Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Misno slavlje uz proslavu Dana grada Osijeka

  Misno slavlje uz proslavu Dana grada Osijeka

  OSIJEK (TU) - „Večeras smo ovdje kako bismo zahvalili Gospodinu za sva dobra koja imamo kao građani koji zajedno žive. Zahvaljujemo za ovaj grad i za sva njegova dobročinstva, za sve ljude koji žive u ovome gradu, za svu njihovu dobru volju i njihova nastojanja“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić započinjući misno slavlje u osječkoj konkaterdrali Sv. Petra i Pavla povodom proslave Dana grada Osijeka, 2. prosinca.
  Uz nadbiskupa, koncelebrirao je i prigodnu homiliju uputio biskupski vikar za pastoral grada Osijeka mons. dr. Vladimir Dugalić, a u suslavlju su bili i osječki dekani, mons. Adam Bernatović i preč. Ivan Jurić te ostali svećenici i dvojica đakona. Liturgijsko pjevanje animirao je Konkatedralni mješoviti zbor pod vodstvom s. Branke Čutura i uz orguljsku pratnju Dalibora Ratića. Misno slavlje završeno je na trgu ispred konkatedrale gdje je mons. Hranić blagoslovio adventski vijenac, a potom je gradonačelnik Ivan Vrkić upalio prvu adventsku svijeću.

  Pročitaj više
 • Uskrsne ispovijedi

  Uskrsne ispovijedi

  PRIJAVA BOLESNIKA ZA USKRSNU ISPOVIJED
  Potičemo sve župljane da na vrijeme prijave svoje stare i bolesne članove obitelji za uskrsnu sv. ispovijed u župni ured. Uskrsna ispovijed bolesnika bit će u ponedjeljak, 12. ožujka 2018. godine s početkom u 9,00 sati.

  USKRSNA ISPOVIJED ŠKOLSKE DJECE
  Uskrsna ispovijed djece u petak, 16. ožujka 2018. Ispovijed je prije podne od 9,00 sati i poslije podne od 15,00 sati. Ako ste slobodni prije podne dođite u 9,00 a poslije podne od 15.00 sati.

  USKRSNA ISPOVIJED U KONKATEDRALI
  Uskrsna ispovijed traje kroz cijelu korizmu prije svake svete mise, posebno naglašavamo utorak i petak dok se moli križni put, te nedjelju pod svakom misom. Molimo one vjernike koji su redoviti, da što prije obave uskrsnu ispovijed.
  Ostali vjernici mogu se ispovijedati od 23. do 28. ožujka, prije podne od 9,00 do 11,00 sati i po podne od 15,30 do 19,00. Na Veliki četvrtak, petak i subotu nema ispovijedi. Stoga Vas molimo da Vašu uskrsnu ispovijed obavite na vrijeme.

  Pročitaj više
 • Spomendan svete Cecilije

  Spomendan svete Cecilije

  Spomendan svete Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i liturgijskog pjevanja 22. studenog proslavilo je pet zborova konkatedralne Župe sv. Petra i Pavla u Osijeku.
  Svetoj misi prethodilo je prigodno predavanje svim članovima zborova i njihovim voditeljima na temu 50 godina od naputka Musicam sacram u kojem je župni vikar Robert Almaši razložio povijest razvoja i smjernice obnove liturgijske glazbe u sklopu liturgijske obnove II. vatikanskog sabora.

  Pročitaj više
 • VELIKO NADBISKUPIJSKO HODOČAŠĆE BL. ALOJZIJU STEPINCU U ZAGREB I KRAŠIĆ

  VELIKO NADBISKUPIJSKO HODOČAŠĆE BL. ALOJZIJU STEPINCU U ZAGREB I KRAŠIĆ

  Pođimo mu u pohod. U 2018. godini navršava se 120. obljetnica Blaženikova rođenja u Krašiću (1898.) i 20. obljetnica njegova proglašenja blaženim u Mariji Bistrici (1998.). Lijepa je to i povlaštena prigoda da mu kao nadbiskupijska zajednica Božjega naroda „pođemo u pohode“. Za tu smo prigodu u našem nadbiskupijskom kalendaru, kao i u svećeničkim dekanatskim koronama protekle jesni, već najavili održavanje zajedničkoga hodočašća bl. Alojziju u Zagreb i Krašić.

