Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Misa zahvalnica za plodove zemlje

  Misa zahvalnica za plodove zemlje

  U nedjelju, 15. listopada u osječkoj konkatedrali svetih apostola Petra i Pavla proslavljena je svečana misa zahvalnica za plodove zemlje kojom je predsjedao župni vikar Robert Almaši. Na poziv domaćeg župnika mons. Adama Bernatovića tridesetak župljana odjenulo se u narodne nošnje. Na svečano urešen oltar u prikaznoj procesiji prineseni su darovi zemlje, kruha, ulja, vode, vina, voća i povrća te cvijeća. „Okupljamo se oko Gospodina kako bismo mu zahvalili za njegova dobročinstva i priznali da je sve što imamo njegov dar.

  Pročitaj više
 • Misno slavlje uz proslavu Dana grada Osijeka

  Misno slavlje uz proslavu Dana grada Osijeka

  OSIJEK (TU) - „Večeras smo ovdje kako bismo zahvalili Gospodinu za sva dobra koja imamo kao građani koji zajedno žive. Zahvaljujemo za ovaj grad i za sva njegova dobročinstva, za sve ljude koji žive u ovome gradu, za svu njihovu dobru volju i njihova nastojanja“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić započinjući misno slavlje u osječkoj konkaterdrali Sv. Petra i Pavla povodom proslave Dana grada Osijeka, 2. prosinca.
  Uz nadbiskupa, koncelebrirao je i prigodnu homiliju uputio biskupski vikar za pastoral grada Osijeka mons. dr. Vladimir Dugalić, a u suslavlju su bili i osječki dekani, mons. Adam Bernatović i preč. Ivan Jurić te ostali svećenici i dvojica đakona. Liturgijsko pjevanje animirao je Konkatedralni mješoviti zbor pod vodstvom s. Branke Čutura i uz orguljsku pratnju Dalibora Ratića. Misno slavlje završeno je na trgu ispred konkatedrale gdje je mons. Hranić blagoslovio adventski vijenac, a potom je gradonačelnik Ivan Vrkić upalio prvu adventsku svijeću.

  Pročitaj više
 • Misno slavlje zaziva Duha Svetoga za početak nove 2017./2018. akademske godine

  Misno slavlje zaziva Duha Svetoga za početak nove 2017./2018. akademske godine

  U nedjelju, 15. listopada 2017. godine svečano koncelebrirano misno slavlje zaziva Duha Svetoga za početak nove 2017./2018. akademske godine Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u osječkoj konkatedrali predslavio je nadbiskup đakovačko-osječki mons. dr. Đuro Hranić.
  Uz domaćeg župnika mons. Adama Bernatovića suslavili su dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta prof. dr. Ivica Raguž, prodekan doc. dr. sc. Grgo Grbešić, studentski kapelan u Osijeku p. Arkadiusz Krasicki CSSp te p. Hrvoje Mravak DI. Na euharistijskom slavlju uz brojne studente u velikom broju su sudjelovali članovi akademske zajednice Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku na čelu s novim rektorom prof. dr. sc. Vladom Gubercem.

  Pročitaj više
 • Spomendan svete Cecilije

  Spomendan svete Cecilije

  Spomendan svete Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i liturgijskog pjevanja 22. studenog proslavilo je pet zborova konkatedralne Župe sv. Petra i Pavla u Osijeku.
  Svetoj misi prethodilo je prigodno predavanje svim članovima zborova i njihovim voditeljima na temu 50 godina od naputka Musicam sacram u kojem je župni vikar Robert Almaši razložio povijest razvoja i smjernice obnove liturgijske glazbe u sklopu liturgijske obnove II. vatikanskog sabora.

  Pročitaj više
 • Bračni jubileji

  Bračni jubileji

  Pretposljednje nedjelje kroz crkvenu godinu, 19. studenoga u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla svečanim euharistijskim slavljem 15 bračnih parova proslavilo je svoj bračni jubilej i po želji pape Franje obilježen je prvi Svjetski dan siromaha. Svetu misu je predslavio župnik mons. Adam Bernatović, a liturgijska čitanja i molitvu vjernika izrekli su bračni parovi jubilarci. „Zajedno s vama koji ste u bračno-obiteljskom zajedništvu, slavimo život – kao najveći dar/talenat kojeg smo primili. Koliko smo vjerni daru života vidljivo je po tome koliko smo spremni osloniti se na Boga, graditi život na povjerenju, a ne u strahu od njega. Danas zahvaljujete na plodnim godinama ljubavi i vjernosti vašeg bračnog zajedništva. (...) Talenat vjernosti i ljubavi niste zakopali poput trećeg sluge već ste umnažali.

