Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Svečano božićno misno slavlje u osječkoj konkatedrali

  Svečano božićno misno slavlje u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić predvodio je 25. prosinca božićno misno slavlje u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku.
  Uz nadbiskupa suslavio je biskupski vikar za pastoral grada Osijeka mons. dr. Vladimir Dugalić, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata Dario Hrga, umirovljeni svećenik Vladimir Mikrut, domaći župnik mons. Adam Bernatović, župni vikar Robert Almaši, a posluživao je đakon Ivan Kunčević.
  „I dok prebiremo po proteklim događajima i po sadašnjoj stvarnosti, u našoj duši odjekuju riječi anđeoske pjesme s betlehemskih poljana: Javljam Vam veliku radost - Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj, Krist Gospodin. Tko nam je u ovom trenutku potrebniji negoli Spasitelj? Potreban nam je Spasitelj koga isti Izaija naziva Savjetnik čudesni, Bog silni, Otac vječni, Knez mira“, rekao je nadbiskup započinjući homiliju.

  Pročitaj više
 • Misno slavlje uz proslavu Dana grada Osijeka

  Misno slavlje uz proslavu Dana grada Osijeka

  OSIJEK (TU) - „Večeras smo ovdje kako bismo zahvalili Gospodinu za sva dobra koja imamo kao građani koji zajedno žive. Zahvaljujemo za ovaj grad i za sva njegova dobročinstva, za sve ljude koji žive u ovome gradu, za svu njihovu dobru volju i njihova nastojanja“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić započinjući misno slavlje u osječkoj konkaterdrali Sv. Petra i Pavla povodom proslave Dana grada Osijeka, 2. prosinca.
  Uz nadbiskupa, koncelebrirao je i prigodnu homiliju uputio biskupski vikar za pastoral grada Osijeka mons. dr. Vladimir Dugalić, a u suslavlju su bili i osječki dekani, mons. Adam Bernatović i preč. Ivan Jurić te ostali svećenici i dvojica đakona. Liturgijsko pjevanje animirao je Konkatedralni mješoviti zbor pod vodstvom s. Branke Čutura i uz orguljsku pratnju Dalibora Ratića. Misno slavlje završeno je na trgu ispred konkatedrale gdje je mons. Hranić blagoslovio adventski vijenac, a potom je gradonačelnik Ivan Vrkić upalio prvu adventsku svijeću.

  Pročitaj više
 • SVETA KRIZMA I PRVA PRIČEST U ŽUPI

  SVETA KRIZMA I PRVA PRIČEST U ŽUPI

  Sveta krizma u župi bit će na drugu vazmenu nedjelju, na Mladi Uskrs, 8. travnja 2018. godine u 9,00 sati,

  Prva Pričest na treću vazmenu nedjelju, 15. travnja 2018. godine u 9,00 sati.

  Pročitaj više
 • Spomendan svete Cecilije

  Spomendan svete Cecilije

  Spomendan svete Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i liturgijskog pjevanja 22. studenog proslavilo je pet zborova konkatedralne Župe sv. Petra i Pavla u Osijeku.
  Svetoj misi prethodilo je prigodno predavanje svim članovima zborova i njihovim voditeljima na temu 50 godina od naputka Musicam sacram u kojem je župni vikar Robert Almaši razložio povijest razvoja i smjernice obnove liturgijske glazbe u sklopu liturgijske obnove II. vatikanskog sabora.

  Pročitaj više
 • Misa ponoćka u osječkoj konkatedrali

  Misa ponoćka u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - „Sabrali smo se u ovoj mrkloj noći da oživimo i doživimo najznačajniji događaj povijesti čovječanstva: rođenje Isusa Krista, Dijete položeno na slamu u jaslama, u štali, u špilji koja služi za sklonište životinjama. Svojom vjerom u tom djetetu prepoznajemo i priznajemo Sina Božjega, koji je postao čovjekom da spasi ljude. To je za nas blagdan Božića, to je za nas otajstvo Božića. No ista nam vjera veli da ništa ne bi koristilo što se Krist rodio u Betlehemu, ako se po vjeri i ljubavi ne rodi u svakome od nas. Otvorimo svoja srca da ih učini svojim prebivalištem i da nas učini spremnima živjeti i svjedočiti to Božje otajstvo“, rekao je 24. prosinca đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić uvodeći u svečanu misu ponoćku u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla.

