik Milosrdni kao Otac krenuli od Pastoralnog centra prema „vratima milosrđa“. Nadbiskup Marin otvorio je vrata te se prolazeći kroz njih zaustavio u kratkoj molitvi. Kroz „vrata milosrđa“ potom su prošli svećenici te vjerni puk, a misa je nastavljena čitanjem uvodnog djela iz bule Pape Franje Misericordiae vultus – Lice milosrđa. Uslijedio je pokajnički čin obilježen blagoslovom vode te škropljenjem vjernika.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
×

Greška

Kategorija nije pronađena

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas50
Jučer396
Ovaj mjesec8553
Ukupno1550003

Trenutno online

1
posjetitelja

Nedjelja, 25 Rujan 2016 03:57