  Pročitaj više
 • Božićne ispovijedi

  Božićne ispovijedi

  BOŽIĆNA ISPOVIJED BOLESNIKA
  Molimo župljane koji imaju bolesne i stare, koji nisu u mogućnosti doći u crkvu a žele se ispovijedati i pričestiti za Božić, da ih prijave u župni ured. Božićna ispovijed bolesnika bit će u ponedjeljak, 11. prosinca od 8,30 sati.

  BOŽIĆNA ISPOVIJED ŠKOLSKE DJECE
  Božićna ispovijed školske djece je u petak, 15. prosinca o.g. po slijedećem rasporedu: U 9,00 do 10,00 sati učenici koji su do podne slobodni. Poslije podne u 15,30 do 17,00 učenici koji su do podne bili u školi a sad su slobodni.

  BOŽIĆNA ISPOVIJED ZA STUDENTE GRADA
  Božićna ispovijed za studente bit će u ponedjeljak, 18. prosinca u 20,00 sati. Na raspolaganju će biti više svećenika za ispovijed pa molimo studente na vrijeme dođu. Pozivamo studente da iskoriste ovu priliku za božićnu ispovijed

  BOŽIĆNA ISPOVIJED U KONKATEDRALI
  U konkatedrali se može ispovijedati uz misu zornicu, prije i poslije mise zornice, uz večernju misu i nedjeljom uz sve mise. Od 20. prosinca mogućnost za ispovijed od 9,00 do 11,00 sati prije podne i od 15,30 do 19,00 sve do Badnjaka kada prije podne završava božićna ispovijed.

  Pročitaj više
 • Hodočašće u devetnici Gospi Osječkoj

  Hodočašće u devetnici Gospi Osječkoj

  Osječke župe sa svojim župnim zborovima i ove godine, uoči proslave Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije hodočaste Gospi Osječkoj u franjevačku crkvu Sv. Križa u Tvrđi gdje uz marijansku pobožnost animiraju i slavljene večernje mise. Na blagdan sv. Andrije apostola, 30. studenog, na drugi dan devetnice hodočasničku crkvu s kipom Gospe Osječke pohodila je konkatedralna Župa sv. Petra i Pavla. Predvoditelj večernjeg euharistijskog slavlja župnik vikar Robert Almaši pozdravljajući hodočasnike rekao je kako „ nam je Isus ostavio svoje dragocjenije: svoju Krv i svoju Majku.

  Pročitaj više
 • Svetkovina Svih svetih u Osijeku

  Svetkovina Svih svetih u Osijeku

  OSIJEK (TU) - U povečerje Svih svetih, a uoči spomendana Svih vjernih mrtvih ili Dušnoga dana, 1. studenoga 2017., misno slavlje u konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić. Na svetkovinu Svih svetih slavimo sve one koji se ubrajaju u niz blaženstava koja je Isus proglasio na gori, rekao je nadbiskup uvodeći u misno slavlje te je pojasnio: „To su imena onih znanih i neznanih koji su izgrađivali Kraljevstvo Božje na zemlji svojom riječju i svojim djelom. Radosni smo što možemo slaviti njihov dan, promatrajući kako su prolazili kroz nevolje kao i mi. Ali, završetak nisu nevolje, završetak je krilo Očevo.“ Potaknuo je potom prisutne: „Dok sklapamo ruke - molimo Gospodina da po zagovoru Svi svetih ustrajemo na svom životnom putu, ali molimo i za one koji su došli na završnicu, koji trebaju još nešto popraviti da bi mogli bistra oka i čista srca Boga gledati.“

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Župne obavijesti

DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA – 10. prosinca 2017.

Danas je druga nedjelja Došašća.. Svete mise su: u 6,30 sati; kod sv. Roka u 7,30 sati; 8,30 sati; 10,00 sati;11,30 i večernja u 18,30 sati.
Kroz tjedan Došašća su jutarnje svete mise zornice u 7,00 sati. Pozivamo sve, posebno djecu i mlade na misu zornicu. Moto Došašća je: „Božić već na vrata kuca“, želimo iz dana u dan biti bolji i tako pokazati našu spremnost za Isusov dolazak.
Večernja misa u 18,30 sati, a subotom samo u 7,00 sati ujutro.

