Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Veliki petak u konkatedrali

 • Misa večere Gospodnje u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić predvodio je na Veliki četvrtak, 17. travnja Misu večere Gospodnje u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla te oprao noge dvanaestorici muževa, koji su sa svojim obiteljima redoviti na misnim slavljima i aktivni u životu ove konkatedralne župe. Uz nadbiskupa Srakića koncelebrirao je župnik i dekan Osječkog zapadnog dekanata, mons. Adam Bernatović, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata, vlč. Mario Brkić, župni vikar Drago Marković, a posluživao je đakon Dejan Henčić. Prije misnoga slavlja mons. Bernatović vjernike je uputio da je u prijepodnevnim satima u đakovačkoj prvostolnici slavljena Misa posvete ulja, a đakon je izložio ulje koje će se koristiti pri sakramentima bolesničkog pomazanja i krizme te svetoga reda.  

  Pročitaj više
 • Vazmeno bdijenje u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK - Vazmeno bdijenje u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla predvodio je nadbiskup u miru đakovačko-osječki Marin Srakić, u zajedništvu sa župnikom Adamom Bernatovićem, tajnikom nadbiskupskog ordinarijata Mariom Brkićem, Zvonkom Pažinom, koji je pripremao ovogodišnje katekumene, župnim vikarom Dragom Markovićem i đakonom Dejanom Henčićem.
  Proslava je započela blagoslovom vatre ispred crkve, a od te vatre nadbiskup je upalio uskrsnu svijeću koja označava uskrslog Krista, a zatim je uslijedila procesija i pozdrav uskrsnoj svijeći. Nakon biblijskih čitanja koja razotkrivaju svu povijest spasenja, blagoslovljena je krsna voda.
  Na ovom je vazmenom bdijenju 43  odraslih katekumena sa osječkog područja primilo sakramente kršćanske inicijacije – krštenje i krizmu, dok je petero mlađih primilo krštenje.

  Pročitaj više
 • Župne obavijesti

  USKRS - NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA - 20. travnja 2014.

  Danas je Uskrs. Moralna i mistična snaga što su je apostoli, a potom cijelo kršćanstvo crpli iz uskrsne činjenice ne da se izmjeriti.. Kršćanstvo se ne oslanja samo na zakon, na mudrost nauke, na uzvišenost moralnog lika: kršćanstvo se prije svega i bitno oslanja i izvire iz zbiljske stvarnosti: ono raste, buja, vrije, snažno jača i raširuje svoju silu iz činjenice uskrsnuća. Zato je kršćanstvo širom otvoreno prema svemu što je dobro, plemenito i ćudoredno veliko, bez obzira koliko stoji žrtava i napora.
  Novi svijet počinje i raste iz svete ljudske volje uskrsloga Krista, iz njegove ljubavi koja je bila jača od smrti, jača od svega zla, svih zlih volja.. Mi smo, dakle ti, koji, ujedinjeni s Kristom uskrsnulim, stopljeni s njegovim srcem, združeni s njegovom svetom voljom, gonjeni njegovom ljubavlju, ulažući cjelokupan potencijal čitavoga svoga bića moramo biti graditelji, stvaratelji, oživotvoritelji novoga kristovskog svijeta, punog plemenitosti, pravednosti, svetosti, svijet koji će biti pun neba.
  SRETAN USKRS

  Pročitaj više
 • Sveta Krizma

  U nedjelju 27. travnja slavimo svetu Krizmu u našoj župi. Svečanu svetu misu u 9 sati predvodit će i podijeliti sakrament svete potvrde našim krizmanicima mons. mr. Ivan Ćurić, generalni vikar naše  nadbiskupije. Pozivamo na ovu svetu misu osim krizmanika, kumova i njihovih roditelja i sve vjernike.

  Pročitaj više
 • Danas u župi

  Svete mise u 7 i u 18,30 sati
  Prvi dan trodnevnice krizmanika u 19,30 sati

  Pročitaj više
 • Uskrs u osječkoj konkatedrali

  Svečanu uskrsnu svetu misu u osječkoj je konkatedrali sv. Petra i Pavla, apostola predvodio nadbiskup đakovačko-osječki u miru mons. dr. Marin Srakić u zajedništvu s domaćim župnikom mons. Adamom Bernatovićem, tajnikom nadbiskupskog ordinarijata Mariom Brkićem, župnim vikarom Dragom Markovićem i đakonom Dejanom Henčićem.
  Sveta je misa započela tako što je nadbiskup poškropio blagoslovljenom vodom okupljene vjernike, kao podsjetnik na vlastito krštenje, obnovu krsnih zavjeta.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Započinje trodnevnica za krizmanike

Datum objave: .

Svete mise ujutro u 7 i navečer u 18,30 sati. Danas započinje Trodnevnica, duhovna priprava za slavlje sv. Krizme u župi i to u 19,30 sati. Tema prvoga dana: Moja vjera! Pozivamo sve krizmanike, njihove roditelje i kumove na sudjelovanje.

Danas i misa na groblju sv. Ane

Datum objave: .

Svete mise u konkatedrali su ujutro u 7 sati i navečer u 18,30 sati. Danas se slavi sveta misa i na groblju sv. Ane u 8 sati. Želimo moliti za naše pokojne koji iščekuju uskrsnuće.

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas138
Jučer607
Ovaj mjesec15573
Ukupno1147275

Srijeda, 23 Travanj 2014 09:22