  Pročitaj više
 • VELIKO NADBISKUPIJSKO HODOČAŠĆE BL. ALOJZIJU STEPINCU U ZAGREB I KRAŠIĆ

  VELIKO NADBISKUPIJSKO HODOČAŠĆE BL. ALOJZIJU STEPINCU U ZAGREB I KRAŠIĆ

  Pođimo mu u pohod. U 2018. godini navršava se 120. obljetnica Blaženikova rođenja u Krašiću (1898.) i 20. obljetnica njegova proglašenja blaženim u Mariji Bistrici (1998.). Lijepa je to i povlaštena prigoda da mu kao nadbiskupijska zajednica Božjega naroda „pođemo u pohode“. Za tu smo prigodu u našem nadbiskupijskom kalendaru, kao i u svećeničkim dekanatskim koronama protekle jesni, već najavili održavanje zajedničkoga hodočašća bl. Alojziju u Zagreb i Krašić.

  Pročitaj više
 • Svetkovina Bogojavljenja u osječkoj konkatedrali

  Svetkovina Bogojavljenja u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - „Današnja svetkovina dan je Isusova objavljenja svim narodima, a ljude, sve narode i kulture na zemlji koji traže Boga predstavljaju mudraci, koji su došli u Betlehem s Istoka u želji da nađu i da se poklone novorođenome kralju“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodeći svečano misno slavlje u osječkoj konkatedrali o svetkovini Bogojavljenja, 6. siječnja. U koncelebraciji je bio umirovljeni svećenik Vladimir Mirkut, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata Dario Hrga, domaći župnik Adam Bernatović i župni vikar Robert Almaši. Bogojavljensko Evanđelje, a zatim i svetkovinu Uskrsa navijestio je đakon Ivan Kunčević. Liturgijsko pjevanje animirao je Mješoviti konkatedralni zbor pod vodstvom s. Branke Čutura, uz orguljsku pratnju Dalibora Ratića.

  Pročitaj više
 • Misa zahvalnica

  Misa zahvalnica

  Misu zahvalnicu za proteklu 2017. godinu u osječkoj je konkatedrali sv. Petra i Pavla, apostola na blagdan Svete Obitelji, 31. prosinca predslavio nadbiskup u miru đakovačko-osječki, mons. Marin Srakić. Koncelebrirali su uz župnika mons. Adama Bernatovića, župni vikar Robert Almaši, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata Dario Hrga te vlč. Vladimir Mikrut, a posluživao je đakon Ivan Kunčević.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Župne obavijesti

PRVA KORIZMENA NEDJELJA - 18. veljače 2018.

Danas je prva korizmena nedjelja. Svete mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu: u 6,30 sati, u 7,30 sati kod sv. Roka, u 8,30 sati, u 10,00; u 11,30 i večernja u 18,30 sati. Kroz tjedan jutarnje svete mise su u 7,00 a večernje u 18,30 sati. Prije večernje mise križni put koji predvodi Župno ekonomsko vijeće.