Čitanja: Iz 40,1-5.9-11; Ps 85,9-14; 2Pt 3,8-14; Mk 1, 1-8;

Misli uz današnje evanđelje (Mk 1. 1-8)
Jednu kršćansku zajednicu koja prolazi kroz teška iskušenja progonstva i koja se nalazi u opasnosti da izgubi svaku nadu u dolazak novoga svijeta, evanđelist Marko podsjeća na poruku Ivana Krstitelja. On je, poput proroka Izaije čijim rječnikom se služio, pripravljao put Gospodinu. Time je svojim suvremenicima, ali i kasnijim generacijama želio uputiti poruku: Gospodin dolazi, ali samo stazom obraćenoga čovjeka. Bog dolazi tamo gdje je čovjek spreman na obraćenje, obnovu, novi način života, upravo onako kako je to Ivan Krstitelj zorno pokazao svojim načinom života. Preko ovakvog obraćenja i pomirenja, Gospodin će promijeniti čovjekovo srce darujući mu svoga Duha Svetoga.

1.KALENDAR KROZ TJEDAN
ponedjeljak,11. prosinca 2017. Sv. Domaz, I., papa
srijeda,13. prosinca 2017. Sv. Lucija, dj.
četvrtak, 14. prosinca 2017. Sv. Ivan od Križa
petak,15. prosinca 2017. Bl. Drinske mučenice
subota,16. prosinca 2017. Zimske Kvatre
nedjelja,17. prosinca 2017. TREĆA DOŠAŠĆA - Nedjelja Caritasa. Milostinja ide za potrebe Caritasa. Raspored sv. misa: u 6,30 sati; 7,30 kod sv. Roka; 8,30 sati; župna u 10,00 sati; 11,30 i večernja u 18,30.

2.SUSRETI U ŽUPI
Redoviti tjedni susreti u župi: pjevači, čitači, ministranti, biblijski sat, mladi, studenti, misijska skupina, Marijina legija i ostale skupine i udruge održavaju se prema ustaljenom rasporedu.

3.DOŠAŠĆE
Došašće je priprema za Isusov dolazak koje je poznato po svojim jutarnjim misama koje zovemo zornice. One započinju nakon prve nedjelje došašća, dakle 3. prosinca, ujutro u 7,00 sati. Ove godine naš moto koji će nas voditi kroz došašće je „BOŽIĆ VEĆ NA VRATA KUCA!“
Pripremajući se za došašće, vrijeme iščekivanja Kristova rođenja, želimo naglasiti: „VRIJEME JE ZA PRIPRAVU!“
Prvi tjedan došašća: PROBUDI SE!: 1. Vjeruj! 2. Moli! 3. Promisli! 4. Uči! 5.Pomozi!6. Oprosti! Drugi tjedan: KRENI!: 1. Advent je! 2. Zornica 3. Nedjelja 4. Škola 5. Obitelj 6. Prijatelji Treći tjedan: OTVORI!: 1. Anđelima 2. Pastirima 3. Kraljevima 4. Malenima 5. Siromasima 6. Josipu i Mariji. Četvrti tjedan: PRIMI!: Božića – Isusa!
Svako dijete koje dođe na zornicu dobit će karton na kojeg će, za svaki dan dolaska, dobiti naljepnicu koja će ga podsjećati na obvezu koju je dao Isusu, dolazeći na zornicu, da je doista ispuni.

4.BOŽIĆNA ISPOVIJED BOLESNIKA
Molimo župljane koji imaju bolesne i stare, koji nisu u mogućnosti doći u crkvu a žele se ispovijedati i pričestiti za Božić, da ih prijave u župni ured. Božićna ispovijed bolesnika bit će u ponedjeljak, 11. prosinca od 8,30 sati.

5.BOŽIĆNA ISPOVIJED ŠKOLSKE DJECE
Božićna ispovijed školske djece je u petak, 15. prosinca o.g. po slijedećem rasporedu: U 9,00 do 10,00 sati učenici koji su do podne slobodni. Poslije podne u 15,30 do 17,00 učenici koji su do podne bili u školi a sad su slobodni..

