NEDJELJE KROZ SRPANJ - 2021. TRINAESTA-ČETRNAESTA-PETNAESTA-ŠESNAESTA-SEDAMNAESTA I OSAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU

 

1. LJETNI RASPORED SV. MISA ( srpanj i kolovoz)

Mjesec srpanj i kolovoz su dva mjeseca praznika naše djece kada i odrasli uzimaju svoje godišnje odmore  i veći je broj vjernika odsutan iz grada. I mi svećenici trebamo otići na svoje godišnje odmore, i zbog toga u mjesecu srpnju i kolovozu imamo ljetni raspored svetih misa.

Radnim danom svete mise su u konkatedrali navečer u 18,30 sati, a subotom ujutro u 7 sati.

Nedjeljom i blagdanom svete mise će biti; u 7,00 sati, u 8,30 sati, u 10 sati i večernja u 18,30 sati. Svete mise kod sv. Roka u 7,30 sati te u konkatedrali u 11,30 sati preko ljeta neće biti. Ovakav je raspored uključivo do posljednje nedjelje u kolovozu. 

2. RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Kroz ljetno vrijeme, srpanj i kolovoz, započinjemo sa skraćenim radnim vremenom Župnog ureda. Župni ured će raditi u radne dane samo popodne od 16 do 18 sati, a subotom od 11 do 12 sati. Za hitne slučajeve na raspolaganju smo uvijek. 

3. TRODNEVNICA ZA PETROVO

Da bi se što bolje pripremili za blagdan zaštitnika župe, župne crkve i grada, imat ćemo trodnevnicu. Početak trodnevnice je u subotu uz svetu misu u 7,00 sati, u nedjelju i ponedjeljak uz večernju svetu misu. 

4. PROSLAVA PETROVA

Sveti Petar i Pavao, apostoli, zaštitnici župe, župne crkve i grada Osijeka.

Svete mise su: u 6,30 sati; u 8,30 sati; župna u 10,00 sati; u 11,30 sati i večernja sveta misa u 18,30 sati koju predsjeda i propovijeda mons. Gorgia Lingua, apostolski nuncij u RH uz sudjelovanje nadbiskupa i biskupa naše metropolije, svećenika grada Osijeka, gradonačelnika i njegovih suradnika. Dođimo na večernju misu proslaviti naše zaštitnike i moliti njihov zagovor za župu i grad. 

5. TEČAJ PRIPRAVE ZA ŽENIDBU 

Novi ciklus tečaja u našoj župi  održava se 6 rujna 2021. u 19 sati i to tri  ponedjeljka i utorka u isto vrijeme i to u župi sv. Petra i Pavla ap. Osijek. 

6. VELIKA DEVETNICA – HRVATSKA MOLI ZA ŽIVOT

Velika devetnica ''Hrvatska moli za život'' od 25. ožujka do 25. prosinca 2021.  Pozivaju se katolički vjernici u Hrvatskoj da u sklopu spomenute devetnice mole za život svakog 25. u mjesecu, od 25. ožujka (Blagovijest) do 25. prosinca (Božić), predlažući ove godine sljedeću glavnu nakanu: „Gospodine, da poput svetoga Josipa u Hrvatskoj budemo neprestano duboko svjesni vrijednosti svakoga ljudskog života i njegova dostojanstva od začeća do naravne smrti potičući tako zakonodavstvo na dužnost učinkovite i neodložne zaštite ljudskog života u svakoj njegovoj fazi.

7. NATJEČAJ ZA DJEČAČKO I BOGOSLOVNO SJEMENIŠTE

Bliži se vrijeme upisa u srednje škole i na fakultete. Možda je Bog pokucao ili kuca na srca nekih mladića koji bi pošli putem svećeništva. Dječačko sjemenište u Zagrebu, za one koji su završili osmi razred, i veliko Bogoslovno sjemenište u Đakovu, za one koji su završili srednju školu, objavilo je natječaj za prijavu kandidata. Sve informacije možete dobiti u župnom uredu.

