Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Sveta krizma i Prva pričest

  Sveta krizma u župi bit će na drugu vazmenu nedjelju, na Mladi Uskrs, 12. travnja 2015. godine u 9 sati. Prva Pričest bit će na treću vazmenu nedjelju, 19. travnja 2015. godine u 9 sati.

  Pročitaj više
 • Cantores Maruli nastupili u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - U organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca, 7. prosinca 2014. godine u osječkoj je konkatedrali sv. Petra i Pavla, održan glazbeno-narativni prikaz Krista, inspiriran djelom Ivana Meštrovića, pod nazivom „Meštrovićeva Pasija“, a u izvođenju muškog vokalnog kvarteta Cantores Maruli iz Splita.

  Pročitaj više
 • Bogojavljanje u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) – Na blagdan Bogojavljanja ili Sveta tri kralja u osječkoj je konkatedrali svečanu svetu misu predvodio đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. dr. Marin Srakić u zajedništvu sa župnikom mons. Adamom Bernatovićem, tajnikom nadbiskupskog ordinarijata Mariom Brkićem i đakonom Ilijom Doganom. Na početku misnoga slavlja mons. Srakić je još jednom svima čestitao Božić, te svima koji ga slave po julijanskom kalendaru Badnjak i Božić.

  Pročitaj više
 • Misa zahvalnica u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Misu zahvalnicu za proteklu 2014. godinu u osječkoj je konkatedrali sv. Petra i pavla, apostola na Silvestrovo služio nadbiskup u miru đakovačko-osječki Marin Srakić u zajedništvu sa župnikom Adamom Bernatovićem, župnim vikarom Pavaom Mikulčićem, tajnikom nadbiskupijskog ordinarijata Mariom Brkićem, Vladimirom Mikrutom, Tomsilavom Lasićem, koji je inače na poslijediplomskom studiju u Rimu i đakonom Ilijom Doganom.

  Pročitaj više
 • Ponoćka u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Svečanu misu ponoćku u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla, 24. prosinca predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić. Koncelebrirao je Tomislav Lasić, svećenik na studiju u Rimu, Dejan Čaplar, svećenik na studiju u Parizu, vlč. Mario Brkić, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata, župnik Adam Bernatović i župni vikar Pavao Mikulčić, a posluživao je đakon Ilija Dogan. Navještaj evanđelja svjedoči kako je svijet kada se Isus rodo u Betlehemu išao svojim putem, a i danas svijet nastavlja ići svojim putem. No i za ljudstvo nekada, kao i za nas danas vrijedi radosna vijest: "Danas vam se rodio Spasitelj, Krist, Gospodin", rekao je na početku svoje homilije mons. Srakić.

  Pročitaj više
 • Božićni koncert HNK u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - U osječkoj je konkatedrali svetih Petra i Pavla, apostola, 23. prosinca 2014. godine održan Božićni koncert solista i zbora opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, pod dirigentskom palicom Ljubice Vuletić. Uz zbor su nastupili i solisti – sopran Vesna Baljak, sopran Veronika Hardy, alt Gordana Kalmar, tenor Ladislav Vrgoč i bas Berislav Puškarić.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Uskrsna ispovijed školske djece

Datum objave: .

Uskrsna ispovijed školske djece u petak, 27. ožujka 2015. godine. Ispovijed je prije podne od 9 sati i poslije podne od 15 sati. Ako ste slobodni prije podne dođite u 9, a poslije podne od 15 sati.

Župna kateheza

Datum objave: .

Župna kateheza za učenike prvog, drugog, četvrtog, petog, šestog i sedmog razreda održava se svakog drugog tjedna i to srijedom. Današnji raspored: 16 sati DRUGI RAZREDI -  svih škola osim OŠ V. Becić; 16 sati ČETVRTI RAZREDI – svih škola; 17 sati ŠESTI RAZREDI – svih škola.
Župna kateheza za krizmanike osmih razreda i njihove roditelje održava se ovaj tjedan od 19,30 sati, po rasporedu: srijeda, 4. III. 2015. OŠ F. Krežme i A. Mihanovića; četvrtak, 5. III. 2015. OŠ Sv. Ane i OŠ I. Filipović; petak, 6. III. 2015. OŠ Vl. Becića.

Korizmene aktivnosti

Datum objave: .

Korizma je osobito razdoblje u životu Crkve u kojoj se u hodu prema Uskrsu na poseban način vjernici potiču na slušanje Riječi Božje i na istinitiji život po evanđelju. Zbog toga je vrijeme korizme prožeto različitim ponudama duhovnog života, pokore i obraćenja. Sadržaj korizme u župi: Veliki križni put: petkom i nedjeljom u 18 sati, koje će predvoditi pojedine skupine. Petak, 6.III predmole Veliki župni zbor, a u nedjelju, 8. III. Mladi i zborovi mladih; Dječji križni put: utorkom u 18 sati. Euharistijsko klanjanje: četvrtkom. Korizmena propovijed: petkom nakon križnog puta. Sveta ispovijed: svaki dan prije mise. Post i nemrs: petkom kroz korizmu. Odricanje za potrebite. Djela milosrđa: skrb za bližnje. Čitanje Biblije. Čašćenje križa. Molitva u mojoj obitelji.

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas478
Jučer1100
Ovaj mjesec4414
Ukupno1381708

Četvrtak, 05 Ožujak 2015 12:49