6.BOŽIĆNA ISPOVIJED U KONKATEDRALI
U konkatedrali se može ispovijedati uz misu zornicu, prije i poslije mise zornice, uz večernju misu i nedjeljom uz sve mise. Od 20. prosinca mogućnost za ispovijed od 9,00 do 11,00 sati prije podne i od 15,30 do 19,00 sve do Badnjaka kada prije podne završava božićna ispovijed.

7.BOŽIĆNA ISPOVIJED ZA STUDENTE GRADA
Božićna ispovijed za studente bit će u ponedjeljak, 18. prosinca u 20,00 sati. Na raspolaganju će biti više svećenika za ispovijed pa molimo studente na vrijeme dođu. Pozivamo studente da iskoriste ovu priliku za božićnu ispovijed

8.KONCERT U KONKATEDRALI
Zbor HNK Osijek organizira Božićni koncert u konkatedrali u nedjelju, 10. prosinca 2017 iza večernje mise u 18,30 sati. Izvodit će adventske i božićne pjesme. Preporučamo svima.

8.ADVENTSKI SUSRET
U organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca održat će se u četvrtak 14. prosinca u 19 sati u Knjižari Nova (Trg A. Starčevića 4) Adventski susret na temu Žena u Crkvi, a gošće su s. Veronika Mila Popić i s. M. Blanka Vrdoljak.

9.SVETA KRIZMA I PRVA PRIČEST U ŽUPI
Sveta krizma u župi bit će na drugu vazmenu nedjelju, na Mladi Uskrs, 8. travnja 2018. godine u 9,00 sati, a Prva Pričest na treću vazmenu nedjelju, 15. travnja 2018. godine u 9,00 sati.

10.NEDJELJA CARITASA
Na treću nedjelju došašća, 17. prosinca, obilježavamo Nedjelju Caritasa, dan kada se Crkva i ljudi dobre volje na poseban način nastoje prisjetiti onih koji su u potrebi. svemu što ga okružuje. Milostinja ide za potrebe Caritasa. Misijska skupina naše župe i ove je godine izradila čestitke i razne druge predmete koje će prodavati na izlazu iz crkve. Prikupljeni prilozi idu za potrebe Caritasa.

11.KVATRE
Kvatre su osobiti dani u kojima se Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi, i to na velike nakane Crkve i svijeta. Ovoga tjedna su ZIMSKE kvatre, tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvali Bogu za njegova dobročinstva. Kvatreno bogoslužje bit će u subotu na zornici.

12.ŽUPNA KATEHEZA ZA PRVOPRIČESNIKE
Župna kateheza za prvopričesnike održava se petkom počevši od 27. rujna po slijedećem rasporedu:
- OŠ V. Becića, u 9,00 ili 15,00 sati.
- OŠ I. Filipovića, u 9,00 ili 16,00 sati
- OŠ Sv. Ane, OŠ F. Krežme i OŠ A. Mihanovića uvijek u 16,00 sati.

13.ŽUPNA KATEHEZA ZA OSTALE RAZREDE SRIJEDOM
Župna kateheza za učenike prvog, drugog, četvrtog, petog, šestog i sedmog razreda održava se svakog drugog tjedna i to srijedom a nastavlja se sredinom prvog mjeseca 2018. godine.
U DOŠAŠĆU, pozivamo djecu na jutarnje mise ZORNICE, te na BOŽIĆNU ISPOVIJED.

14.ŽUPNA KATEHEZA ZA KRIZMENIKE – OSMI, PRVI I DRUGI SREDNJE
U dvanaestom mjesecu nema kateheze za krizmenike. Umjesto kateheze pozvani ste na mise zornice u 7,00 sati. Dođite barem na jednu zornicu tjedno. Kateheza će biti u prvom mjesecu 2018 nakon blagoslova obitelji. Bit ćete obaviješteni u našem župnom listiću ili na na župnoj web stranici. Nemojte zaboraviti na božićnu ispovijed.
Nakon Nove godine kateheza za krizmenike se nastavlja po slijedećem rasporedu:

15.ŽUPNA KATEHEZA ZA KRIZMENIKE – DRUGI SREDNJE
Župna kateheza za krizmenike i njihove roditelje drugog razreda srednje škole održavat će se dvaput mjesečno u 19,30 sati i to po njihovim školama kao i prošle godine, to znači, da oni koji su pohađali osmi razrede u OŠ sv. Ane dolaze zajedno, bez obzira u koju srednju školu idu. To vrijedi i za sve ostale. Prvi susret nakon Nove godine održat će se po slijedećem rasporedu:
- srijeda, 17.I. 2018. bivši polaznici OŠ Fr. Krežme i A. Mihanovića.
- četvrtak, 18.I. 2018. bivši polaznici OŠ sv. Ane i I. Filipovića.
- petak, 19.I. 2018. bivši polaznici OŠ Vl. Becića.