8. NATJEČAJ ZA STUDIJ TEOLOGIJE

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu objavio je natječaj za upis studenata. Svi koji su završili srednju školu a žele studirati teologiju, mogu se javiti u župni ured gdje će dobiti potrebne informacije.

9. POVODOM GODINE SVETOGA JOSIPA

Danas, 8. prosinca 2020. godine se obilježava 150. godišnjica dekreta Quemadmodum Deus, kojim je blaženi Pio IX., ganut teškim i žalosnim okolnostima u kojima je Crkva bila progonjena od svojih neprijatelja, proglasio svetog Josipa zaštitnikom sveopće Crkve. Kako bi trajno povjerio Crkvu moćnoj zaštiti Isusova Čuvara, papa Franjo proglasio je da se od današnjeg dana, na slavlje obljetnice proglašenja Dekreta i na svetkovinu Bezgrešne Djevice Marije i Zaručnice Prečistoga Josipa, pa sve do   8.prosinca 2021., obilježi posebna Godina svetog Josipa, u kojoj svaki vjernik, slijedeći njegov primjer, može svakodnevno jačati svoj vjerski život u potpunom vršenju Božje volje. Tako će svi vjernici, imati mogućnost da molitvama i dobrim djelima, uz pomoć svetog Josipa, glavara nebeske Nazaretske obitelji, zadobiju utjehu i pomoć uslijed teških ljudskih i društvenih nevolja koje danas pogađaju suvremeni svijet. Pobožnost Otkupiteljevom Čuvaru rasla je tijekom povijesti Crkve, koja ne samo da mu pripisuje jedno od najvećih štovanja nakon Majke Božje, njegove Zaručnice, već mu je dodijelila i više zaštitništava. Učiteljstvo Crkve i dalje otkriva drevne i nove veličine u ovom blagu, a to je sveti Josip koji, kao gospodar kuće iz Matejeva evanđelja „iz svoje riznice iznosi novo i staro“ (Mt 13, 52).Od velike pomoći pri postizanju tog cilja bit će i dar oprosta koje Apostolska pokorničarna ovim Dekretom, izdanim u skladu s voljom pape Franje, milostivo dodjeljuje tijekom Godine svetoga Josipa.

Potpuni oprost podjeljuje se pod uobičajenim uvjetima (sakramentalna ispovijed, euharistijska pričest i molitva na nakane Svetoga Oca) vjernicima koji, dušom odijeljenom od svakoga grijeha, budu sudjelovali u Godini svetoga Josipa u prigodama i na načine koje naznačuje ova Apostolska pokorničarna.

10. VLČ. ILIJA DOGAN – NOVI DOKTOR ZNANOSTI

Velečasni Ilija Dogan, član Papinskog zavoda Germanicum et Hungaricum, obranio je 23. lipnja na Pravnom fakultetu Papinskog sveučilišta Gregoriana u Rimu doktorsku disertaciju pod naslovom Utilità del vescovo ausiliare per le reali necessità pastorali. Ricerca teologico-giuridica (Korisnost pomoćnog biskupa u stvarnim pastoralnim potrebama. Teološko-pravno istraživanje). U ispitnoj komisiji, uz mentora prof. Alana Modrića, DI, bili su prof. Robert Geisinger, DI, kao cenzor te prof. Yuji Sugawara, DI, kao predsjednik komisije.

Vlč. Ilija je bio đakon u našoj župi i ostali smo povezani stoga je naša radost velika. Čestitamo mu što je postao doktor Crkvenog prava.   

11. VAŽNIJI BLAGDANI KROZ SRPANJ 

ĆIRIL, monah i METODIJE, biskup – 5. srpnja

Crkveni god u župi sv. Ćirila i Metoda u Divaltovoj ulici gdje su svete mise u 7,30; 10,30 i 18,30 sati.

