Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Održan sastanak ŽPV i ŽEV

  U prostorijama Pastoralnog centra Župe svetih Petra i Pavla, apostola u Osijeku, 9. rujna ove godine, održan je zajednički sastanak Župnog pastoralnog vijeća i Župnog ekonomskog vijeća, pod predsjedanjem župnika mons. Adama Bernatovića.
  Nakon uvodne molitve i pozdrava, župnik je predstavio novoga župnog vikara vlč. Pavla Mikulčića, te mu zaželio dobrodošlicu u župnu zajednicu. Zatim je bilo riječi o poruci nadbiskupa Đure Hranića, koja je upućena u povodu početka katehetske i školske godine.

  Pročitaj više
 • Zaziv Duha Svetoga uz početak školske godine

  U osječkoj je konkatedrali svetih Petra i Pavla, apostola, 21. rujna 2014. godine u 8,30 sati održana misa zaziva Duha Svetoga uz početak nove školske i pastoralne godine. Svetu je misu služio župni vikar vlč. Pavao Mikulčić, a nazočili su joj, uz ostale vjernike, školska djeca, njihovi roditelji, nastavnici, vjeroučitelji i ravnatelji. Ovim je misnim slavljem župna zajednica obilježila i Katehetsku nedjelju. Više o događaju u našoj maloj fotogaleriji.

  Pročitaj više
 • Katekumenat

  Kao i svake godine, župe grada Osijeka organiziraju zajedničku pripravu odraslih na sakramente svetog krštenja, pričesti i krizme, tzv. Katekumenat, koji započinje 7. listopada 2014. godine u 19 sati u dvorani župe sv. Mihaela u Osijeku-Tvrđa, Križanićev trg 2. Za kandidate nije potreban nikakav pred-upis, nego na prvi susret, 3. listopada o.g. trebaju ponijeti olovku i neki od osobnih dokumenata i tada će se upisati.
  Katekumenat mogu pohađati osobe koje su navršile 18 godina. Svi mlađi kandidati se pripremaju u svojim župama.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3

„40 dana za život“

Datum objave: .

„40 dana za život“  ekumenska je inicijativa za zaštitu nerođenog života u koju je do sada bilo uključeno više od 530 gradova diljem svijeta. Kroz ovu molitvenu inicijativu spašeni su životi tisuće nerođene djece, a znatno je porastao broj obraćenog medicinskog osoblja. No pobačaji se i dalje događaju. Pobačaj, oduzme godišnje oko 42 milijuna života u svijetu i oko 40 tisuća godišnje u Hrvatskoj. Stoga se inicijativa nastavlja. Inicijativa „40 dana za život“  ima tri cilja - molitvu i post za prestanak namjernog pobačaja, miroljubivo bdijenje ispred bolnice, te utjecaj na lokalnu zajednicu. Možete im se priključiti od sutra, 24. rujna do 2. studenoga, kako bi  kroz 40 dana molili i postili za  prekid pobačaja u svijetu i Hrvatskoj.  Više na: http://40danazazivot.com/.

Susret mladih

Datum objave: .

Svakog ponedjeljka u 20 sati održava se susret mladih naše župne zajednice. Cilj susreta je razgovor mladih o vjeri i svim problemima koji stoje na njihovom životnom putu. Mladi traže odgovor na mnoga pitanja, u razgovoru sa svećenikom potražite odgovor.

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas451
Jučer1051
Ovaj mjesec15832
Ukupno1246127

Utorak, 23 Rujan 2014 12:17