Misli uz današnje evanđelje (Mk 1,12-15)
Radnja današnjeg evanđeoskog odlomka smještena je u pustinju. Isus onamo stiže pod djelovanjem Duha i ostaje četrdeset dana (1,13). Ova tri elementa: pustinja, djelovanje Duha kao Sile Božje i četrdeset dana, podsjećaju čitatelja na Izabrani narod koji je četrdeset godina, pod Božjim vodstvom, boravio u pustinji. I to je bilo vrijeme kušnje, poput one u Masi i Meribi. Ovdje je onaj koji kuša predstavljen kao Sotona. Za razliku od širih izvještaja kod Mateja i Luke, Marko navodi samo daje Isus ondje bio »sa zvijerima, a anđeli mu služahu«. Prisutnošću opasnih zvijeri, kao i poniznošću i uslužnomu anđela, on već daje naslutiti sveopće pomirenje koje se događa u Kristu. Četrdeset dana Isusova boravka u pustinji podsjeća i na »četrdeset dana i četrdeset noći« Mojsijeva boravka na Sinaju u trenutku kad od Boga prima Zakon za narod, čime se naglašava sasvim osobita Isusova uloga u povijesti spasenja. U nastavku, evanđelistu je osobito važno naglasiti daje Ivanovo djelovanje završilo, jer je on već »predan«, kad Isus započinje sa svojim propovijedanjem. Time je označena novost Isusova navještaja.

1. KALENDAR KROZ TJEDAN
utorak, 20. veljače 2018. Muč. Osijeka i Panonije. Križni put za djecu
srijeda, 21. veljače 2018. Sv. Petar Damiani, b. i muč.
četvrtak, 22. veljače 2018. Katedra sv. Petra Ap. Euharistijsko klanjanje
petak, 23. veljače 2018. Sv. Polikarp, b.i muč. Križni put i korizmena propovijed
subota 24. veljače 2018. Proljetne kvatre
nedjelja, 25. veljače 2018. DRUGA KORIZMENA. Raspored svetih misa: 6,30 sati; 7,30 kod Sv. Roka; 8,30 sati, župna u 10,00 sati; 11,30 i večernja u 18,30 sati. Križni put u 18,00 sati predvode Vjeroučitelji

2. SUSRETI U ŽUPI
Pjevačka proba velikog zbora – utorkom i četvrtkom u 20,00 sati. Pozivamo sve pjevače, dolazimo na svoje pjevačke probe. Pozivamo i sve odrasle župljane koji imaju dara za pjevanje da se pridruže velikom pjevačkom zboru.
Pjevačka proba zbora mladih – srijedom u 20,00 sati. Pozivamo mladiće i djevojke, dođite i budite aktivni sudionici svoje župne zajednice postajući članovi zbora mladih koji pjevaju na misi za mlade u 11,30 sati.
Pjevačke probe učenika 7. i 8. razreda i 1. i 2. srednje – subotom u 11,00 sati.
Pjevačka proba dječjeg zbora(1.-6.razreda) subotom u 10,30 sati.
Biblijski sat – četvrtkom u 19,30 sati.
Susret čitača – petkom u 19,30 sati.
Marijina legija – utorkom iza večernje mise.
Klanjateljice Krvi Kristove – srijedom poslije mise.
Obiteljski molitveni vijenac – svakog prvog četvrtka nakon večernje mise.
Misijska skupina – petkom u 19,00 sati.
Susret ministranata do 8. razreda – subotom u 10,00 sati.
Susret starijih ministranata, od prvog srednje – ponedjeljkom u 20,00 sati
Susret mladih – ponedjeljkom u 20,00 sati, studenti i srednjoškolci.
Sastanak roditelja koji će krstiti svoju djecu u nedjelju održava se subotom u 11,00 sati.
Bračni parovi, koji petkom ili subotom sklapaju ženidbu, imaju užu pripravu srijedom u 11,00 sati.

3. KORIZMA
Korizma je osobiti period u životu Crkve u kojemu se u hodu prema Uskrsu na poseban način vjernici potiču na slušanje Riječi Božje i na istinitiji život po evanđelju. Zbog toga je vrijeme korizme prožeto različitim ponudama duhovnog života, pokore i obraćenja. Sadržaj korizme u župi: Veliki križni put: petkom i nedjeljom u 18,00 sati, koje će predvoditi pojedine skupine. Petak, 23. II. predmole Župne katehete a u nedjelju, 25.II. Vjeroučitelji; Dječji križni put: utorkom u 18,00 sati. Euharistijsko klanjanje: četvrtkom. Korizmena propovijed: petkom nakon križnog puta. Sveta ispovijed: svaki dan prije mise. Post i nemrs: petkom kroz korizmu. Odricanje za potrebite. Djela milosrđa: skrb za bližnje. Čitanje Biblije. Čašćenje križa. Molitva u mojoj obitelji.

