Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Mladomisnik vlč. Stjepan Matezović proslavio je svoju mladu misu

  Mladomisnik vlč. Stjepan Matezović proslavio je svoju mladu misu

  MRZOVIĆ (TU) - U nedjelju 17. srpnja, u Župi Pohođenja BMD Vrbica, u filijalnoj crkvi sv. Barbare, djevice i mučenice u Mrzoviću, mladomisnik vlč. Stjepan Matezović proslavio je svoju mladu misu pod geslom: „Duh tvoj dobri nek' me po ravnu putu vodi“ (Ps 143,10b). Slavlje mlade mise započelo je blagoslovom majke i brata u roditeljskoj, kući gdje je mladosminika prigodnim riječima, uime Župe, pozdravila mlada župljanka u narodnoj nošnji.
  Nakon blagoslova procesija se uputila prema crkvi i slavlju svete mise. Uz mladosminika je na svetoj misi koncelebriralo 17 svećenika, od kojih ističemo ovogodišnje mladomisnike vlč. Ivana Lovrića, vlč. Marina Putilina i vlč. Roberta Almasija te propovjednika vlč. Zorana Aladića. Na početku svete mise, mladomisnika je pozdravio župnik vlč. Josip Matas, koji mu je poručio da u svojoj službi bude strpljiv i da ju časno vrši, a kiša koja pada je samo znak Božjih suza radosnica zbog još jednog radnika u svom vinogradu.

  Pročitaj više
 • Otvaranje

  Otvaranje "vrata milosrđa" u oprosnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Osijeku

  OSIJEK (TU) - Okružnicom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića osječka konkatedrala sv. Petra i Pavla u Izvanrednoj jubilarnoj godini milosrđa proglašena je oprosnom crkvom, stoga je đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić, 13. prosinca otvaranjem „vrata milosrđa“ i svečanim misnim slavljem u toj središnjoj crkvi grada Osijeka označio početak Godine milosrđa.
  Otvaranje „vrata milosrđa“

  Misno slavlje započelo je ispred Pastoralnog centra molitvom i navještajem evanđelja. Uz nadbiskupa Marina, u koncelebraciji je bio kancelar Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Robert Jugović, biskupski vikar za pastoral grada Osijeka, mons. Vladimir Dugalić, dekan Osječkog istočnog dekanata, preč. Ivan Jurić, domaći župnik i dekan Osječkog zapadnog dekanata, mons. Adam Bernatović, domaći župni vikar Tomislav Benaković, a posluživao je i evanđelje navijestio đakon Stjepan Matezović. Liturgijsko pjevanje predvodio je Mješoviti konkatedralni zbor te su svećenici i vjernici u procesiji, uz poklik Milosrdni kao Otac krenuli od Pastoralnog centra prema „vratima milosrđa“. Nadbiskup Marin otvorio je vrata te se prolazeći kroz njih zaustavio u kratkoj molitvi. Kroz „vrata milosrđa“ potom su prošli svećenici te vjerni puk, a misa je nastavljena čitanjem uvodnog djela iz bule Pape Franje Misericordiae vultus – Lice milosrđa. Uslijedio je pokajnički čin obilježen blagoslovom vode te škropljenjem vjernika.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
×

Greška

Kategorija nije pronađena

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas84
Jučer268
Ovaj mjesec7942
Ukupno1541034

Trenutno online

2
posjetitelja

Utorak, 30 Kolovoz 2016 09:16