16.SVEĆENIK U BOLNICI
Svećenik koji je zadužen za bolnicu je pater Marek koji obilazi pojedine odjele u bolnici, tako da se bolesnici koji to žele mogu ispovijedati. Također se može svećenik pozvati i telefonom i to 091 4600434.

17.DOGAĐANJA U VIKARIJATU
Pozivam Vas na socijalnu tribinu u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju “Sveti Ivan Pavao II.”, koja će se održati u četvrtak, 14. prosinca u 19:30 sati, u prostorijama Pastoralnog centra Vikarijata u Osijeku (Strossmayerova 58). Tribinu vodi mr. sc. Igor Jakobfi.

18.EUHARISTIJSKO KLANJANJE ZA MLADE
Pod geslom „Gospodine, umnoži nam vjeru!“ pozivamo sve mlade naše župne zajednice na molitveno bdijenje pred Presvetim u ponedjeljak u 20,00 sati u konkatedrali.

19.TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Novi ciklus Tečaja priprave za brak započinje 29. siječnja 2018. u dvorani župe sv.
Petra i Pavla ap. (iza konkatedrale). Predavanja počinju u 19,00 sati.

20.OBNOVA ORGULJA
U dogovoru s nadbiskupom mons. dr. Đurom Hranićem, potpisali smo Ugovor o obnovI orgulja u konkatedrali zajedno s katedralnim orguljama u Đakovu. Obnovu orgulja izvodi gospodin Anton Škrabl, restaurator orgulja, harmonija i ostalih instrumenata iz Rogaške Slatine. Obnova konkatedralnih orgulja će stajati oko 3.000.000,00 kn. Molimo sve vjernike i ljude dobre volje, pridružite se obnovi orgulja prema svojim mogućnostima. Prošloga tjedna orgulje su rastavljene i odvezene u radionicu Antona Škrabla u Rogašku Slatinu. Odvezen je jedan šleper dijelova orgulja koje su sretno stigle na mjesto obnove u Rogašku Slatinu. Nadamo se da će za Uskrs 2019 godine ponovo zasvirati u našoj konkatedrali. Pomozimo da se to i ostvari.

21. SVEĆENIK U BOLNICI
Svećenik koji je zadužen za bolnicu je pater Michel koji obilazi pojedine odjele u bolnici, tako da se bolesnici koji to žele mogu ispovijedati. Ako se bolesnik želi ispovjediti može i telefonom pozvati svećenika. Telefon patra Michela je: 091 4600434.

22. PAZITELJI KONKATEDRALE
Pozivam sve osobe koje su na sebe preuzeli obvezu da budu pazitelji konkatedrale da se drže svoga rasporeda. Crkva će biti otvorena od 8 do 19 sati, jedino ponedjeljkom od 8 do 12 sati je čišćenje katedrale, radi toga je zatvorena. Upućujemo poziv svim starijim osobama da postanu pazitelji konkatedrale prijavom u župni ured.

23. DONESITE OBITELJSKI KARTON
Ako još niste predali vaš OBITELJSKI KARTON učinite to što prije. Želja nam je da što više obiteljskih podataka unesemo u vaš karton. Ako ga nemate, obiteljski karton možete dobiti u župnom uredu. Hvala vam.

24. ZAHVALA
Hvala svima koji su pridonijeli svojim prilogom za potrebe župe i župne crkve. Potičem župljane koji to do sada nisu učinili. Molimo sve obitelji koje žive u župi, a nisu prijavljene,da to učine.

25. TISAK
Glas Koncila, Župne obavijesti, Moj molitvenik.
Kalendare za 2018. godinu možete kupiti u župnom uredu i u kiosku konkatedrale. Kalendar od jednog lista jedna kuna i od dvanaest listova deset kuna. Nemojte uzimati kalendare od preprodavača, pogotovo ako kažu da novac ide za crkvu ili da ih bilo koja župa šalje. Pitajte koja ih župa šalje, nazovite ju pa ćete vidjeti da to nije istina. Svaka župa prodaje kalendare u župnom uredu ili svojoj crkvi.