  Pročitaj više
 • Svetkovina Bogojavljenja u osječkoj konkatedrali

  Svetkovina Bogojavljenja u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - „Današnja svetkovina dan je Isusova objavljenja svim narodima, a ljude, sve narode i kulture na zemlji koji traže Boga predstavljaju mudraci, koji su došli u Betlehem s Istoka u želji da nađu i da se poklone novorođenome kralju“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodeći svečano misno slavlje u osječkoj konkatedrali o svetkovini Bogojavljenja, 6. siječnja. U koncelebraciji je bio umirovljeni svećenik Vladimir Mirkut, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata Dario Hrga, domaći župnik Adam Bernatović i župni vikar Robert Almaši. Bogojavljensko Evanđelje, a zatim i svetkovinu Uskrsa navijestio je đakon Ivan Kunčević. Liturgijsko pjevanje animirao je Mješoviti konkatedralni zbor pod vodstvom s. Branke Čutura, uz orguljsku pratnju Dalibora Ratića.

  Pročitaj više
 • Svečano božićno misno slavlje u osječkoj konkatedrali

  Svečano božićno misno slavlje u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić predvodio je 25. prosinca božićno misno slavlje u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku.
  Uz nadbiskupa suslavio je biskupski vikar za pastoral grada Osijeka mons. dr. Vladimir Dugalić, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata Dario Hrga, umirovljeni svećenik Vladimir Mikrut, domaći župnik mons. Adam Bernatović, župni vikar Robert Almaši, a posluživao je đakon Ivan Kunčević.
  „I dok prebiremo po proteklim događajima i po sadašnjoj stvarnosti, u našoj duši odjekuju riječi anđeoske pjesme s betlehemskih poljana: Javljam Vam veliku radost - Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj, Krist Gospodin. Tko nam je u ovom trenutku potrebniji negoli Spasitelj? Potreban nam je Spasitelj koga isti Izaija naziva Savjetnik čudesni, Bog silni, Otac vječni, Knez mira“, rekao je nadbiskup započinjući homiliju.

  Pročitaj više
 • Misa zahvalnica

  Misa zahvalnica

  Misu zahvalnicu za proteklu 2017. godinu u osječkoj je konkatedrali sv. Petra i Pavla, apostola na blagdan Svete Obitelji, 31. prosinca predslavio nadbiskup u miru đakovačko-osječki, mons. Marin Srakić. Koncelebrirali su uz župnika mons. Adama Bernatovića, župni vikar Robert Almaši, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata Dario Hrga te vlč. Vladimir Mikrut, a posluživao je đakon Ivan Kunčević.

  Pročitaj više
 • Misa ponoćka u osječkoj konkatedrali

  Misa ponoćka u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - „Sabrali smo se u ovoj mrkloj noći da oživimo i doživimo najznačajniji događaj povijesti čovječanstva: rođenje Isusa Krista, Dijete položeno na slamu u jaslama, u štali, u špilji koja služi za sklonište životinjama. Svojom vjerom u tom djetetu prepoznajemo i priznajemo Sina Božjega, koji je postao čovjekom da spasi ljude. To je za nas blagdan Božića, to je za nas otajstvo Božića. No ista nam vjera veli da ništa ne bi koristilo što se Krist rodio u Betlehemu, ako se po vjeri i ljubavi ne rodi u svakome od nas. Otvorimo svoja srca da ih učini svojim prebivalištem i da nas učini spremnima živjeti i svjedočiti to Božje otajstvo“, rekao je 24. prosinca đakovačko-osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić uvodeći u svečanu misu ponoćku u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Župne obavijesti

DRUGA KORIZMENA NEDJELJA - 25. veljače 2018.

