Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Vazmeno bdijenje u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK - Vazmeno bdijenje u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla predvodio je nadbiskup u miru đakovačko-osječki Marin Srakić, u zajedništvu sa župnikom Adamom Bernatovićem, tajnikom nadbiskupskog ordinarijata Mariom Brkićem, Zvonkom Pažinom, koji je pripremao ovogodišnje katekumene, župnim vikarom Dragom Markovićem i đakonom Dejanom Henčićem.
  Proslava je započela blagoslovom vatre ispred crkve, a od te vatre nadbiskup je upalio uskrsnu svijeću koja označava uskrslog Krista, a zatim je uslijedila procesija i pozdrav uskrsnoj svijeći. Nakon biblijskih čitanja koja razotkrivaju svu povijest spasenja, blagoslovljena je krsna voda.
  Na ovom je vazmenom bdijenju 43  odraslih katekumena sa osječkog područja primilo sakramente kršćanske inicijacije – krštenje i krizmu, dok je petero mlađih primilo krštenje.

  Pročitaj više
 • Veliki petak u konkatedrali

 • Danas u župi

  Svete mise u 7 i u 18,30 sati
  Svršetak trodnevnice nakon svete mise u 18,30, a zatim susret s nadbiskupom: u 19,30 sati bivši polaznici OŠ F. Krežme i OŠ A. Mihanovića; u 19,50 sati bivši polaznici OŠ Sv. Ane i I. Filipovića, a u 20,10 sati bivši polaznici OŠ V. Becića.

  Pročitaj više
 • Uskrs u osječkoj konkatedrali

  Svečanu uskrsnu svetu misu u osječkoj je konkatedrali sv. Petra i Pavla, apostola predvodio nadbiskup đakovačko-osječki u miru mons. dr. Marin Srakić u zajedništvu s domaćim župnikom mons. Adamom Bernatovićem, tajnikom nadbiskupskog ordinarijata Mariom Brkićem, župnim vikarom Dragom Markovićem i đakonom Dejanom Henčićem.
  Sveta je misa započela tako što je nadbiskup poškropio blagoslovljenom vodom okupljene vjernike, kao podsjetnik na vlastito krštenje, obnovu krsnih zavjeta.

  Pročitaj više
 • Sveta Krizma

  U nedjelju 27. travnja slavimo svetu Krizmu u našoj župi. Svečanu svetu misu u 9 sati predvodit će i podijeliti sakrament svete potvrde našim krizmanicima mons. mr. Ivan Ćurić, generalni vikar naše  nadbiskupije. Pozivamo na ovu svetu misu osim krizmanika, kumova i njihovih roditelja i sve vjernike.

  Pročitaj više
 • Župne obavijesti

  USKRS - NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA - 20. travnja 2014.

  Danas je Uskrs. Moralna i mistična snaga što su je apostoli, a potom cijelo kršćanstvo crpli iz uskrsne činjenice ne da se izmjeriti.. Kršćanstvo se ne oslanja samo na zakon, na mudrost nauke, na uzvišenost moralnog lika: kršćanstvo se prije svega i bitno oslanja i izvire iz zbiljske stvarnosti: ono raste, buja, vrije, snažno jača i raširuje svoju silu iz činjenice uskrsnuća. Zato je kršćanstvo širom otvoreno prema svemu što je dobro, plemenito i ćudoredno veliko, bez obzira koliko stoji žrtava i napora.
  Novi svijet počinje i raste iz svete ljudske volje uskrsloga Krista, iz njegove ljubavi koja je bila jača od smrti, jača od svega zla, svih zlih volja.. Mi smo, dakle ti, koji, ujedinjeni s Kristom uskrsnulim, stopljeni s njegovim srcem, združeni s njegovom svetom voljom, gonjeni njegovom ljubavlju, ulažući cjelokupan potencijal čitavoga svoga bića moramo biti graditelji, stvaratelji, oživotvoritelji novoga kristovskog svijeta, punog plemenitosti, pravednosti, svetosti, svijet koji će biti pun neba.
  SRETAN USKRS

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Svršetak trodnevnice krizmanika

Datum objave: .

Mise su u 7 sati i 18,30 sati. Danas završavamo trodnevnu duhovnu pripravu za sv. Krizmu. Tema: Sakramenti. Susret biskupa s krizmanicima po sljedećem rasporedu: u 19,30 sati bivši polaznici OŠ F. Krežme i  A. Mihanovića; u 19,50 sati bivši polaznici OŠ Sv. Ane i I. Filipovića; a u 20,10 sati bivši polaznici OŠ V. Becića.

Nacionalni susret katoličke mladeži u Dubrovniku

Datum objave: .

Polazak mladih naše župe na susret u Dubrovnik će biti večeras, 25. travnja 2014. godine, u 21 sat kod bivše „Bijele lađe“. Krenut ćemo ranije, noć provesti u putovanju, kako bismo 26. travnja u prijepodnevnim satima, a prije početka samoga programa, mogli zajednički pogledati  grad Dubrovnik, a potom sudjelovati na zajedničkom euharistijskom slavlju u luci Gruž u 17 sati. Moramo  ponijeti osobne iskaznice, zbog puta preko Bosne i Hercegovine! Bit ćemo smješteni u obitelji, stoga je važno povesti računa i o simboličnim darovima za obitelji koje će nas ugostiti.

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas62
Jučer452
Ovaj mjesec16408
Ukupno1148110

Petak, 25 Travanj 2014 04:25