Ovo su apostoli slavenskih naroda, Metoda, koji je bio upravitelj jedne pokrajine u Grčkoj, odriče se te službe i postaje monah, i brat Konstantin, (Ćiril)sklon nauku postaje učitelj svete i profane znanosti, ostavlja službu učitelja i odlazi bratu u manastir. Oko 861. godine odlaze kao misionari Kozarima.

Životni je poziv sv. Braće bio misije među Slavenima. Na poziv moravskog kneza Rastislava, car pošalje svetu braću, godine 863. da propovijedaju Slavenima Kristov nauk na slavenskom jeziku. Da misija uspije, Konstantin (Ćiril) pronađe slova za slavenski jezik, glagoljicu i dade se na prevađanje svetih knjiga na slavenski jezik. Također su u bogoslužje uveli slavenski jezik.

Kao i svi apostoli, i sveta braća bivaju optuživani, klevetani i progonjeni, posebno što su uveli slavenski jezik u bogoslužje, premda će im papa kasnije  to odobriti. Ćiril umire u Rimu 869. godine a Metod biva posvećen za biskupa i postavljen za nadbiskupa u Moravskoj i Panoniji. Unatoč svih teškoća i neprilika nastavlja apostolat sa svojim učenicima sve do smrti 6. travnja 885. godine.

Papa Ivan Pavao II, proglasio je slavenske apostole sv. Ćirila i Metoda 31. prosinca 1980, suzaštitnicima Evrope, uz sv. Benedikta kojeg je Pavao VI. 1974.g. proglasio glavnim zaštitnikom Evrope. 

BENEDIKT, opat, ZAŠTINIK EUROPE – 11. srpnja

Praotac zapadnog redovništva, rodio se oko 480 godine. Radi slabog  života kršćana i bojazni za svoje spasenje, napusti svijet i povuče se da živi pustinjačkim životom. Uskoro se oko njega okupe mnogi mladići sa željom da im on bude učitelj na putu svetosti. Gradi samostane koji će postati žarište vjere i kulture za cijelu Evropu. Sastavlja pravila po kojima trebaju živjeti,  koja će kasnije postati izvor i uzor za druga pravila raznih redova.

Od 6. do 12. st. evangelizaciju Evrope provode benediktinci. Barbare su priveli kršćanskoj civilizaciji, odgajali su kroz stoljeća evropske narode.

Papa Pio XII nazvao je Benedikta «Ocem Evrope» a Pavao VI «Zaštitnikom zapadne kulture i ocem kršćanske Evrope». Umro je 21. ožujka 547.

ILIJA PROROK, ZAŠTITNIK ĐAKOVAČKO OSJEČKE NADBISKUPIJE – 20. srpnja

Osoba koja se vatreno borila za vjeru u pravoga Boga. Njegovo ime znači «Jahve je moj Bog» a za tu se istinu prorok Ilija cijeli svoj život i borio. «I usta prorok Ilija kao oganj, riječ mu plamtila kao buktinja»(Sir 48,1). 

Ilija je bio rodom iz Tišbe, pa se zvao i Tišbijac. Djelovao je u IX stoljeću prije Krista u vrijeme kraljevanja Ahaba. Mislim da njegovu borbu s bezbožnim Ahabom i njegovom ženom Jezabelom sam prorok najbolje izriče nalazeći se na Božjoj gori Horebu. Na Jahvin upit zašto je tamo došao, prorok odgovara: «Revnovao sam gorljivo za Jahvu Boga nad vojskama, jer su sinovi Izraelovi napustili tvoj Savez, srušili tvoje žrtvenike i pobili mačem tvoje proroke. Ostao sam sâm, a oni traže da i meni uzmu život»(1Kr 19,10).

U tim je riječima sam Ilija. One izriču njegovo proročko poslanje u jednom veoma teškom razdoblju povijesti izabranog naroda.

