Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Misa zahvalnica u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Misu zahvalnicu za proteklu 2014. godinu u osječkoj je konkatedrali sv. Petra i pavla, apostola na Silvestrovo služio nadbiskup u miru đakovačko-osječki Marin Srakić u zajedništvu sa župnikom Adamom Bernatovićem, župnim vikarom Pavaom Mikulčićem, tajnikom nadbiskupijskog ordinarijata Mariom Brkićem, Vladimirom Mikrutom, Tomsilavom Lasićem, koji je inače na poslijediplomskom studiju u Rimu i đakonom Ilijom Doganom.

  Pročitaj više
 • Božićni koncert HNK u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - U osječkoj je konkatedrali svetih Petra i Pavla, apostola, 23. prosinca 2014. godine održan Božićni koncert solista i zbora opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, pod dirigentskom palicom Ljubice Vuletić. Uz zbor su nastupili i solisti – sopran Vesna Baljak, sopran Veronika Hardy, alt Gordana Kalmar, tenor Ladislav Vrgoč i bas Berislav Puškarić.

  Pročitaj više
 • Ponoćka u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Svečanu misu ponoćku u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla, 24. prosinca predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić. Koncelebrirao je Tomislav Lasić, svećenik na studiju u Rimu, Dejan Čaplar, svećenik na studiju u Parizu, vlč. Mario Brkić, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata, župnik Adam Bernatović i župni vikar Pavao Mikulčić, a posluživao je đakon Ilija Dogan. Navještaj evanđelja svjedoči kako je svijet kada se Isus rodo u Betlehemu išao svojim putem, a i danas svijet nastavlja ići svojim putem. No i za ljudstvo nekada, kao i za nas danas vrijedi radosna vijest: "Danas vam se rodio Spasitelj, Krist, Gospodin", rekao je na početku svoje homilije mons. Srakić.

  Pročitaj više
 • Cantores Maruli nastupili u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - U organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca, 7. prosinca 2014. godine u osječkoj je konkatedrali sv. Petra i Pavla, održan glazbeno-narativni prikaz Krista, inspiriran djelom Ivana Meštrovića, pod nazivom „Meštrovićeva Pasija“, a u izvođenju muškog vokalnog kvarteta Cantores Maruli iz Splita.

  Pročitaj više
 • Bogojavljanje u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) – Na blagdan Bogojavljanja ili Sveta tri kralja u osječkoj je konkatedrali svečanu svetu misu predvodio đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. dr. Marin Srakić u zajedništvu sa župnikom mons. Adamom Bernatovićem, tajnikom nadbiskupskog ordinarijata Mariom Brkićem i đakonom Ilijom Doganom. Na početku misnoga slavlja mons. Srakić je još jednom svima čestitao Božić, te svima koji ga slave po julijanskom kalendaru Badnjak i Božić.

  Pročitaj više
 • Tečaj priprave za brak

  Novi ciklus Tečaja priprave za brak započinje 2. veljače 2015. godine. Tečaj će se održati u dvorani Župe svetih Petra i Pavla, apostola (iza konkatedrale). Predavanja počinju u 19 sati.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Blagdan Svijećnice

Datum objave: .

Na blagdan Svijećnice tri su svete mise: u 7; 10 i 18,30 sati. Pod svim misama blagoslivljat ćemo svijeće. To je i dan posvećenoga života. Molimo za sve one koji su svoj život u potpunosti posvetili Bogu. Ponesimo svijeće.
Imendan je našega nadbiskupa u miru Marina. Čestitamo i preporučamo ga u Vaše molitve.
Danas započinje i devetnica  u čast Gospi Lurdskoj koja se održava u našoj crkvi od 2. do 10. veljače uz večernju svetu misu u 18,30 sati. Uz moljenje krunice, propovijed, nakon mise okupit ćemo se pred špiljom Gospe Lurdske i zajednički moliti. Dan Gospe Lurdske je 11. veljače kad je i Dan bolesnika. Devetnica se održava i u Kapucinskoj crkvi uz večernju svetu misu u 19 sati.

Tečaj priprave za brak

Datum objave: .

Novi ciklus Tečaja priprave za brak započinje 2. veljače 2015. godine u dvorani Župe svetih Petra i Pavla, apostola (iza konkatedrale). Predavanja počinju u 19 sati.

Četvrta kroz godinu

Datum objave: .

Danas je četvrta nedjelja kroz godinu. Raspored svetih misa: 6,30 sati; 7,30 kod Sv. Roka; 8,30 sati, župna u 10 sati; studentska u 11,30 i večernja u 18,30 sati.

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas79
Jučer990
Ovaj mjesec1069
Ukupno1353912

Ponedjeljak, 02 Veljača 2015 02:42