Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Uskrsne ispovijedi

  Uskrsne ispovijedi

  USKRSNA ISPOVIJED ŠKOLSKE DJECE
  Uskrsna ispovijed djece u petak, 16. ožujka 2018. Ispovijed je prije podne od 9,00 sati i poslije podne od 15,00 sati. Ako ste slobodni prije podne dođite u 9,00 a poslije podne od 15.00 sati.

  USKRSNA ISPOVIJED U KONKATEDRALI
  Uskrsna ispovijed traje kroz cijelu korizmu prije svake svete mise, posebno naglašavamo utorak i petak dok se moli križni put, te nedjelju pod svakom misom. Molimo one vjernike koji su redoviti, da što prije obave uskrsnu ispovijed.
  Ostali vjernici mogu se ispovijedati od 23. do 28. ožujka, prije podne od 9,00 do 11,00 sati i po podne od 15,30 do 19,00. Na Veliki četvrtak, petak i subotu nema ispovijedi. Stoga Vas molimo da Vašu uskrsnu ispovijed obavite na vrijeme.

  Pročitaj više
 • Spomendan svete Cecilije

  Spomendan svete Cecilije

  Spomendan svete Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i liturgijskog pjevanja 22. studenog proslavilo je pet zborova konkatedralne Župe sv. Petra i Pavla u Osijeku.
  Svetoj misi prethodilo je prigodno predavanje svim članovima zborova i njihovim voditeljima na temu 50 godina od naputka Musicam sacram u kojem je župni vikar Robert Almaši razložio povijest razvoja i smjernice obnove liturgijske glazbe u sklopu liturgijske obnove II. vatikanskog sabora.

  Pročitaj više
 • CVJETNICA-NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

  CVJETNICA-NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

  Raspored svetih misa: 6,30 sati; 7,30 kod Sv. Roka; 8,30 sati;
  Svečana sveta misa s blagoslovom maslinskih grančica i procesijom oko „katedrale“ koju predvodi mons. dr. Marin Srakić, nadbiskup u miru bit će u 10,00 sati, na istoj se pjeva muka po Marku; 11,30 i večernja u 18,30 sati.
  Prije svake mise bit će blagoslov grančica.

  Pročitaj više
 • Misno slavlje uz proslavu Dana grada Osijeka

  Misno slavlje uz proslavu Dana grada Osijeka

  OSIJEK (TU) - „Večeras smo ovdje kako bismo zahvalili Gospodinu za sva dobra koja imamo kao građani koji zajedno žive. Zahvaljujemo za ovaj grad i za sva njegova dobročinstva, za sve ljude koji žive u ovome gradu, za svu njihovu dobru volju i njihova nastojanja“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić započinjući misno slavlje u osječkoj konkaterdrali Sv. Petra i Pavla povodom proslave Dana grada Osijeka, 2. prosinca.
  Uz nadbiskupa, koncelebrirao je i prigodnu homiliju uputio biskupski vikar za pastoral grada Osijeka mons. dr. Vladimir Dugalić, a u suslavlju su bili i osječki dekani, mons. Adam Bernatović i preč. Ivan Jurić te ostali svećenici i dvojica đakona. Liturgijsko pjevanje animirao je Konkatedralni mješoviti zbor pod vodstvom s. Branke Čutura i uz orguljsku pratnju Dalibora Ratića. Misno slavlje završeno je na trgu ispred konkatedrale gdje je mons. Hranić blagoslovio adventski vijenac, a potom je gradonačelnik Ivan Vrkić upalio prvu adventsku svijeću.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Arhiva tekstova