26.KRŠTENI - VJENČANI - UMRLI.
Kršteni: 10.XII.2017. Jana Vukadinović, kći Denisa Vukadinović i Vedrana Vukadinović r. Zec; Ivan Grgurić, sin Marka Grgurića i Sanje Ivanović Grgurić; Luka Krušlin, sin Gorana Krušlina i Nikoline Krušlin r. Knežević; Niko Rukavina, sin Martina Rukavine i Lucije Rukavine r. Lovrinčević.

SVETE MISE od 10.do 17.XII. 2017. godine

nedjelja,10. prosinca 2017. DRUGA DOŠAŠĆA
+ Branimir Zamečnik - 6,30 sati
+ Agica i Marko Tomić - 7,30 sati kod sv. Roka
+ iz ob. Kemenc i Hajduković – 8,30 sati
PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati
+ Silva Gavrilović – 11,30 sati
+ Davor Milas - 18,30 sati

ponedjeljak,11. prosinca 2017. Sv. Damaz, I., papa
+ Đemko Josip Nazifović, prva misa – 7,00 sati
+ Ivan i Mario Bućanac - 18,30 sati

utorak,12. prosinca 2017.
+ Lucija i Ilija Galović i pok. iz ob. Galović – 7,00 sati
+ Članovi Marijine Legije - 18,30 sati

srijeda,13. prosinca 2017. Sv. Lucija, dj.
+ Ružica i Đuro Hajduković i ob. Bošnjak – 7,00 sati
+ Radojka Vulić - 18,30 sati

četvrtak,14. prosinca 2017. Sv. Ivan od Križa
+ Stjepan Utvić, prva misa - 7,00 sati
+ Sofija Nađ - 18,30 sati

petak,15. prosinca 2017. Bl. Drinske mučenice
+ Ruža Delić i pok. iz ob. Mihalj – 7,00 sati
+ Ruža i Anto Vidović - 18,30 sati

subota,16. prosinca 2017. Zimske kvatre
+ Ante, Marta i Slavko Skoko- 7,00 sati
+ iz ob. Terzić, Bukvić i Deljkić - 7,00 sati

nedjelja,17. prosinca 2017. TREĆA DOŠAŠĆA – Nedjelja Caritasa
+ Tomislav Burazin - 6,30 sati
+ iz ob. Jurić i Matijašević – 6,30 sati
+ Stanka(ž) Šestak – 7,30 sati kod sv. Roka
+ Dario i Vladimir Hećimović - 8,30 sati
PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati
+ Kata Perković – 11,30 sati
+ Mirko Pažin - 18,30 sati

Robert Almaši, župni vikar mons. Adam Bernatović, župnik

BOŽIĆNI BLAGOSLOV OBITELJI I STANOVA – 2017/2018.

Blagoslov obitelji i stanova je prilika da zazovemo Božji blagoslov na svoju obitelj i dom. Ako je ikako moguće budimo kod kuće. Na našem stolu neka bude križ i upaljena svijeća. Blagoslov počinje u 9,00 sati pa sve dok ne završimo određenu ulicu za taj dan. Ministranti će dan uoči blagoslova vaše ulice upitati svakoga, da li želi blagoslov ili ne. Ako niste kod kuće pitajte za dan blagoslova. Budimo strpljivi i obazrivi. Evo rasporeda blagoslova:

Utorak, 26. prosinca 2017. - A. Stepinca (parnom stranom), Neumanova, Gajev trg, Vukovarska – isusovci od 9,00 sati više osoba.

