Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Otvaranje

  Otvaranje "vrata milosrđa" u oprosnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Osijeku

  OSIJEK (TU) - Okružnicom đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića osječka konkatedrala sv. Petra i Pavla u Izvanrednoj jubilarnoj godini milosrđa proglašena je oprosnom crkvom, stoga je đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić, 13. prosinca otvaranjem „vrata milosrđa“ i svečanim misnim slavljem u toj središnjoj crkvi grada Osijeka označio početak Godine milosrđa.
  Otvaranje „vrata milosrđa“

  Misno slavlje započelo je ispred Pastoralnog centra molitvom i navještajem evanđelja. Uz nadbiskupa Marina, u koncelebraciji je bio kancelar Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Robert Jugović, biskupski vikar za pastoral grada Osijeka, mons. Vladimir Dugalić, dekan Osječkog istočnog dekanata, preč. Ivan Jurić, domaći župnik i dekan Osječkog zapadnog dekanata, mons. Adam Bernatović, domaći župni vikar Tomislav Benaković, a posluživao je i evanđelje navijestio đakon Stjepan Matezović. Liturgijsko pjevanje predvodio je Mješoviti konkatedralni zbor te su svećenici i vjernici u procesiji, uz poklik Milosrdni kao Otac krenuli od Pastoralnog centra prema „vratima milosrđa“. Nadbiskup Marin otvorio je vrata te se prolazeći kroz njih zaustavio u kratkoj molitvi. Kroz „vrata milosrđa“ potom su prošli svećenici te vjerni puk, a misa je nastavljena čitanjem uvodnog djela iz bule Pape Franje Misericordiae vultus – Lice milosrđa. Uslijedio je pokajnički čin obilježen blagoslovom vode te škropljenjem vjernika.

  Pročitaj više
 • SLAVLJE PRVE SVETE PRIČESTI U KONKATEDRALNOJ ŽUPI

  SLAVLJE PRVE SVETE PRIČESTI U KONKATEDRALNOJ ŽUPI

  U nedjelju, 10. travnja svečana ulazna procesija iz župnog pastoralnog centra prema konkatedrali označila je da je ta nedjelja veliki dan za našu župnu zajednicu. U svečanoj procesiji uputilo se 126 – ero ovogodišnjih prvopričesnika zajedno sa svojim roditeljima i svećenicima u konkatedralu kako bismo svi zajedno proslavili dan Prve Pričesti. Na misnom slavlju u 9,00h koju je predvodio domaći župnik mons. Adam Bernatović prvopričesnici su po prvi puta primili Isusa, prisutnog u otajstvu Kruha, u svoju dušu i tijelo. Slavlje su u potpunosti animirali prvopričesnici i njihovi roditelji uz vodstvo s. Branke, ostalih katehistica i vjeroučiteljice. Zahvaljujući odličnoj organizaciji sva djeca, prvopričesnici, koja su željela sudjelovati u čitanju, recitaciji, pjevanju to su i učinila. Pod vodstvom spomenute časne sestre svi prvopričesnici su tijekom cijelog misnog slavlja aktivno sudjelovali u animiranju slavlja prikladnim pjesmama. Prigodnu propovijed izrekao je đakon Stjepan Matezović te u njoj potaknuo djecu i njihove roditelje da svakodnevno sve više otvaraju srca Kristu Gospodinu koji dolazi u njihovu dušu i ljubi ih neizmjerno. U trenutku podjeljivanja Svete Pričesti naši prvopričesnici su pristupili župniku i primili Tijelo Isusovo po prvi puta.

  Pročitaj više
 • VELIKO JUBILEJSKO HODOČAŠĆE U ĐAKOVO

  VELIKO JUBILEJSKO HODOČAŠĆE U ĐAKOVO

  Dana 5. lipnja 2016. godine želimo biti hodočasnici u našu prvostolnu crkvu sv. Petra u Đakovu. Idemo na  jubilejsko hodočašće – proći kroz Vrata milosrđa - sa stvarnošću svoga nestalnoga zemaljskoga života, kao pojedinci i zajednica Crkve u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, mi vjernici iz obadvaju dekanata, Osječkog istočnog i zapadnog dekanata, s pouzdanjem u Očevo milosrdno srce, koje se najviše očituje u njegovu Sinu Isusu Kristu, Dobrom Pastiru. Želimo biti ponizni molitelji, prosci Očeva milosrđa toliko potrebnoga za sve nas i naš grad. Svetu misu će predvoditi nadbiskup Đuro uz koncelebraciju svećenika naših dekanata. Misa je poslije podne  u 15,00 sati. Pozivamo sve vjernike da se što prije prijave u svoje župne urede. Cijena 20,00 kn. Dobro je da idemo zajedno autobusima, a ne svojim autima.

  Pročitaj više
 • Proslava svetkovine Tijelova u osječkoj konkatedrali

  Proslava svetkovine Tijelova u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić predvodio je 26. svibnja 2016. večernje misno slavlje o svetkovini Tijelova u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla. U koncelebraciji je bio svećenik u miru Vladimir Mikrut, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Pavao Mikulčić, domaći župnik mons. Adam Bernatović i župni vikar Tomislav Benaković. Nakon mise uslijedila je Tijelovska procesija oko konkatedrale s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
×

Greška

Kategorija nije pronađena

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas240
Jučer513
Ovaj mjesec7909
Ukupno1514369

Trenutno online

1
posjetitelja

Petak, 27 Svibanj 2016 20:02