SHKM 2017 – naši mladi na središnjem susretu u Vukovaru

Stotini mladih domaćina u osječkoj konkatedralnoj župi na prvome danu SHKM-a 29. travnja pridružilo se 380 mladih hodočasnika iz Župe Muke Isusove iz Zagreba (Vukomerec), skupina mladih iz Centra za odgoj i obrazovanje iz Zagreba (Dubrava) s pastoralnim suradnikom vlč. Anđelom Malyjem, mladi Župe sv. Ivana, ap. iz Mostara sa župnikom don Mladenom Šutalom te velika skupina mladih iz Grudskog dekanata u BiH, iz župa Ružići, Drinovci, Gorica - Sovići i Tihaljina. Zajedno s mladima u župu je došao biti dionikom programa i splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

Domaćinstvo mladim gostima, uz župnika mons. Adama Bernatovića, župnog vikara Stjepana Matezovića i pastoralnog suradnika Mateja Glavice i 30 mladih volontera, omogućilo je stotinu obitelji te dom 'Klasje' i Učenički dom Ugostiteljsko-turističke škole, koji su mlade dočekali i ugostili na ručku. U 16.30 sati započeo je u konkatedrali pozdravom župnika Bernatovića. Pozdravnu riječ uputio je i nadbiskup Barišić. Uslijedila je zajednička molitva I. večernje časoslova Treće vazmene nedjelje koju je u liturgijskom obliku predvodio nadbiskup Barišić, koji je u prigodnom nagovoru mladima među ostalim poručio: „Pred vama je budućnost. No, kakve god škole završili, kakva god akademska zvanja zaslužili, uvijek imajte na pameti da je najveće dostignuće koje čovjek može imati to da je ljubljeno Božje dijete. Krist vas treba da naviještate silna djela Božja i svjedočite kako je Krist nada naša.“
Uslijedilo je predstavljanje okupljenih zajednica. Domaću župu predstavio je župnik Bernatović, osvrnuvši se na povijest Crkve u Osijeku te osobitosti pastoralnoga života u konkatedralnoj župi. Mladi iz Grudskog dekanata predstavili su se živim govorom i prezentacijama slika o znamenitostima mjesta iz kojih dolaze. Mladi iz Mostara predstavili su svoje aktivnosti koje upravo mladi zajedno sa svojim svećenicima realiziraju u svojoj župi. Mladi iz Vukomereca predstavili su se pjesmom, što su učinili i mladi iz Centra za odgoj i obrazovanje.

Nakon međusobnog upoznavanja uslijedio je katehetski dio susreta. O zadanoj temi o učenicima na putu u Emaus govorio je vlč. Matej Glavica. U izlaganju je prikazao dvojicu učenika kao mlade entuzijaste koji su oduševljeno pošli za Isusom kao ostvarenjem svojih snova no događaj Isusove smrti u njima je stvorio popriličnu zbunjenost i silno razočarenje. Na kraju izlaganja svi prisutni mladi ispisivali na 'kruhove' - poruke nade koje su sutradan na susretu u Vukovaru podijelili s ostalim sudionicima. Program u konkatedrali zaključen je euharistijskim klanjanjem, koje je predvodio i animirao vlč. Stjepan Matezović. Euharistijski blagoslov prisutnima je udijelio nadbiskup Barišić. Nakon programa mladi su se uputili u pastoralni centar na zajedničko druženje i okrjepu te potom pošli u obitelji domaćina na večeru, druženje i noćenje.

Središnji dio Susreta bio je u nedjelju u Vukovaru. Nedjeljnoga jutra  u grad Vukovar uputilo stotinu mladih naše župe, od kojih je dvadeset bilo dio velikog nadbiskupijskog zbora mladih. Središnji dio susreta bilo je euharistijsko slavlje, a Susret je završio velikim koncertom duhovne i svjetovne glazbe. Od samoga jutra pa do večernjih sati naši mladi su susdjelovali na programu koji je bio organiziran za sve nas u Vukovaru. Radosna srca, osmijeh na licu pratili su i naše mlade ulicama Vukovara, ali i po dolasku u svoj grad Osijek.

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-022
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas416
Jučer503
Ovaj mjesec8394
Ukupno4724186

Trenutno online

1
posjetitelja

Nedjelja, 18 Ožujak 2018 16:35