4. PROLJETNE KVATRE
Započinje proljetni kvatreni tjedan u kojem smo pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Kvatre su osobiti dani u kojima se Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi, i to na velike nakane Crkve i svijeta. Ove su kvatre posvećene pokori i obraćenju. Kvatreni tjedan završava bogoslužjem kvatri u subotu.

5. PRIJAVA BOLESNIKA ZA USKRSNU ISPOVIJED
Potičemo sve župljane da na vrijeme prijave svoje stare i bolesne članove obitelji za uskrsnu sv. ispovijed u župni ured. Uskrsna ispovijed bolesnika bit će u ponedjeljak, 12. ožujka 2018. godine s početkom u 9,00 sati.

6. USKRSNA ISPOVIJED ŠKOLSKE DJECE
Uskrsna ispovijed djece u petak, 16. ožujka 2018. Ispovijed je prije podne od 9,00 sati i poslije podne od 15,00 sati. Ako ste slobodni prije podne dođite u 9,00 a poslije podne od 15.00 sati.

7. USKRSNA ISPOVIJED U KONKATEDRALI
Uskrsna ispovijed traje kroz cijelu korizmu prije svake svete mise, posebno naglašavamo utorak i petak dok se moli križni put, te nedjelju pod svakom misom. Molimo one vjernike koji su redoviti, da što prije obave uskrsnu ispovijed.
Školska djeca se ispovijedaju 27. ožujka prije i poslije podne, kada će biti i više svećenika. Ostali vjernici mogu se ispovijedati od 23. do 28. ožujka, prije podne od 9,00 do 11,00 sati i po podne od 15,30 do 19,00. Na Veliki četvrtak, petak i subotu nema ispovijedi. Stoga Vas molimo da Vašu uskrsnu ispovijed obavite na vrijeme.

8. VELIKO NADBISKUPIJSKO HODOČAŠĆE BL. ALOJZIJU STEPINCU U ZAGREB I KRAŠIĆ
Pođimo mu u pohod. U 2018. godini navršava se 120. obljetnica Blaženikova rođenja u Krašiću (1898.) i 20. obljetnica njegova proglašenja blaženim u Mariji Bistrici (1998.). Lijepa je to i povlaštena prigoda da mu kao nadbiskupijska zajednica Božjega naroda „pođemo u pohode“. Za tu smo prigodu u našem nadbiskupijskom kalendaru, kao i u svećeničkim dekanatskim koronama protekle jesni, već najavili održavanje zajedničkoga hodočašća bl. Alojziju u Zagreb i Krašić. Ovim pismom sve vas, draga braćo i sestre, mlađe i starije, najsrdačnije pozivam da se priključite našem velikom nadbiskupijskom hodočašću bl. Alojziju Stepincu u subotu 3. ožujka 2018. godine. Središnji zajednički dio našega hodočašća bit će pohod i molitva na njegovu grobu te svečano misno slavlje u zagrebačkoj katedrali s početkom u 15 sati. Nastojat ćemo, također, u prijepodnevnim satima u hodočašće uključiti i Krašić, mjesto Blaženikova rođenja i smrti.
Cijena je 120 kn. Autobuse se smo osigurali i njivo cijena je 6.000,00 kn. Zato smo i povisili našu cijenu na 120 kn. jer autobus ima 50 sjedala. O samom hodočašću bit ćete informirani svake nedjelje. Prijave u župnom uredu od sada do 22. II.2018. godine.

