Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Proslava svetkovine Tijelova u osječkoj konkatedrali

  Proslava svetkovine Tijelova u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić predvodio je 26. svibnja 2016. večernje misno slavlje o svetkovini Tijelova u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla. U koncelebraciji je bio svećenik u miru Vladimir Mikrut, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Pavao Mikulčić, domaći župnik mons. Adam Bernatović i župni vikar Tomislav Benaković. Nakon mise uslijedila je Tijelovska procesija oko konkatedrale s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

  Pročitaj više
 • Jubilejsko hodočašće u Godini milosrđa

  Jubilejsko hodočašće u Godini milosrđa

  Jubilejsko hodočašće u Godini milosrđa Osječkog istočnog i Osječkog zapadnog dekanata, u zajedništvu s redovnicima i redovnicama te vjernicima grkokatoličke župe u Osijeku.

  Pročitaj više
 • Misa zahvalnica na kraju akademske godine

  Misa zahvalnica na kraju akademske godine

  Misa zahvalnica na kraju akademske godine 2015./2016. za Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku slavila se u nedjelju 12. lipnja u konkatedrali sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup. Uz brojne studente, svečanoj misi prisustvovali su mnogi profesori i asistenti.

  Pročitaj više
 • MLADA MISA VLČ. STJEPANA MATEZOVIĆA

  MLADA MISA VLČ. STJEPANA MATEZOVIĆA

  Zahvalan dobrom Bogu na daru života i milosnom daru svećeništva, te svima Vama koji ste me na tom putu pratili svojom podrškom i molitvom, radostan sam što Vas mogu pozvati na slavlje MLADE MISE koju ću s Vama i za Vas Bogu prikazati u Mrzoviću u nedjelju 17. srpnja 2016. g. u 10,00 sati. Budimo sudionici ovoga mladomisničkog slavlja.

  Pročitaj više
 • Proslava sv. Petra i Pavla u Osijeku

  Proslava sv. Petra i Pavla u Osijeku

  OSIJEK (TU) - O svetkovini sv. Petra i Pavla, zaštitnika osječke konkatedrale i grada Osijeka, 29. lipnja u osječkoj konkatedrali svečano misno slavlje predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak, a koncelebrirali su đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić, srijemski biskup Đuro Gašparović, požeški biskup Antun Škvorčević te svećenici gradskih i prigradskih župa te redovničkih crkava grada Osijeka.

  „Bog nas je sve u Kristu uzljubio, izabrao i posvetio. On ljubi sve nas okupljene i sve građane ovoga grada. On, naš Stvoritelj i Otac, ima povjerenja čak i u slomljene egzistencije, u one koji su griješili, zatajili i zakazali. O tome nam danas svjedoče i naši nebeski zaštitnici: sv. Petar i Pavao. Bog je obratio i apostolskom zboru pridružio nekadašnjeg progonitelja Pavla, koji je na svojoj savjesti nosio neke vjerne Isusove učenike. Unatoč njegove nepostojanosti i zatajenja, apostolskim je prvakom učinio nepromišljenog Šimuna Petra te baš njega postavio na čelo svoje svete Crkve”, rekao je nadbiskup Hranić te pozdravio predvoditelja mons. Petanjka, biskupe i svećenike, redovnice i sabrane vjernike te predstavnike lokalne Gradske četvrti Gornji grad, osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića i župana osječko-baranjskog Vladimira Šišljagića sa suradnicima.

  Pročitaj više
 • Otvaranje

  Otvaranje "vrata milosrđa" u oprosnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Osijeku

  OSIJEK (TU) - Okružnicom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića osječka konkatedrala sv. Petra i Pavla u Izvanrednoj jubilarnoj godini milosrđa proglašena je oprosnom crkvom, stoga je đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić, 13. prosinca otvaranjem „vrata milosrđa“ i svečanim misnim slavljem u toj središnjoj crkvi grada Osijeka označio početak Godine milosrđa.
  Otvaranje „vrata milosrđa“