Srijeda, 27. prosinca 2017.
Trg Slobode i Vijenac J.Gotovca – jedan svećenik kreće od broja 1.
Šamačka, Šet. F. Šepera, Europske avenije, Vij. P. Kolarića, Trg L. Mirskog, Prolaz M. Hrvatske, Vrt J. Truhelke - jedan svećenik kreće od br. 1.
Trg A. Starčevića, Ribarska, Kapucinska, Šetalište P. Preradovića – jedan svećenik
L. Jagera, Školaska, I. Adamića,V. Hengla, S. Radića - jedan svećenik
Županijska - jedan svećenik kreće od broja 1
Vijenac G Zobundžije, - jedan svećenik kreće od broja 1

Četvrtak, 28. prosinca 2017.
Hrvatske Republike, Sunčana – dvojica svećenika i to:
Hrv.Rep. parnom stranom od kraja, tj. br.26 naniže, pa Sunačana - jedan svećenik
Hrv.Rep. neparnom stranom od kraja, tj. br.41 naniže – drugi svećenik
Zadarska, A. Waldingera - jedan svećenik kreće od broja 1 Waldingerovom.
P.Pejačevića i Sv.Roka – dvojica svećenika i to:
- P. Paječevića parnom, Sv. Roka neparnom -jedan svećenik
- P. Pejačevića neparnom, Sv. Roka parnom – drugi svećenik
Vij. Lj. Babića – jedan svećenik kreće od br. 1

Petak, 29. prosinca 2017.
Vij. V. Nazora, Nas. A. G. Matoša, H. Hotzendorfa – trojica svećenika, i to:
- Vij. Vl.Nazora od br. 1a do br. 7 - jedan svećenik
- Vij. Vl.Nazora od br. 8 do br. 17 – drugi svećenik
-Vij. Vl.Nazora od br. 18 do br. 21, Nas. A.G.Matoša, H. Hotzendorfa – treći svećenik
Vij. A. Cesarca – jedan svećenik kreće od br. 1.
Ilirska – kreće parnom stranom a vraća se neparnom
A.Hebranga – jedan svećenik, kreće parnom stranom a vraća se neparnom

Subota, 30. prosinca 2017.
I. Gundulića – trojica svećenika, i to:
- neparnom stranom od početka, tj. br. 3a – jedan svećenik
- parnom stranom od početka, tj. br. 2 – drugi svećenik
- parnom stranom od br. 86 do kraja – treći svećenik
Strossmayerova – trojica svećenika, i to:
- pranom stranom od br. 2 - jedan svećenik
- parnom stranom od br.84 do kraja te neparnom stranom od kraja do br.93.
- neparnom stranom od br. 1 do br. 93 – treći svećenik

Utorak, 2. siječnja 2018.
Vij. J. Kozarca - jedan svećenik kreće od broja 1
Dubrovačka – dvojica svećenika, i to:
- parnom stranom od početka – jedan svećenik
- neparnom stranom od početka – drugi svećenik
I. Kršnjavoga – jedan svećenik, i to: parnom stranom od početka, pa neparnom
A. Paradžika, Strma, Pampas, Slaz, Podravska – jedan svećenik

Srijeda, 3. siječnja 2018.
Ružina – dvojica svećenika, i to:
parnom stranom od početka – jedan svećenik
nepranom stranom od početka – drugi svećenik
A.Reisnera – dvojica svećenika, i to
- parnom stranom od kraja tj. br. 142 naniže - jedan svećenik.
- neparnom stranom od kraja tj. br.179 naniže - jedan svećenik
Vij. S. Vraza - jedan svećenik kreće od br. 1.

Četvrtak, 4. siječnja 2018.
Gornjodravska obala – trojica svećenika, i to:
od br. 79 do br. 87 - jedan svećenik
od br. 88 do br. 93 – drugi svećenik
od br. 94 do br. 100 – treći svećenik
Svete Ane – dvojica svećenika, i to:
parnom stranom od početka - jedan svećenik
neparnom stranom od početka – drugi svećenik

Petak, 5. siječnja 2018.
Našičko Naselje, S. S. Kranjčevića, Podvinje, Podgoračka - jedan svećenik
A. Kanižlića (neparnom stranom), Poljski put, Lička, T. Ujevića, Krajna, Našička – jedan svećenik
F. Blažića, Splavarska, Solarski trg – jedan svećenik
Prolaz J. Leovića. Sv. Leopolda Mandića - jedan svećenik
Vinkovačka, Đakovština, Zrinjevac, A. K. Miošića, Trg L. Ružičke i B. Kašića, G. Čevapovića i J. Andrića- jedan svećenik

Naknadni blagoslovi – od 8. siječnja od 9 sati

 

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-022
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas500
Jučer537
Ovaj mjesec7166
Ukupno4657819

Trenutno online

1
posjetitelja

Srijeda, 13 Prosinac 2017 23:37