9. NADBISKUPIJSKI KRIŽNI PUT ZA MLADE
Trinaesti nadbiskupijski križni put za mlade organizira se 17. ožujka 2018. pod geslom ''Evo Jaganjca Božjeg''. Križni put krenut će iz mjesta Vinogradci, filijala župe Valpovo, do Donjeg Miholjca. Okupljanje je navedenog dana u 7,30 ispred crkve u Vinogradcima. O tijeku križnog puta bit ćete upoznati na susretu mladi ponedjeljkom. Prijave do 11. ožujka na susretu mladi.

10. PREDSTAVA PRIKAZANJE SV. LOVRINCA(Lovre)
U sklopu manifestacije Korizmeni susreti u organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca u konkatedrali će se održati predstava Prikazanje sv. Lovrinca mučenika u izvedbi Hvarskog pučkog kazališta u nedjelju 4. ožujka 2018. poslije večernje svete mise. Pozivamo vas, dođite na ovu predstavu koju će nam izvesti Hvarsko pučko kazalište.
Prikazanje života svetoga Lovrinca mučenika’, stilizacija tradicionalnog martirija Sv. Lovre koju je dramaturški adaptirao i redateljski potpisao Marin Carić, a već 47 godina izvode članovi Hvarskoga pučkog kazališta, jedna je od dviju najdugovječnijih hrvatskih kazališnih predstava (prva su, naravno, legendarne “Stilske vježbe”).I zasigurno jedna od najnagrađivanijih amaterskih predstava. Hvaranin Carić ‘Prikazanje života svetoga Lovrinca mučenika’ je postavio još kao brucoš, u želji da dokaže kako dobro kazalište može i mora biti blisko i razumljivo svima, počevši od njegovih sugrađana. A koliko je uspio u svojoj nakani, dokazuje činjenica da je upravo u lipnju Prikazanje…. odigrano jubilarni 250. put.
Milan Lakoš, voditelj Hvarskog pučkog kazališta i njegov dobri duh, jedini je koji od praizvedbe 1969. godine do danas nastupao u svim izvedbama - u različitim ulogama, a postave su se izmjenjivale kako su se smjenjivale generacije hvarskih glumaca-amatera. A kako ansambl predstave broji 20-ak glumaca, slobodno se może reći da je velik dio hvarskih obitelji u jednoj ili drugoj generaciji bio vezan za ovu tradicionalnu i važnu priču, priču koja u korijenu nosi odgovore na univerzalna pitanja žrtvovanja za ideale te očuvanja moralnih principa i vjere u stvarne vrijednosti u teškim vremenima.

11. DOGAĐANJA U VIKARIJATU
U srijedu, 21. veljače, počinje ciklus Korizmenih tribina s temom Obitelj – svetište ljubavi života. Teme organizira Institut za novu evangelizaciju. Prvu tribinu vodi mons. dr. Vladimir Dugalić, a tema je Spolnost – dar Božji. Sve će se tribine održavati u prostorijama Pastoralnog centra Vikarijata u Osijeku (Strossmayerova 58), s početkom u 19.30 sati. Tribine će se održavati svake srijede do 28. ožujka uključivo. Teme ostalih tribina ću Vam poslati na vrijeme.

12. ŽUPNA KATEHEZA ZA PRVOPRIČESNIKE
Župna kateheza za prvopričesnike održava se petkom počevši od 19. siječnja po slijedećem rasporedu:
- OŠ V. Becića, u 9,00 ili 16,00 sati.
- OŠ I. Filipovića, u 9,00 ili 16,00 sati
- OŠ Sv. Ane, OŠ F. Krežme i OŠ A. Mihanovića uvijek u 16,00 sati.