Kako navodi druga knjiga Kraljeva, ognjena kola i ognjeni konji stadoše i Ilija u vihoru uziđe na nebo. 

U slavenskom pučkom vjerovanju, što je prisutno i u našim krajevima, Ilija zapovijeda gromovima i kiši, pa se čak naziva «Ilija Gromovnik». Daleko je vrjednije od toga ono što o Iliji kaže Božja objava. On jest gromovnik koji se borio i grmio za Božju stvar.

SVETI JOAKIM I ANA, RODITELJI BDM – 26. srpnja

Ako želimo nešto reći o krepostima i veličini sv. Joakima i Ane, moramo na prvome mjestu istaknuti da je njihova kćerka Majka Božja. To je prvi i najvažniji dokaz njihove svetosti. Dobro stablo rađa dobrim plodovima, rekao je Isus. Plod je Joakima i Ane presveta Djevica Marija. Čovjek je svet ako ispuni ono što Bog pod njega traži. Od njih je tražio da dadu svijetu Majku Njegova Sina, koja će razveseliti nebo i zemlju, s kojom je osvanulo novo doba za svijet. Sretnih li roditelja koji su imali tako veliku i uzvišenu kćerku!    

Danas je crkveni god na našem gornjogradskom groblju sv. Ane. Svete mise na groblju su u 8,00 sati, 10,00 i popodne u 16,00 sati. Prije svake svete mise prilika za svetu ispovijed.

Dođimo moliti sv. Anu za majke naših obitelji i tolike potrebe obitelji, kao i za naše pokojne koji počivaju u sjeni crkve sv. Ane, na najstarijem groblju našega grada. 

U župnoj crkvi je toga dana sveta misa u 18,30 sati.

Danas je i crkveni god u Tenji. 

SVETI IGNACIJE LOYOLSKI, PREZBITER – 31. srpnja

Sveti Igancije se rodio u Loyoli u Španjolskoj godine 1491. Ovdje ga spominjem jer je osnovao red Družbe Isusove, isusovce, koje je papa Pavao III. odobrio 27. rujna 1540. g. Njegovo je načelo: Na veću slavu Božju. Napisao je svoje besmrtno djelo «Duhovne vježbe». Umro je u Rimu 31. srpnja 1556. 

I u našem gradu rade i djeluje Isusovci u to u Stepinčevoj ulici, gdje se nalazi njihova Rezdencija, i u Tvrđi Isusovačka gimnazija. 

GOSPA OD ANĐELA – «PORCIUNKULA» - 2. kolovoza

Pola sata hoda jugozapadno od Asiza nalazi se mala crkvica posvećena Gospi od anđela. Sveti Franjo Asiški obnovio je crkvicu svojim rukama. Crkvica se zove još Porciunkula, što znači mali dio, dijelak što ga je Franjo pridržao za upotrebu na zemlji. Tu je crkvicu Franjo posebno ljubio jer je u njoj upoznao Božji poziv i počeo novi život. Crkvica je kolijevka Franjevačkog reda. U toj crkvici Franjo je zatvorio oči g. 1216. Velika bazilika koja se diže iznad crkvice sagrađena je 1569-1678 g.

Vjernicima je Porciunkula poznata osobito po oprostu koji je sv. Franjo od Isusa izmolio. Dana 2. kolovoza molio je u crkvici, ukaže mu se Isusu i Marija okruženi mnoštvom anđela. Isus upita Franju kakvu milost želi za spas ljudi. Franjo zamoli Gospodina da udijeli potpuni oprost svakome tko se skrušeno ispovijedi i posjeti ovu crkvicu. Gospodin mu udijeli traženu milost a papa Honorije III. potvrdi oprost. Kasnije se povlastica oprosta proširila na sve crkve. 

