26. obljetnica stradanja grada Vukovara i njegovih stanovnika

Ove godine navršava se 26. obljetnica stradanja grada Vukovara i njegovih stanovnika. Obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Vukovara, Đakovačko-osječka nadbiskupija osamnaestu godinu zaredom organizira Nadbiskupijsko spomen-hodočašće. Program počinje 18. studenoga u 10 sati u krugu Vukovarske bolnice, a u 10.30 sati kreće Kolona sjećanja koja prolazi kroz vukovarske ulice do Memorijalnog groblja.
U 12.15 sati predviđena je molitva i polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na M...emorijalnom groblju. Središnji dio hodočašća je misno slavlje koje će u 13 sati na Memorijalnom groblju predvoditi mons. Antun Škvorčević, biskup požeški. Misu će pjevati naš konkatedralni zbor pod vodstvom s. Branke i gosp. Dalibora Ratića.
Ako vremenske prilike ne budu povoljne, euharistijsko slavlje slavit će se u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova.
"Ovom prigodom pozivam sve vas da zajedno kao vjernici u subotu 18. studenoga 2017., na Dan sjećanja hodočastimo u Vukovar te okupljeni u euharistiji i bratskoj molitvi iskažemo svoju zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Vukovara, Podunavlja, ali i Hrvatskog naroda tijekom Domovinskoga rata", stoji u pozivu nadbiskupa đakovačko-osječkog mons. Đure Hranića.