13. ŽUPNA KATEHEZA ZA OSTALE RAZREDE - SRIJEDOM
Župna kateheza za učenike prvog, drugog, četvrtog, petog, šestog i sedmog razreda održava se svakog drugog tjedna i to srijedom:
Srijeda, 24.I., 7. II., 21. II., 7.III. 2018.
- 16 sati PRVI RAZREDI – svih škola
- 17 sati PETI RAZREDI – svih škola
- 17 sati SEDMI RAZREDI - svih škola
Srijeda, 17. I., 31.I., 14. II.,28.II. 2018.
- 16 sati DRUGI RAZREDI - svih škola
- 17 sati ČETVRTI RAZREDI – svi škola
- 16 sati ŠESTI RAZREDI – svih škola

14. ŽUPNA KATEHEZA ZA KRIZMENIKE – OSMI RAZREDI
Župna kateheza za krizmenike i njihove roditelje održava se svakog mjeseca u 19,30 sati i to po školama. Susreti osmih razreda održat će se iza nove godine. Prvi susret će se održati po slijedećem rasporedu:
- srijeda, 7. III. 2018. bivši polaznici OŠ Fr. Krežme i A. Mihanovića.
- četvrtak, 8. III. 2018. bivši polaznici OŠ sv. Ane i I. Filipovića.
- petak, 9. III. 2018. bivši polaznici OŠ Vl. Becića

15. ŽUPNA KATEHEZA ZA KRIZMENIKE – PRVI SREDNJE
Župna kateheza za krizmenike i njihove roditelje prvog razreda srednje škole održavat će se jedanput mjesečno u 19,30 sati i to po njihovim školama kao i prošle godine. Prvi susret će se održati po slijedećem rasporedu:
- srijeda, 14. III. 2018. bivši polaznici OŠ Fr. Krežme i A. Mihanovića.
- četvrtak, 15. III. 2018. bivši polaznici OŠ sv. Ane i I. Filipovića.
- petak, 16. III. 2018. bivši polaznici OŠ Vl. Becića

16. ŽUPNA KATEHEZA ZA KRIZMENIKE – DRUGI SREDNJE
Župna kateheza za krizmenike i njihove roditelje drugog razreda srednje škole održavat će se dvaput mjesečno u 19,30 sati i to po njihovim školama kao i prošle godine, to znači, da oni koji su pohađali osmi razrede u OŠ sv. Ane dolaze zajedno, bez obzira u koju srednju školu idu. To vrijedi i za sve ostale. Prvi susret nakon Nove godine održat će se po slijedećem rasporedu:
- srijeda, 21.II. 2018. bivši polaznici OŠ Fr. Krežme i A. Mihanovića.
- četvrtak, 22.II. 2018. bivši polaznici OŠ sv. Ane i I. Filipovića.
- petak, 23.II. 2018. bivši polaznici OŠ Vl. Becića.

17. SVETA KRIZMA I PRVA PRIČEST U ŽUPI
Sveta krizma u župi bit će na drugu vazmenu nedjelju, na Mladi Uskrs, 8. travnja 2018. godine u 9,00 sati, a Prva Pričest na treću vazmenu nedjelju, 15. travnja 2018. godine u 9,00 sati.

18. SVEĆENIK U BOLNICI
Svećenik koji je zadužen za bolnicu je pater Marek koji obilazi pojedine odjele u bolnici, tako da se bolesnici koji to žele mogu ispovijedati. Također se može svećenik pozvati i telefonom i to 091 4600434.

19. OBNOVA ORGULJA
U dogovoru s nadbiskupom mons. dr. Đurom Hranićem, potpisali smo Ugovor o obnovi orgulja u konkatedrali zajedno s katedralnim orguljama u Đakovu. Obnovu orgulja izvodi gospodin Anton Škrabl, restaurator orgulja, harmonija i ostalih instrumenata iz Rogaške Slatine. Obnova konkatedralnih orgulja će stajati oko 3.000.000,00 kn. Molimo sve vjernike i ljude dobre volje, pridružite se obnovi orgulja prema svojim mogućnostima. Nadamo se da će za Uskrs 2019. godine ponovo zasvirati u našoj konkatedrali. Pomozimo da se to i ostvari.

