Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Proslava sv. Petra i Pavla u Osijeku

  OSIJEK (TU) - O proslavi apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, zaštitnika osječke konkatedrale, konkatedralne župne zajednice, gradske četvrti Gornji grad i grada Osijeka, svečano večernje misno slavlje 29. lipnja predvodio je mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup. Koncelebrirao je i pozdravnu riječ uputio nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić. Izrazio je dobrodošlicu predvoditelju, mons. Huzjaku, nadbiskupu u miru Marinu Srakiću, generalnom vikaru Ivanu Ćuriću, ministru provincijalu Hrvatske kapucinske provincije, o. Juri Šarčeviću, delegatu požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, vlč. Draženu Akmačiću. Pozdravio je i domaćeg župnika, mons. Adama Bernatovića, župnog vikara Pavla Mikulčića, svećenike i redovnike grada Osijeka i prigradskih naselja. Na misi je nazočio i gradonačelnik grada Osijeka Ivica Vrkić, predstavnici gradskih institucija i službi, Gradskog vijeća, lokalne gradske četvrti Gornji grad, kao i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić sa suradnicima.

  Pročitaj više
 • Hodočašće Gospi aljmaškoj

  Uoči Velike Gospe, 14, kolovoza – 18 sati pobožnost Križnoga puta na Kalvariji; 19 sati sv. Misa; 20 sati ura klečanja; 21 sat procesija sa svijećama do kapelice 'na Lipi' – prigodna marijanska pobožnost.
  Velika Gospa, 15. kolovoza – svete mise: 6, 8, 10, 12, 16, 18 sati. Svečana sveta misa u 10 sati – predvodi nadbiskup mons. dr. Đuro Hranić, a misu u 18 sati s blagoslovom male djece predvodi  nadbiskup u miru mons. dr. Marin Srakić.

  Pročitaj više
 • Svetkovina Tijelova u osječkoj konkatedrali

  Na svetkovinu Tijelova – Brašančeva, u osječkoj  konkatedrali,  svečanu svetu misu s euharistijskim ophodom predvodio je u đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. dr. Marin Srakić. U koncelebraciji su bili domaći župnik mons. Adam Bernatović, župni vikar vlč. Pavao Mikulčić, tajnik nadbiskupskog Ordinarijata vlč. Mario Brkić, te vlč. Vladimir Mikrut, svećenik u miru a asistirao je đakon vlč. Ilija Dogan.

  Pročitaj više
 • Zlatna Harfa 2015.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Benaković novi kapelan naše župe

Datum objave: .

Dekretom nadbiskupskog ordinarijata u Đakovu od 9. srpnja 2015. br.905/2015. vlč. Pavao Mikulčić, razriješen je službe župnog vikara u Osijeku 1., od 18. kolovoza 2015. godine i imenovan je za nadbiskupovog tajnika. Za novog župnog vikara dekretom nadbiskupskog ordinarijata u Đakovu od 9. srpnja 2015. broj: 905/2015.,  imenovan je, vlč. Tomislav Benaković, dosadašnji župni vikar u Donjem Miholjcu, a rodom iz Županje. Službu započinje 18. kolovoza ove godine. Vlč. Tomislavu želim dobrodošlicu u našu župu, a vlč. Pavlu u ime cijele župske zajednice i svoje osobno ime, želim zahvaliti za sve ono što je kroz godinu rada i djelovanja učinio za život, rast i napredak ove župske zajednice. Hvala mu, uz obećanje da ćemo ga molitvama pratiti u njegovom daljnjem životu i radu, želeći i dalje ostati povezani.(mons.Adam Bernatović)

Vlč. Tomislav Benaković

Datum objave: .

Rođen je u Slavonskom Brodu 23. siječnja 1981., živi i odrasta u Županji gdje završava osnovnu i srednju školu. Akademske 2007./2008. godine počinje studij na KBF-u u Zagrebu, a završio ga je u Đakovu 2012. Mladu misu slavio je u Županji, u Župi mučeništva svetoga Ivana Krstitelja 30 lipnja 2013. Za mladomisničko geslo odabrao je redak Knjige otkrivenja: Dođi, Gospodine Isuse! (Otk 22,20). Nakon ređenja pa sve do sada obnšao je službu župnoga vikara u Župi svetog Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu, a odlukom nadbiskupa Đure Hranića od ove jeseni službu župnoga vikara nastavlja obnašati u našoj župnoj zajednici. Velečasnom Tomislavu želimo da se ugodno osjeća među nama, te da ga prati mudrust Duha Svetoga u njegovom pastoralnom radu i nastojanjima.

Sveti Ignacije Loyolski

Datum objave: .

Sveti Igancije se rodi u Loyoli u Španjolskoj godine 1491. Ovdje ga spominjem jer je osnovao red Družbe Isusove, Isusovce, koje je papa Pavao III odobrio 27. rujna 1540. g. Njegovo je načelo: Na veću slavu Božju. Napisao je svoje besmrtno djelo «Duhovne vježbe». Umro je u Rimu 31. srpnja 1556.
I u našem gradu rade i djeluje Isusovci u to u Stepinčevoj ulici, gdje se nalazi njihova Rezdencija, i u Tvrđi Isusovačka gimnazija.

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas5
Jučer118
Ovaj mjesec123
Ukupno1449003

Trenutno online

6
posjetitelja

Nedjelja, 02 Kolovoz 2015 00:11