Na dan 2. kolovoza, u župnim crkvama može se zadobiti potpuni oprost zvani «Porciunkula». Propisana djela za dobivanje ovog oprosta su: pohod crkvi u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, dodavši ovome ispovijed i pričest, te molitvu na nakanu sv. Oca. Ovaj se oprost može dobiti samo jedanput. 

12. PROSLAVA BLAGDANA SVETE ANE NA GORNJOGRADSKOM GROBLJU

Spomendan Svete Ane slavi se od davnina vrlo svečano na gornjogradskom groblju Svete Ane gdje se nalazi i kapelica posvećena ovoj svetici, sagrađena 1769. godine. Tradicija ovoga slavlja nastavila se do danas jer gotovo da i nema Osječanina kojemu na ovome groblju nije pokopan netko od njegovih rođaka ili prijatelja. Svete mise na blagdan Svetih Joakima i Ane, u četvrtak, 26. srpnja, na gornjogradskom groblju bit će u 8,00 sati, pjevana u 10,00 sati i popodne u 16,00 sati. Prije svake svete mise bit će mogućnost za svetu ispovijed. Dođimo moliti Svetu Anu za naše majke, za potrebe obitelji i za pokojnike koji počivaju u sjeni crkve Svete Ane. 

13. NATJEČAJ ZA DJEČAČKO I BOGOSLOVNO SJEMENIŠTE

Bliži se vrijeme upisa u srednje škole i na fakultete. Možda je Bog pokucao ili kuca na srca nekih mladića koji bi pošli putem svećeništva. Dječačko sjemenište u Zagrebu, za one koji su završili osmi razred, i veliko Bogoslovno sjemenište u Đakovu, za one koji su završili srednju školu, objavilo je natječaj za prijavu kandidata. Sve informacije možete dobiti u župnom uredu.

14. NATJEČAJ ZA STUDIJ TEOLOGIJE

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu objavio je natječaj za upis studenata. Svi koji su završili srednju školu a žele studirati teologiju, mogu se javiti u župni ured gdje će dobiti potrebne informacije.

15. SVEĆENIK U BOLNICI

Svećenik koji je zadužen za bolnicu je pater Marek koji obilazi pojedine odjele u bolnici, tako da se bolesnici koji to žele mogu ispovijedati. Također se može svećenik pozvati i telefonom i to 091 4600434.

16. PAZITELJI KONKATEDRALE

Pozivam sve osobe koje su na sebe preuzeli obvezu da budu pazitelji konkatedrale da se drže svoga rasporeda. Crkva će biti otvorena od 7 do 19 sati, jedino ponedjeljkom od 8 do 12 sati je čišćenje katedrale, radi toga je zatvorena. Upućujemo poziv svim starijim osobama da postanu pazitelji konkatedrale prijavom u župni ured.

17. DONESITE OBITELJSKI KARTON

Ako još niste predali vaš OBITELJSKI KARTON učinite to što prije. Želja nam je da što više obiteljskih podataka unesemo u vaš karton. Ako ga nemate, obiteljski karton možete dobiti u župnom uredu. Hvala vam.

18. ZAHVALA

Hvala svima koji su pridonijeli svojim prilogom za potrebe župe i župne crkve. Potičem župljane koji to do sada nisu učinili. Molimo sve obitelji koje žive u župi, a nisu prijavljene, da to učine.   

19. TISAK

Glas Koncila, Župne obavijesti, Moj molitvenik..  

20. KRŠTENI - VJENČANI - UMRLI.

Kršteni: 27. VI. 2021. Andrej Vig, sin Mirka Vig i Ines r. Kričačić; Šimun Kuna sin Filipa Kune i Sare r. Babić.

Vjenčani: 26. VI. 2021. Matija Abramović iz Slatine i Mateja Mršo iz Osijeka.

Umrli: 23. VI. 2021. Željko – Petar Šporčić(1943.); 24. VI. 2021. Josip Župan(1929.).Ljudevit Erić(1956.).

