Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • SVETA KRIZMA I PRVA PRIČEST U ŽUPI

  SVETA KRIZMA I PRVA PRIČEST U ŽUPI

  Sveta krizma u župi bit će na drugu vazmenu nedjelju, na Mladi Uskrs, 23. travnja 2017. godine u 9,00 sati, a Prva Pričest na četvrtu vazmenu nedjelju, 7. svibnja 2017. godine u 9,00 sati.

  Pročitaj više
 • ADVENTSKI HUMANITARNI KONCERT U KONKATEDRALI

  ADVENTSKI HUMANITARNI KONCERT U KONKATEDRALI

  U suradnji Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku i župne crkve sv. Petra i Pavla Apostola u Osijeku održan je Adventski humanitarni koncert 21. prosinca 2016. godine u srijedu  u 20.00 sati i ove godine održati humanitarni koncert u crkvi Sv. Petra i Pavla u Osijeku, gdje je nastupila Pečuška Filharmonija s izvedbom Magnificat.

  Pročitaj više
 • Svetovina Bogojavljenja u osječkoj konkatedrali

  Svetovina Bogojavljenja u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Tražiti, pokloniti se, promijeniti put - riječi su na koje je, tijekom svečanog misnog slavlja u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla o svetkovini Bogojavljenja, 6. siječnja, poseban naglasak stavio predvoditelj, đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić.

  Uvodeći u euharistiju nadbiskup je čestitao Božić vjernicima koji danas započinju božićno slavlje po julijanskom kalendaru - članovima Srpske pravoslavne Crkve, Makedonske pravoslavne Crkve te vjernicima grkokatolicima. Po drevnom običaju, nakon pročitanog evanđelja, župni vikar Stjepan Matezović navijestio je slavlje Vazma, a koncelebrirao je i domaći župnik i dekan, mons. Adam Bernatović, svećenik u miru

  Pročitaj više
 • Svečano misno slavlje o svetkovini Božića u osječkoj konkatedrali

  Svečano misno slavlje o svetkovini Božića u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić predvodio je 25. prosinca svečano misno slavlje o svetkovini Božića te je pozdravljajući okupljene vjernike u osječkoj konkatedrali svima čestitao Božić.

  Svoju homiliju započeo je riječima Evo, javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! i rekao: „Ovaj dan najljepših ugođaja, najnježnije radosti i najslađe poezije godimice se vraća k nama. Uvijek naše srce i čuvstva ispunja djetinjim radostima, ali uvijek ozbiljno, kao što je ozbiljna i potresna njezina tajanstvenost i tišina. U radosti srca stojimo pred novorođenim djetetom koje postavlja pitanje: A vi, što vi kažete tko sam ja?

  Navodeći biblijske citate koji potvrđuju Kristovo božanstvo, nadbiskup je uputio kako tim riječima još nismo odgovorili na pitanje o značenju novorođenoga djeteta te nastavio: „Jest, betlehemsko je dijete Bog, ali ne Bog nedosežni, nevidljivi, odijeljeni, uzdignuti nad sva naša osjetila. Ovo je Emmanuel, Bog s nama, među nama, u našem tijelu, na dohvat oku našem, rukama našim, i ostalim našim osjetilima. Ovo je utjelovljeni Božji sin među nama, da došavši među nas izvrši uzvišenu zadaću, zbog koje ga je poslao Otac. Stoga nije dosta da pred betlehemskim djetetom ispovijedamo samo njegovo božanstvo. Mi treba da se udubimo u tajnu utjelovljenja, u njegovo značenje, u njegove razloge i ciljeve, da nam tada u svoj punini zasja sva ljepota i uzvišenost Badnje noći i da onda pred novorođenog Krista izlijemo svu zahvalnost duše svoje i svoju ljubav srca svoga.“

  Pročitaj više
 • Mješoviti konkatedralni zbor na smotri župnih zborova u Vukovaru

  Mješoviti konkatedralni zbor na smotri župnih zborova u Vukovaru

  I ove godine nadbiskupijski Ured za crkvenu glazbu organizirao je Smotru župnih zborova. Smotra se održala u subotu, 5. studenoga 2016., u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru s početkom u 15,00 sati. Na ovoj smotri sudjelovao je i naš mješoviti konkatedralni zbor. Kao nit vodilja smotre bilo je sjećanje i zahvala za rad, ove godine, preminulom hrvatskom skladatelja mnogih poznatih crkvenih pjesama, misa, antifona i skladbi maestru Anđelku Klobučaru. Smotra je započela uvodnim pozdravom v. d. voditelja nadbiskupijskog Ureda za crkvenu glazbu te izrazima dobrodošlice domaćina, franjevaca, koju je prisutnima uputio gvardijan fra Ivica Jagodić. Svaki od prisutnih dvanaest zborova izveo je po dvije skladbe. Naš konkatedralni zbor je nastupio kao peti po redu sa skladbama „Isus Krist“ autora, već spomenutog, maestra Anđelka Klobučara te skladbom „Alleluia“ autora Ralpha Manuela. Izvedbom ovih dviju skladbi zbor je pokazao svoj potencijal i kvalitetu te oduševio sve prisutne. Rezultat oduševljenja i odlične izvedbe plod je nesebičnog zalaganja, ustrajnosti i odricanja svih naših članova zbora.

  Pročitaj više
 • Misa zahvalnica Bogu za sve darove i plodove zemlje

  Misa zahvalnica Bogu za sve darove i plodove zemlje

  U nedjelju, 16. listopada 2016. godine, svečanim misnim slavljem u 8,30h, zahvalili smo dobrome Bogu za sve ono što iz Njegove ruke primamo, za sve darove i plodove zemlje i rada naših vrijednih ruku.
  Euharistijsko slavlje je predslavio kapelan vlč. Stjepan Matezović, a svečanosti misnog slavlja doprinijeli su aktivni i angažirani župljani. Vlč. Stjepan je u propovijedi progovorio i djeci i odraslima o dimenziji molitve kao zahvale. Uz poticajne riječi nedjeljnog evanđelja potaknuo je župljane na važnost molitve u svakidašnjem životu, ali ne samo one prosne nego nadasve molitve zahvale. „ Pozvani smo poput Mojsija imati spremne i uzdignute ruke prema Onomu od koga primamo sve u svojemu životu. Svakoga dana imamo priliku izabrati jedno ili drugo: Žaliti i mrmljati zbog onoga što nemamo, ili trajno zahvaljivati za sve ono što imamo. Pred nama je izbor. Korak po korak počnimo živjeti iz zahvalnosti, kroz molitvu, zahvaljujući svome Bogu“, rekao je vlč. Stjepan.

  Pročitaj više
 • Održan koncert tradicijskih božićnih napjeva

  Održan koncert tradicijskih božićnih napjeva

  U organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca i domaćinstvo župe Svetih Petra i Pavla u Osijeku je 28. prosinca 2016. održan večernji koncert tradicijskih božićnih napjeva Pučke pjevačke skupine „Snaše“ iz Klakara.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
×

Greška

Kategorija nije pronađena

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas11
Jučer419
Ovaj mjesec8751
Ukupno4514561

Trenutno online

1
posjetitelja

Srijeda, 22 Veljača 2017 00:18