Danas je druga korizmena nedjelja. Svete mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu: u 6,30 sati, u 7,30 sati kod sv. Roka, u 8,30 sati, u 10,00; u 11,30 i večernja u 18,30 sati. Kroz tjedan jutarnje svete mise su u 7,00 a večernje u 18,30 sati. Prije večernje mise križni put koji predvode vjeroučitelji.

Misli uz današnje evanđelje (Mk 9,2-10)
Nakon što su ga učenici preko Petra prepoznali kao «Pomazanika-Mesiju», Isus im tumači način na koji će preko svoga trpljenja izvesti djelo spasenja. Njegovo preobraženje je poziv da ne gledaju samo na ovu vidljivu stvarnost koja je usmjerena prema umiranju i smrti, već da znaju nadići ovo prolazno i prepoznati ono što ostaje zauvijek. Apostoli ne shvaćaju odmah ovu Isusovu pouku. Objava Isusove božanske slave ih plaši, jer je u knjizi Izlaska bilo zapisano: «Ne može čovjek vidjeti Boga i na životu ostati». Tek nakon Uskrsa i Duhova oni će spoznati da je ta Božja slava punina života na koju je pozvan svaki čovjek i tada će shvatiti što je htio Isus


1. KALENDAR KROZ TJEDAN
utorak, 26. veljače 2018. Križni put za djecu
četvrtak, 01. ožujka 2018. Euharistijsko klanjanje
petak, 02. ožujka 2018. Križni put i korizmena propovijed, Prvi petak
subota 03. ožujka 2018. Prva subota, molitva za zvanja
nedjelja, 04. ožujka 2018. TREĆA KORIZMENA. Raspored svetih misa: 6,30 sati; 7,30 kod Sv. Roka; 8,30 sati, župna u 10,00 sati; 11,30 i večernja u 18,30 sati. Križni put u 18,00 sati predvode mladi i zborovi mladih

2. SUSRETI U ŽUPI
Pjevačka proba velikog zbora – utorkom i četvrtkom u 20,00 sati. Pozivamo sve pjevače, dolazimo na svoje pjevačke probe. Pozivamo i sve odrasle župljane koji imaju dara za pjevanje da se pridruže velikom pjevačkom zboru.
Pjevačka proba zbora mladih – srijedom u 20,00 sati. Pozivamo mladiće i djevojke, dođite i budite aktivni sudionici svoje župne zajednice postajući članovi zbora mladih koji pjevaju na misi za mlade u 11,30 sati.
Pjevačke probe učenika 7. i 8. razreda i 1. i 2. srednje – subotom u 11,00 sati.
Pjevačka proba dječjeg zbora(1.-6.razreda) subotom u 10,30 sati.
Biblijski sat – četvrtkom u 19,30 sati.
Susret čitača – petkom u 19,30 sati.
Marijina legija – utorkom iza večernje mise.
Klanjateljice Krvi Kristove – srijedom poslije mise.
Obiteljski molitveni vijenac – svakog prvog četvrtka nakon večernje mise.
Misijska skupina – petkom u 19,00 sati.
Susret ministranata do 8. razreda – subotom u 10,00 sati.
Susret starijih ministranata, od prvog srednje – ponedjeljkom u 20,00 sati
Susret mladih – ponedjeljkom u 20,00 sati, studenti i srednjoškolci.
Sastanak roditelja koji će krstiti svoju djecu u nedjelju održava se subotom u 11,00 sati.
Bračni parovi, koji petkom ili subotom sklapaju ženidbu, imaju užu pripravu srijedom u 11,00 sati.