 

SVETE MISE  od 27.VI. do 8. VIII. 2021.

nedjelja, 27. lipnja 2021. TRINAESTA KROZ GODINU

+ Karlo, Rozalija, Irena i Johan - 6,30 sati 

+ iz ob. Sombot, Oršaj i Selthofer - 7,30 sati 

+ iz ob. Stober i Kadić - 8,30 sati

   PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati

+ Zlata Pavošević i pok. iz ob. Pavošević – 11,30 sati

+ Nikola Matić - 17,00 sati

+ Biserka i Vladimir Maštrović i ob. Palinkaš - 18,30 sat

ponedjeljak, 28. lipnja 2021.Sv. Irenej, b. i n.

+ Josip Vuica - 7,00 sati

+ Pavo Haler - 18,30 sati

+ iz ob. Hajdinjak i Veseli - 18,30 sati

utorak, 29. lipnja 2021. Sv. Petar i Pavao

Na čast sv. Petra - 6,30 sati  

+ Valent, Manda i Dragica Ranogajec - 8,30 sati

   PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati

+ Petar, Ivan i Ana Petko – 11,30 sati

+ Josip, Bernard i Lucija Galić - 18,30 sat

srijeda, 30. lipnja 2021. Rimski prvomučenici

+ Goran Dobrojević - 7,00 sati

+ Dario Hašperger i pok. iz ob. Rauher - 18,30 sati

+ Vinka(ž) Šego i pok. iz ob. Majić i Glavaš - 18,30 sati

četvrtak, 1. srpnja 2021. 

+ Damir Lenz, prva misa 7,00 sati

+ Dragica Marušić – 18,30 sati

petak, 2. srpnja 2021. 

+ Jerko Grubišić – 18,30 sati

+ Josip Župan, prva misa - 18,30 sati

subota, 3. srpnja 2021. Sv. Toma, ap.

+ Josip, Petar i Ivana Galović - 7,00 sati

nedjelja, 4. srpnja 2021. ČETRNAESTA KROZ GODINU

+ Zvonimir Gvozdić - 7,00 sati 

+ iz ob. Nakić - 8,30 sati

    PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati

+ iz ob. Grašo i Pavošević - 18,30 sati

ponedjeljak, 5. srpnja 2021. Sv. Ćiril, mon. i Metod, b.

+ Martin Jamnić - 18,30 sati

utorak, 6. srpnja 2021. Sv. Marija Goretti, dj. i muč.

+ Marija i Rudolf Brodić - 18,30 sati

srijeda, 7. srpnja 2021

+ Damir, Zdenka i Nikola Pavičić - 18,30 sati

četvrtak, 8. srpnja 2021.

na nakanu BDM za zdravlje - 18,30 sati

petak, 9. srpnja 2021. Bl. Marija od Propetog Isusa Petković, red

+ Toni, Matilda i Mile Perić- 18,30 sati

subota, 10. srpnja 2021. 

+ Stjepan, Rudolf i Ana Kuleš - 7,00 sati

nedjelja, 11. srpnja 2021. PETNAESTA KROZ GODINU -Sv. Benedikt, opat

+ iz ob. Parat i Majdiš - 7,00 sati 

+ Rudika Ladović - 8,30 sati

   PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati

+ Mario Gantar - 18,30 sati

ponedjeljak. 12. srpnja 2021. 

+ Nenad Merčep - 18,30 sati

utorak, 13. srpnja 2021. Majka Božja Bistrička

+ iz ob. Baungartner i Planinc - 18,30 sati

srijeda, 14. lipnja 2021.

+ Kata i Vlado Božić i pok. iz ob. Božić i Serdarević - 18,30 sati

četvrtak, 15. srpnja 2021. Sv. Bonaventura, b. n. 

+ Božidar Lač i Krunoslav Perić - 18,30 sati

petak, 16. srpnja 2021. Gospa Karmelska

+ Eduvard Kofranek - 18,30 sati

subota, 17. srpnja 2021. 

