Bračni jubileji

Pretposljednje nedjelje kroz crkvenu godinu, 19. studenoga u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla svečanim euharistijskim slavljem 15 bračnih parova proslavilo je svoj bračni jubilej i po želji pape Franje obilježen je prvi Svjetski dan siromaha. Svetu misu je predslavio župnik mons. Adam Bernatović, a liturgijska čitanja i molitvu vjernika izrekli su bračni parovi jubilarci. „Zajedno s vama koji ste u bračno-obiteljskom zajedništvu, slavimo život – kao najveći dar/talenat kojeg smo primili. Koliko smo vjerni daru života vidljivo je po tome koliko smo spremni osloniti se na Boga, graditi život na povjerenju, a ne u strahu od njega. Danas zahvaljujete na plodnim godinama ljubavi i vjernosti vašeg bračnog zajedništva. (...) Talenat vjernosti i ljubavi niste zakopali poput trećeg sluge već ste umnažali.

Obnovite danas taj žar i zanos prvih dana vašeg vjenčanja. Ova vaša današnja životna bilanca, prožeta vašom iskrenom zahvalnošću Bogu i jedno drugome pisana je Božjom rukom, a započela je vašom ženidbom kada je vaša ljubav sakramentalno zapečaćena“, istaknuo je mons. Bernatović i zaključio: „Trudite se i nastojte to i dalje činiti, održavati i ispunjavati Božju zapovijed ljubavi, odnosno ljubiti Boga i sve svoje bližnje, svoga bračnog druga, svoju djecu i siromahe - koje ćete uvijek imati uza se - kao sebe same.“
Nakon župnikove homilije jubilarci su obnovili svoje bračne zavjete i izmijenili ponovno blagoslovljeno ženidbeno prstenje. Na kraju misnog slavlja uslijedila je čestitka i blagoslov. Liturgijsko pjevanje animirao je konkatedralni župni zbor pod vodstvom s. Branke Čutura uz orguljsku pratnju Dalibora Ratića.
50. obljetnicu, zlatni jubilej bračnog zajedništva proslavili su Vesna i Stjepan Karan te Vlasta i Vjekoslav Auguštin; 40 godina braka: Ljubica i Ivan Mikulić, Miroslava i Ivan Šarić, Anica i Pavo Kešina; 30 godina braka: Anica i Ivo Gradištanac, Mirjana i Damir Bosnić; 27 godina braka: Mara i Božidar Deodat Krešić; 25. obljetnicu, srebrni jubilej: Marija i Mladen Sesar, Dunja i Dario Šariri, Slavica i Darko Zemljak; 15 godina braka: Marijana i Saša Hajdinjak; 10 godina braka: Ana i Julije Šoltić, Lorna i Igor Nemet te Katica i Robert Rakovac.