Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Misa zahvalnica u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Misu zahvalnicu za proteklu 2014. godinu u osječkoj je konkatedrali sv. Petra i pavla, apostola na Silvestrovo služio nadbiskup u miru đakovačko-osječki Marin Srakić u zajedništvu sa župnikom Adamom Bernatovićem, župnim vikarom Pavaom Mikulčićem, tajnikom nadbiskupijskog ordinarijata Mariom Brkićem, Vladimirom Mikrutom, Tomsilavom Lasićem, koji je inače na poslijediplomskom studiju u Rimu i đakonom Ilijom Doganom.

  Pročitaj više
 • Održan koncert u čast Strossmayeru

  U četvrtak, na svetkovinu svetog Josipa, u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla, a u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ održan je svečani Koncert u čast Josipu Jurju Strossmayeru, đakovačkom biskupu i prvom pokrovitelju Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“, povodom 200. obljetnice njegova rođenja i 110. obljetnice njegove smrti.
  Svečani koncert u dupkom ispunjenoj konkatedrali pozdravnim govorom otvorio je rektor Sveučilišta u Osijeku prof. dr. Željko Turkalj, inače i predsjednik HPD „Lipa“ koji je zatim riječ prepustio profesoru emeritusu Stanislavu Marijanoviću kao dobrom poznavatelju lika i djela biskupa Strosmayera.

  Pročitaj više
 • Bogojavljanje u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) – Na blagdan Bogojavljanja ili Sveta tri kralja u osječkoj je konkatedrali svečanu svetu misu predvodio đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. dr. Marin Srakić u zajedništvu sa župnikom mons. Adamom Bernatovićem, tajnikom nadbiskupskog ordinarijata Mariom Brkićem i đakonom Ilijom Doganom. Na početku misnoga slavlja mons. Srakić je još jednom svima čestitao Božić, te svima koji ga slave po julijanskom kalendaru Badnjak i Božić.

  Pročitaj više
 • Sveta krizma i Prva pričest

  Sveta krizma u župi bit će na drugu vazmenu nedjelju, na Mladi Uskrs, 12. travnja 2015. godine u 9 sati. Prva Pričest bit će na treću vazmenu nedjelju, 19. travnja 2015. godine u 9 sati.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Uskrsna ispovijed u konkatedrali

Datum objave: .

Uskrsna ispovijed traje kroz cijelu korizmu prije svake svete mise, posebno naglašavamo utorak i petak dok se moli križni put, te nedjelju pod svakom misom. Vjernici se mogu ispovijedati do 1. travnja, prije podne od 9 do 11 sati i po podne od 15,30 do 19 sati. Na Veliki četvrtak, petak i subotu nema ispovijedi. Stoga Vas molimo da Vašu uskrsnu ispovijed obavite na vrijeme.

Uskrsna ispovijed školske djece

Datum objave: .

Uskrsna ispovijed djece u petak, 27. ožujka 2015. godine je prije podne od 9 sati i poslije podne od 15 sati. Ako ste slobodni prije podne dođite u 9, a poslije podne od 15 sati.

Župna kateheza prvopričesnika

Datum objave: .

Župna kateheza za prvopričesnike održava se petkom počevši po sljedećem rasporedu: OŠ V. Becića, u 9 ili 15 sati; OŠ I. Filipovića, u 9 ili 16 sati; OŠ Sv. Ane, OŠ F. Krežme i OŠ A. Mihanovića uvijek u 16 sati.

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas60
Jučer1481
Ovaj mjesec37175
Ukupno1414469

Nedjelja, 29 Ožujak 2015 00:44