3. KORIZMA
Korizma je osobiti period u životu Crkve u kojemu se u hodu prema Uskrsu na poseban način vjernici potiču na slušanje Riječi Božje i na istinitiji život po evanđelju. Zbog toga je vrijeme korizme prožeto različitim ponudama duhovnog života, pokore i obraćenja. Sadržaj korizme u župi: Veliki križni put: petkom i nedjeljom u 18,00 sati, koje će predvoditi pojedine skupine. Petak, 2. III. predmole Veliki župni zbor a u nedjelju, 4.III. Mladi i mladi zborovi; Dječji križni put: utorkom u 18,00 sati. Euharistijsko klanjanje: četvrtkom. Korizmena propovijed: petkom nakon križnog puta. Sveta ispovijed: svaki dan prije mise. Post i nemrs: petkom kroz korizmu. Odricanje za potrebite. Djela milosrđa: skrb za bližnje. Čitanje Biblije. Čašćenje križa. Molitva u mojoj obitelji.

5. PRIJAVA BOLESNIKA ZA USKRSNU ISPOVIJED
Potičemo sve župljane da na vrijeme prijave svoje stare i bolesne članove obitelji za uskrsnu sv. ispovijed u župni ured. Uskrsna ispovijed bolesnika bit će u ponedjeljak, 12. ožujka 2018. godine s početkom u 9,00 sati.

6. USKRSNA ISPOVIJED ŠKOLSKE DJECE
Uskrsna ispovijed djece u petak, 16. ožujka 2018. Ispovijed je prije podne od 9,00 sati i poslije podne od 15,00 sati. Ako ste slobodni prije podne dođite u 9,00 a poslije podne od 15.00 sati.

7. USKRSNA ISPOVIJED U KONKATEDRALI
Uskrsna ispovijed traje kroz cijelu korizmu prije svake svete mise, posebno naglašavamo utorak i petak dok se moli križni put, te nedjelju pod svakom misom. Molimo one vjernike koji su redoviti, da što prije obave uskrsnu ispovijed.
Ostali vjernici mogu se ispovijedati od 23. do 28. ožujka, prije podne od 9,00 do 11,00 sati i po podne od 15,30 do 19,00. Na Veliki četvrtak, petak i subotu nema ispovijedi. Stoga Vas molimo da Vašu uskrsnu ispovijed obavite na vrijeme.

8. VELIKO NADBISKUPIJSKO HODOČAŠĆE BL. ALOJZIJU STEPINCU U ZAGREB I KRAŠIĆ
Pođimo mu u pohod. U 2018. godini navršava se 120. obljetnica Blaženikova rođenja u Krašiću (1898.) i 20. obljetnica njegova proglašenja blaženim u Mariji Bistrici (1998.). Lijepa je to i povlaštena prigoda da mu kao nadbiskupijska zajednica Božjega naroda „pođemo u pohode“. Za tu smo prigodu u našem nadbiskupijskom kalendaru, kao i u svećeničkim dekanatskim koronama protekle jesni, već najavili održavanje zajedničkoga hodočašća bl. Alojziju u Zagreb i Krašić. Ovim pismom sve vas, draga braćo i sestre, mlađe i starije, najsrdačnije pozivam da se priključite našem velikom nadbiskupijskom hodočašću bl. Alojziju Stepincu u subotu 3. ožujka 2018. godine. Središnji zajednički dio našega hodočašća bit će pohod i molitva na njegovu grobu te svečano misno slavlje u zagrebačkoj katedrali s početkom u 15 sati. Nastojat ćemo, također, u prijepodnevnim satima u hodočašće uključiti i Krašić, mjesto Blaženikova rođenja i smrti.
Cijena je 120 kn. Autobuse se smo osigurali i njihova cijena je 6.000,00 kn. Zato smo i povisili našu cijenu na 120 kn. jer autobus ima 50 sjedala. Polazak je 3. ožujka, u subotu s Gornjodravske obale ujutro u 5 sati.