+ Marija i Branimir Murković- 7.00 sati 

nedjelja, 18. srpnja 2021. ŠESNAESTA KROZ GODINU

+ Mila i Dragutin Kribl - 7,00 sati 

+ Milan, Ruža i Goran Zorić - 8,30 sati

   PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati

+ Lidija Zovko - 18,30 sati

ponedjeljak, 19. srpnja 2021. 

+ Josip i Gabrijela Ermenić  - 18,30 sati

utorak, 20. srpnja 2021. Sv. Ilija, prorok

+ Branislav Madić - 18,30 sati

srijeda, 21. srpnja 2021.

+ Manda i Ilija Milanović - 18,30 sati

četvrtak, 22. srpnja 2021. Sv. Marija Magdalena

+ Tomislav Mikrut - 18,30 sati

petak, 23. srpnja 2019. Sv. Brigita Škotska, red.

+ Nives, Zora i Pero Zgonjanin - 18,30 sati

subota, 24. srpnja 2021. Sv. Brigita, red.

+ Juraj Naglav i pok. iz ob. Naglav - 7,00 sati

nedjelja, 25. srpnja 2021. SEDAMNAESTA KROZ GODINU

+ iz ob. Stanić - 7,00 sati

+ Milka i Cvitan Bule- 8,30 sati

   PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati

+ Mario Gantar - 18,30 sati

ponedjeljak, 26. srpnja 2021. Sv. Joakim i Ana, roditelji BDM

+ Marija i Franjo Aman i po kob. Getoš - 18,30 sati

Na groblju Svete Ane:

+ Mira Grbavac – 8,00 sati

+ Ana Marijanović - 10,00 sati

+ Ana i Jakob Čapo - 16,00 sati 

utorak, 27. srpnja 2021. Sv. Klement Ohridski

+ Josipa Madžar - 18,30 sati

srijeda, 28. srpnja 2021. 

+ Petar Čes - 18,30 sati

četvrtak, 29. srpnja 2021. Sv. Marta

+ Damir Vuković i Julka Kućinac - 18,30 sati

petak, 30. srpnja 2021. Sv. Petar Krizolog, b. i n.

+ Marko Tomić i pok. iz ob. Tomić i Dugalić - 18,30 sati

subota, 31. srpnja 2021. Sv. Ignacije Loyolski, prez.

+ Ivo Stanić – Baća - 7,00 sati

nedjelja, 1. kolovoza 2021. OSAMNAESTA KROZ GODINU

+ Branko Bitunjac - 7,00 sati 

+ iz ob. Vuksanić i oik. Perica(ž) i Dane(m) - 8,30 sati

    PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati

+ iz ob. Lijak - 18,30 sati

ponedjeljak, 2. kolovoza 2021. Gospa od Anđela - ʹPorciunkulaʹ

+ Luka Tomasić - 18,30 sati

utorak, 3. kolovoza 2021. Bl. Augustin Kažotić, b.

+ Tereza i Ivan Glasnović - 18,30 sati

srijeda, 4. kolovoza 2021. Sv. Marija Vianney, prez.

+ Mira i Dragiša Milosavljević  - 18,30 sati 

četvrtak, 5. kolovoza 2021. Snježna Gospa

+ Josip i Manda Jukić - 18,30 sati

petak, 6. kolovoza 2021. PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO

+ Željko Stjepanović - 18,30 sati

subota, 7. kolovoza 2021. 

+ Sofija Stanić - 7,00 sati

nedjelja, 8. kolovoza 2021. DEVETNAESTA KROZ GODINU

+ Anica Kemenc - 7,00 sati 

+ Marija i Pavo Kraft i pok. iz ob. Petrović - 8,30 sati

   PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati

+ Stjepan Kovač - 18,30 sati

 

Ante Lučić, župni vikar                                                         Blaž Jokić, župni vikar              

                                      mons. Adam Bernatović, župnik