  Misno slavlje započelo je ispred Pastoralnog centra molitvom i navještajem evanđelja. Uz nadbiskupa Marina, u koncelebraciji je bio kancelar Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Robert Jugović, biskupski vikar za pastoral grada Osijeka, mons. Vladimir Dugalić, dekan Osječkog istočnog dekanata, preč. Ivan Jurić, domaći župnik i dekan Osječkog zapadnog dekanata, mons. Adam Bernatović, domaći župni vikar Tomislav Benaković, a posluživao je i evanđelje navijestio đakon Stjepan Matezović. Liturgijsko pjevanje predvodio je Mješoviti konkatedralni zbor te su svećenici i vjernici u procesiji, uz poklik Milosrdni kao Otac krenuli od Pastoralnog centra prema „vratima milosrđa“. Nadbiskup Marin otvorio je vrata te se prolazeći kroz njih zaustavio u kratkoj molitvi. Kroz „vrata milosrđa“ potom su prošli svećenici te vjerni puk, a misa je nastavljena čitanjem uvodnog djela iz bule Pape Franje Misericordiae vultus – Lice milosrđa. Uslijedio je pokajnički čin obilježen blagoslovom vode te škropljenjem vjernika.

  Pročitaj više
 • VELIKO JUBILEJSKO HODOČAŠĆE U ĐAKOVO

  VELIKO JUBILEJSKO HODOČAŠĆE U ĐAKOVO

  Dana 5. lipnja 2016. godine obadva osječka dekanata, 40 autobusa i mnoštvo osobnih automobila, nas oko 3000 vjernika grada Osijeka i okolice hodočastili smo u našu prvostolnu crkvu sv. Petra u Đakovo. Bilo je to Veliko Jubilejsko hodočašće – proći kroz Vrata milosrđa - sa stvarnošću svoga nestalnoga zemaljskoga života, kao pojedinci i zajednica Crkve u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, mi vjernici iz obadvaju dekanata, Osječkog istočnog i zapadnog dekanata, s pouzdanjem u Očevo milosrdno srce, koje se najviše očituje u njegovu Sinu Isusu Kristu, Dobrom Pastiru. Bili smo ponizni molitelji, prosci Očeva milosrđa toliko potrebnoga za sve nas i naš grad. Svetu misu je predvodio nadbiskup Đuro uz koncelebraciju svećenika naših dekanata. Bilo je veličanstveno. Hvala svima, posebno zborovima koji su pod vodstvom s. Branke i gosp. Dalibora svojim veličanstvenim pjevanjem uzveličali ovo slavlje.

  Pročitaj više
 • Održana „Zlatna harfa 2016.“ osječkih dekanata

  Održana „Zlatna harfa 2016.“ osječkih dekanata

  OSIJEK – U dvorani Instituta za novu evangelizaciju „Ivan Pavao II.“ u Osijeku, prepunoj raspjevane djece Osječkog istočnog i Osječkog zapadnog dekanata, održana je 4. lipnja smotra dječjih župnih zborova „Zlatna harfa 2016.“ na kojoj je sudjelovalo 277-ro  djece iz deset župa.

  „Zlatnu harfu“, uz ovogodišnje geslo „Milosrdni kao Otac“,pozdravnom  riječju i najavom dvodijelnoga programa otvorila je s. Branka Čutura, orguljašica  domaćinske župe Sv. Petra i Pavla.
  Prvi dio susreta je bila Služba riječi koju je predvodio mons. Adam Bernatović, dekan Osječkog zapadnog dekanata i župnik konkatedralne župe Sv. Petra i Pavla,  a započela je pjevanje odgovarajuće antifone za ovu jubilarnu godinu:i MISERICORDIAS  DOMINI  IN  AETERNUM  CANTABO! ( Milosrđu Božjem velikom, pjevat ću dovijeka)

  Pročitaj više
 • Marijanski zavjet za domovinu

  Marijanski zavjet za domovinu

  Zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za domovinu krenulo je u nedjelju 12. lipnja

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
×

Greška

Kategorija nije pronađena

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas247
Jučer310
Ovaj mjesec247
Ukupno1525184

Trenutno online

2
posjetitelja

Petak, 01 Srpanj 2016 22:33