9. NADBISKUPIJSKI KRIŽNI PUT ZA MLADE
Trinaesti nadbiskupijski križni put za mlade organizira se 17. ožujka 2018. pod geslom ''Evo Jaganjca Božjeg''. Križni put krenut će iz mjesta Vinogradci, filijala župe Valpovo, do Donjeg Miholjca. Okupljanje je navedenog dana u 7,30 ispred crkve u Vinogradcima. O tijeku križnog puta bit ćete upoznati na susretu mladih ponedjeljkom. Prijave do 11. ožujka na susretu mladih.

10. PREDSTAVA PRIKAZANJE SV. LOVRINCA(Lovre)
U sklopu manifestacije Korizmeni susreti u organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca u konkatedrali će se održati predstava Prikazanje sv. Lovrinca mučenika u izvedbi Hvarskog pučkog kazališta u nedjelju 4. ožujka 2018. poslije večernje svete mise. Pozivamo vas, dođite na ovu predstavu koju će nam izvesti Hvarsko pučko kazalište.
Prikazanje života svetoga Lovrinca mučenika’, stilizacija tradicionalnog martirija Sv. Lovre koju je dramaturški adaptirao i redateljski potpisao Marin Carić, a već 47 godina izvode članovi Hvarskoga pučkog kazališta, jedna je od dviju najdugovječnijih hrvatskih kazališnih predstava (prva su, naravno, legendarne “Stilske vježbe”).I zasigurno jedna od najnagrađivanijih amaterskih predstava. Hvaranin Carić ‘Prikazanje života svetoga Lovrinca mučenika’ je postavio još kao brucoš, u želji da dokaže kako dobro kazalište može i mora biti blisko i razumljivo svima, počevši od njegovih sugrađana. A koliko je uspio u svojoj nakani, dokazuje činjenica da je upravo u lipnju Prikazanje…. odigrano jubilarni 250. put.
Milan Lakoš, voditelj Hvarskog pučkog kazališta i njegov dobri duh, jedini je koji od praizvedbe 1969. godine do danas nastupao u svim izvedbama - u različitim ulogama, a postave su se izmjenjivale kako su se smjenjivale generacije hvarskih glumaca-amatera. A kako ansambl predstave broji 20-ak glumaca, slobodno se może reći da je velik dio hvarskih obitelji u jednoj ili drugoj generaciji bio vezan za ovu tradicionalnu i važnu priču, priču koja u korijenu nosi odgovore na univerzalna pitanja žrtvovanja za ideale te očuvanja moralnih principa i vjere u stvarne vrijednosti u teškim vremenima.

11. DOGAĐANJA U VIKARIJATU
Pastoralni centar Nadbiskupijskog vikarijata u Osijeku (Strossmayerova 58)
Predstavljanje monografije „Kripta i križni put Strossmayerove katedrale“, u utorak 27. veljače u 19.30 sati. Organizatori predstavljanja su Udruga katoličkih intelektualaca i Institut za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“, a monografiju će predstaviti nadbiskup đakovačko-osječki u miru mons. Marin Srakić, autor Mirko Ćurić te Ružica Pšihistal.
Korizmena tribina u srijedu, 28. veljače održava u 19.30 sati u prostorijama Pastoralnog centra Vikarijata u Osijeku (Strossmayerova 58). Tema: Ženidba – savez ljubavi, voditelj tribine je izv.prof.dr.sc. Zvonko Pažin.

12. TJEDAN SOLIDARNOSTI S CRKVOM I LJUDIMA U BOSNI I HERCEGOVINI
Hrvatski Caritas nas poziva da u tjednu pred Treću korizmenu nedjelju – od 26. II. do 4. ožujka 2018. – u svoje molitvene nakane u liturgijskim slavljima i pobožnostima uključimo Crkvu i ljude u Bosni i Hercegovini. Svoju materijalnu pomoć možemo im pružiti, dajući svoj novčani prilog u crkvama na treću korizmenu nedjelju, 4. III. Odazovimo se i poduprimo ovu akciju koja se odvija pod motom: „Da ne ohladi ljubav mnogih“. Možemo nazvati telefon 060 9010 i donirati 6,25 kn. ili na žiro račun Hrvatskog Caritasa IBAN: HR05 2340 0091 1000 80340 kod PBZ poziv na broj 101.

