Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Posvetimo život do Božića

  Pripremajući se za Došašće, vrijeme iščekivanja Kristova rođenja, želimo "POSVETITI  SVOJ ŽIVOT DO BOŽIĆA". Godina posvećenog života koju je najavio papa Franjo započinje na prvu nedjelju Došašća. Svi smo pozvani na svetost. U posvećenom životu Kristovi vjernici, žele izbližega slijediti Krista, predati se Bogu kojega ljube iznad svega, te tako, u Crkvi označivati i naviještati slavu budućega vijeka. Prvi tjedan Došašća posvetit ćemo svoj život MOLITVOM: 1. za sve svoje. 2. za učitelje. 3. za vođe 4. za bolesne. 5. jedni za druge. 6. za sebe. Drugi tjedan DJELOVANJEM: 1. pomoć u kuhinji. 2. vjeronauk. 3. razgovarati s bakom i didom. 4. pospremiti sobu. 5. pomoći mami. 6. posjetiti prijatelja. Treći tjedan: ZAJEDNIŠTVOM: 1. zajedno moliti. 2. zajedno ručati. 3. zajedno razgovarati. 4. biti s prijateljima. 5. zajedno učiti. 6. zajedno se igrati. Četvrti tjedan: OBEĆANJIMA: 1. bit ću dobar. 2. marljivo učiti. Svako dijete koje dođe na zornicu dobit će karton na koji će, za svaki dan dolaska, dobiti naljepnicu na kojoj će biti napisana misao tog dana. 

  Pročitaj više
 • Svetkovina Svih Svetih u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Na svetkovinu Svih Svetih u osječkoj je konkatedrali sv. Petra i Pavla, apostola, večernju svetu misu predvodio đakovačko-osječki nadbiskup mons.dr. Đuro Hranić u zajedništvu s domaćim župnikom mons. Adamom Bernatovićem i đakonom Ilijom Doganom.
  Govoreći o evanđeoskom čitanju, nadbiskup Hranić je istaknuo kako Isus kada govori o svetosti i o zakonu ulaska u Kraljevstvo Božje, ne polazi od 10 Božjih zapovijedi, niti kao kriterij za ulazak postavlja vjernost pouci i zapovjedima, nego izgovara Blaženstva:
  „ Uočio je da su siromasi duhom često bili ožalošćeni, gladni i žedni pravednosti, koji su unatoč tome ostali krotki i ponizni pred Bogom, vjerni njegovim zapovjedima, očekujući od njega sve. Na tragu Isusovih blaženstava i pisac Knjige Otkrivenja hrabri kršćanske vjernike u vremenu okrutnoga progonstva. Ne prepoznajemo li i ovih dana ostvarenje riječi i poruke o onima koji su ubijelili svoje haljine u krvi Jaganjčevoj i koji dolaze iz nevolje velike, te Isusove riječi „blago“ na svima onima koji su u svom životu, izazovima, krizama, progonima, kroz stradanja u Domovinskom ratu, bili prisiljeni gubiti svoje zdravlje i snage po poljima i u tvornicama, odlaziti na rad u inozemstvo, počinjati život ispočetka na srušenom ognjištu ili izvan Domovine, a ovih dana posjećujemo njihove grobove?

  Pročitaj više
 • Requiem u osječkoj konkatedrali

  U osječkoj je konkatedrali svetih Petra i Pavla, apostola, 19. listopada, održan Requiem Wolfganga Amadeusa Mozarta KV 626 za sole, zbor i orkestar u d-molu. Pjevačkim zborom Arte Musica-Thonex i orkestrom opere Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka dirigirao je Jean-Marc Aeschimann.

  Pročitaj više
 • Primanje u službu lektorata i akolitata

  OSIJEK (TU) - Osmorica bogoslova đakovačkog Bogoslovnog sjemeništa 16. studenoga u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla postavljena su u službu lektorata i akolitata. Mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup, u službu akolita postavio je Patrika Križanca (Đakovo) i Emanuela Matesa (Skopje), a u službu lektora Dinka Glavaša (Osijek), Dinu Klema (Slavonski Brod), Ivana Kunčevića (Privlaka), Antu Lučića (Đakovo), Ninu Pericu (Osijek) te Josipa Varoščića (Slavonski Brod).

  U koncelebraciji su bili odgojitelji Bogoslovnog sjemeništa: rektor Ivo Andrić, vicerektor Antun Japundžić, duhovnik Bože Radoš te ekonom Mato Gašparović, kao i domaći župnik, mons. Adam Bernatović, a posluživao je đakon Ilija Dogan. Naglašavajući u svojoj homiliji odnos povjerenja Boga prema čovjeku, mons. Hranić posebno se obratio primateljima službi.

  Pročitaj više
 • Misa zahvalnica

  U nedjelju, 26. listopada, pod misom u 8,30 sati, u konkatedrali Župe svetih Petra i Pavla, apostola, služena je misa zahvalnica za sve darove koje smo primili od Gospodine. Misu zahvalnicu predvodio je župni vikar vlč. Pavao Mikulčić, a kao i svake godine, u narodnim nošnjama, prinošeni su darovi zemlje pred oltar. Time je ova župna zajednica željela zahvaliti Gospodinu za sve što je od njega primila.

  Više o ovom događaju u našoj fotogaleriji:

  Pročitaj više
 • Zaziv Duha Svetoga uz početak školske godine

  U osječkoj je konkatedrali svetih Petra i Pavla, apostola, 21. rujna 2014. godine u 8,30 sati održana misa zaziva Duha Svetoga uz početak nove školske i pastoralne godine. Svetu je misu služio župni vikar vlč. Pavao Mikulčić, a nazočili su joj, uz ostale vjernike, školska djeca, njihovi roditelji, nastavnici, vjeroučitelji i ravnatelji. Ovim je misnim slavljem župna zajednica obilježila i Katehetsku nedjelju. Više o događaju u našoj maloj fotogaleriji.

  Pročitaj više
 • Misa zaziva Duha Svetoga u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić predvodio je, 12. listopada 2014. godine, u osječkoj konkatedrali svetih petra i pavla, apostola misu zaziva Duha Svetoga uz početak nove akademske godine na Sveučilištu Josipa Juraja Strossmayera, u zajedništvu s novim dekanom Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu Ivicom Ragužem, konkatedralnim župnikom Adamom Bernatovićem i sveučilišnim kapelanom Arkadiuszom Krasickim. Misi su uz studente osječkog sveučilišta nazočili i rektor Željko Turkalj, prorektori, dekani, prodekani, profesori i brojni vjernici.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Isus Krist – kralj svega stvorenja

Datum objave: .

Danas je nedjelja Krista Kralja. Raspored svetih misa: u 6,30 sati; 7,30 kod sv. Roka; 8,30 sati; župna u 10 sati; 11,30 i večernja u 18,30 sati.

Kalendari za 2015. godinu

Datum objave: .

Kalendare za 2015. godinu možete kupiti u župnom uredu i u kiosku konkatedrale. Kalendar od jednog lista jedna kuna i od dvanaest listova deset kuna. Nemojte uzimati kalendare od preprodavača.

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-021
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas240
Jučer736
Ovaj mjesec15730
Ukupno1287169

Nedjelja, 23 Studeni 2014 08:04