Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Tečaj prirave za ženidbu

  Novi ciklus tečaja priprave za brak održava se u rujnu i to ponedjeljak, 8. rujna 2014. u 19 sati u našoj dvorani, traje još dva ponedjeljka i utorka u isto vrijeme. Ne treba se posebno prijavljivati na tečaj. Na sam dan početka tečaj, dakle 8. rujna u 19 sati u našoj dvorani prije prvog predavanja obavlja se upis kandidata.

  Pročitaj više
 • Prikupljanje pomoći za stradale od poplave

  Određujemo da se na nedjelju Duhova, 8. lipnja 2014. u milostinji prikuplja novčana pomoć za stradale od poplava pozvao nas je naš nadbiskup Đuro. Pozivamo, također, da se u idućem razdoblju i izvan milostinje organizira kolekta za saniranje kuća, kupovinu namještaja, bijele tehnike i drugih kućanskih potrepština. Cjelokupni prikupljeni iznos od milostinje naznačene nedjelje i od kolekte župnici trebaju proslijediti Ekonomatu Nadbiskupije.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2

Poruka na početku katehetske i školske godine 2014./2015.

Datum objave: .

Istina se ostvaruje u susretu

Draga braćo svećenici, redovnice i redovnici, vjeroučitelji i katehete!

Istina o kraljevstvu Božjem prima se u susretu. Od svojih početaka Crkva je pokušavala na različite načine ispunjavati nalog koji je dobila od Isusa Krista: »Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.« (Mk 16, 15) Da bi nam pokazao kako se to čini, »zareda obilaziti gradom i selom propovijedajući i navješćujući evanđelje o kraljevstvu Božjemu« (Lk 8, 1). Doista, uspješno ili manje uspješno, spretno ili manje spretno, navjestitelji evanđelja odvažno su slijedili put Učitelja na način kako im je to u povijesti bilo moguće. Danas, kada Crkva promišlja o novoj evangelizaciji, odnosno o prenošenju vjere »novim jezikom prispodoba« (papa Benedikt XVI.), na poseban način ima pred očima čovjeka koji je postao žrtvom suvremenih »božanstava«, vlastite samodostatnosti, površnosti, tj. vremena »slabe misli« i osamljenosti. Svjesna činjenice da je istina o kraljevstvu Božjemu jedina koja u potpunosti može čovjeka učiniti sretnim, Crkva želi iznova tražiti put do susreta s njim, kako bi mu posvjedočila istinu da »radost evanđelja ispunja srce i cijeli život onoga koji susretne Isusa« (papa Franjo, Radost evanđelja, 1). Ostvariti takav susret preduvjet je i bitna dimenzija svakoga evangelizacijskog i katehetskog djelovanja Crkve.

Susreti u našoj župi

Datum objave: .

Pjevačke probe zborova i ostali susreti  u našoj župi započinju iza druge nedjelje, od 7. rujna 2014. godine. Susreti će biti po ustaljenom rasporedu.

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas369
Jučer656
Ovaj mjesec1025
Ukupno1231320

Utorak, 02 Rujan 2014 11:04