13. ŽUPNA KATEHEZA ZA PRVOPRIČESNIKE
Župna kateheza za prvopričesnike održava se petkom počevši od 19. siječnja po slijedećem rasporedu:
- OŠ V. Becića, u 9,00 ili 16,00 sati.
- OŠ I. Filipovića, u 9,00 ili 16,00 sati
- OŠ Sv. Ane, OŠ F. Krežme i OŠ A. Mihanovića uvijek u 16,00 sati.

14. ŽUPNA KATEHEZA ZA OSTALE RAZREDE - SRIJEDOM
Župna kateheza za učenike prvog, drugog, četvrtog, petog, šestog i sedmog razreda održava se svakog drugog tjedna i to srijedom:
Srijeda, 24.I., 7. II., 21. II., 7.III. 2018.
- 16 sati PRVI RAZREDI – svih škola
- 17 sati PETI RAZREDI – svih škola
- 17 sati SEDMI RAZREDI - svih škola
Srijeda, 17. I., 31.I., 14. II.,28.II. 2018.
- 16 sati DRUGI RAZREDI - svih škola
- 17 sati ČETVRTI RAZREDI – svi škola
- 16 sati ŠESTI RAZREDI – svih škola

15. ŽUPNA KATEHEZA ZA KRIZMENIKE – OSMI RAZREDI
Župna kateheza za krizmenike i njihove roditelje održava se svakog mjeseca u 19,30 sati i to po školama. Susreti osmih razreda održat će se iza nove godine. Prvi susret će se održati po slijedećem rasporedu:
- srijeda, 7. III. 2018. bivši polaznici OŠ Fr. Krežme i A. Mihanovića.
- četvrtak, 8. III. 2018. bivši polaznici OŠ sv. Ane i I. Filipovića.
- petak, 9. III. 2018. bivši polaznici OŠ Vl. Becića

16. ŽUPNA KATEHEZA ZA KRIZMENIKE – PRVI SREDNJE
Župna kateheza za krizmenike i njihove roditelje prvog razreda srednje škole održavat će se jedanput mjesečno u 19,30 sati i to po njihovim školama kao i prošle godine. Prvi susret će se održati po slijedećem rasporedu:
- srijeda, 14. III. 2018. bivši polaznici OŠ Fr. Krežme i A. Mihanovića.
- četvrtak, 15. III. 2018. bivši polaznici OŠ sv. Ane i I. Filipovića.
- petak, 16. III. 2018. bivši polaznici OŠ Vl. Becića

17. ŽUPNA KATEHEZA ZA KRIZMENIKE – DRUGI SREDNJE
Župna kateheza za krizmenike i njihove roditelje drugog razreda srednje škole održavat će se dvaput mjesečno u 19,30 sati i to po njihovim školama kao i prošle godine, to znači, da oni koji su pohađali osmi razrede u OŠ sv. Ane dolaze zajedno, bez obzira u koju srednju školu idu. To vrijedi i za sve ostale. Prvi susret nakon Nove godine održat će se po slijedećem rasporedu:
- srijeda, 28.II. 2018. bivši polaznici OŠ Fr. Krežme i A. Mihanovića.
- četvrtak, 1.III. 2018. bivši polaznici OŠ sv. Ane i I. Filipovića.
- petak, 2.III. 2018. bivši polaznici OŠ Vl. Becića.

18. SVETA KRIZMA I PRVA PRIČEST U ŽUPI
Sveta krizma u župi bit će na drugu vazmenu nedjelju, na Mladi Uskrs, 8. travnja 2018. godine u 9,00 sati, a Prva Pričest na treću vazmenu nedjelju, 15. travnja 2018. godine u 9,00 sati.

19. SVEĆENIK U BOLNICI
Svećenik koji je zadužen za bolnicu je pater Marek koji obilazi pojedine odjele u bolnici, tako da se bolesnici koji to žele mogu ispovijedati. Također se može svećenik pozvati i telefonom i to 091 4600434.