20. PAZITELJI KONKATEDRALE
Pozivam sve osobe koje su na sebe preuzeli obvezu da budu pazitelji konkatedrale da se drže svoga rasporeda. Crkva će biti otvorena od 8 do 19 sati, jedino ponedjeljkom od 8 do 12 sati je čišćenje katedrale, radi toga je zatvorena. Upućujemo poziv svim starijim osobama da postanu pazitelji konkatedrale prijavom u župni ured.

21. DONESITE OBITELJSKI KARTON
Ako još niste predali vaš OBITELJSKI KARTON učinite to što prije. Želja nam je da što više obiteljskih podataka unesemo u vaš karton. Ako ga nemate, obiteljski karton možete dobiti u župnom uredu. Hvala vam.

22. ZAHVALA
Hvala svima koji su pridonijeli svojim prilogom za potrebe župe i župne crkve. Potičem župljane koji to do sada nisu učinili. Molimo sve obitelji koje žive u župi, a nisu prijavljene,da to učine.

23. TISAK
Glas Koncila, Župne obavijesti, Moj molitvenik. OKNO!

24. KRŠTENI - VJENČANI - UMRLI.

Kršteni: 18.II.2018. Šimun Vrdoljak, sin Tomislava Vrdoljaka i Rose r. Marijanović; Petra Novoselac kći Gorana Novoselca i Kristine r. Kresić.

Crkveno ukopani: 12.II.2018.Zvonko Kenig(1961.); 14.II.2018. Nediljko Rešetar(1938.). 15.II.2018. Antonija Varenica r. Bzdek(1932.). Zdenka Marija Andrašek r. Kovač(1943.). 16.II.2018. Bruno Hamilton(1966.).


SVETE MISE od 18. do 25.II.2018. godine

nedjelja, 18. veljače 2018. PRVA KORIZMENA
+ Zlatica Rašić i pok. iz ob. Rašić - 6,30 sati
+ Martin Rukavina – 7,30 sati kod sv. Roka
+ Ivan i Eva Nemet i Luca Stipanović - 8,30 sati
PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati
+ Dragica Marušić – 11,30 sati
+ Geza i Marija Pavluković - 18,30 sati

ponedjeljak, 19. veljače 2018.
+ Jozo i Anica Majdenić i pok. iz ob. Alšić - 7,00 sati
+ Ivan Tonković - 18,30 sati

utorak, 20. veljače 2018. Muč. Osijeka i Panonije. Križni put za djecu
+ iz ob. Zdravčević i Garaj – 7,00 sati
+ Mato i Kata Šimunović - 18,30 sati

srijeda, 21. veljače 2018. Sv. Petar Damiani, b. i muč.
+ Ivica Vlajinić – 7,00 sati
+ Eduard Kofranek - 18,30 sati

četvrtak, 22. veljače 2018. Katedra sv. Petra Ap. Euharistijsko klanjanje
nestali Ivica Lovrić – 7,00 sati
+ Marin Maričić - 18,30 sati

petak, 23. veljače 2018. Sv. Polikarp, b.i muč. Veliki križni put i korizmena propovijed
+ Dražen Hodak - 7,00 sati
+ Anto i Ruža Vidović - 18,30 sati

subota, 24. veljače 2018. Proljetne kvatre
+ Mara Stanić – 7,00 sati
+ Miro i Liza Sabljak i pok. iz ob. Ulovec – 7,00 sati

nedjelja, 25. veljače 2018. DRUGA KORIZMENA
+ iz ob. Sliško i pok. Ilija i Anica - 6,30 sati
+ Ćamil Gutošić, prva misa – 7,30 sati kod sv. Roka
+ Zlatan Kraljević i pok. iz ob. Pic i Kraljević - 8,30 sati
PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati
+ Josip Jukić i pok. iz ob. Jukić – 11,30 sati
+ Ana, Dragutin i Stjepan Sudarević - 18,30 sati

Robert Almaši, župni vikar
mons. Adam Bernatović, župnik

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-022
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas352
Jučer463
Ovaj mjesec10866
Ukupno4711733

Trenutno online

2
posjetitelja

Utorak, 20 Veljača 2018 18:25