20. OBNOVA ORGULJA
U dogovoru s nadbiskupom mons. dr. Đurom Hranićem, potpisali smo Ugovor o obnovi orgulja u konkatedrali zajedno s katedralnim orguljama u Đakovu. Obnovu orgulja izvodi gospodin Anton Škrabl, restaurator orgulja, harmonija i ostalih instrumenata iz Rogaške Slatine. Obnova konkatedralnih orgulja će stajati oko 3.000.000,00 kn. Molimo sve vjernike i ljude dobre volje, pridružite se obnovi orgulja prema svojim mogućnostima. Nadamo se da će za Uskrs 2019. godine ponovo zasvirati u našoj konkatedrali. Pomozimo da se to i ostvari.

21. PAZITELJI KONKATEDRALE
Pozivam sve osobe koje su na sebe preuzeli obvezu da budu pazitelji konkatedrale da se drže svoga rasporeda. Crkva će biti otvorena od 8 do 19 sati, jedino ponedjeljkom od 8 do 12 sati je čišćenje katedrale, radi toga je zatvorena. Upućujemo poziv svim starijim osobama da postanu pazitelji konkatedrale prijavom u župni ured.

22. DONESITE OBITELJSKI KARTON
Ako još niste predali vaš OBITELJSKI KARTON učinite to što prije. Želja nam je da što više obiteljskih podataka unesemo u vaš karton. Ako ga nemate, obiteljski karton možete dobiti u župnom uredu. Hvala vam.

23. ZAHVALA
Hvala svima koji su pridonijeli svojim prilogom za potrebe župe i župne crkve. Potičem župljane koji to do sada nisu učinili. Molimo sve obitelji koje žive u župi, a nisu prijavljene,da to učine.

24. TISAK
Glas Koncila, Župne obavijesti, Moj molitvenik. OKNO!

25. KRŠTENI - VJENČANI - UMRLI.

Crkveno ukopani: 20.II.2018. Mirjana Schmidt r. Soldin (1935.); 22.II.2018. Ivica Pavić (1931.).


SVETE MISE od 25.II. do 4.III. 2018. godine

nedjelja, 25. veljače 2018. DRUGA KORIZMENA
+ iz ob. Sliško i pok. Ilija i Anica - 6,30 sati
+ Ćamil Gutošić, prva misa – 7,30 sati kod sv. Roka
+ Zlatan Kraljević i pok. iz ob. Pic i Kraljević - 8,30 sati
PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati
+ Josip Jukić i pok. iz ob. Jukić – 11,30 sati
+ Ana, Dragutin i Stjepan Sudarević - 18,30 sati

ponedjeljak, 26. veljače 2018.
+ Stjepan Adamović - 7,00 sati
+ Josip, Marija i Ivo Nikić - 18,30 sati

utorak, 27. veljače 2018. Križni put za djecu
+ Veronika Utvić, prva misa – 7,00 sati
+ Josip i Elizabeta Pavlić - 18,30 sati

srijeda, 28. veljače 2018.
+ Mijo i Anica Grigić – 7,00 sati
+ Anto i Marica Debeljak - 18,30 sati

četvrtak, 1. ožujka 2018. Euharistijsko klanjanje
+ Zvonimir Pavletić - 7,00 sati
+ iz ob. Ižaković - 18,30 sati

petak, 2. ožujka 2018. Veliki križni put i korizmena propovijed
+ Marijo Marjanović - 7,00 sati
+ Marko Majetić - 18,30 sati

subota, 3. ožujka 2018.
+ Anica Milić – 7,00 sati
+ Vida i Joso Tomašević – 7,00 sati

nedjelja, 4. ožujka 2018. TREĆA KORIZMENA
+ iz ob. Marošević, Došlić i Krajnović - 6,30 sati
+ Pavao Vukšić – 7,30 sati kod sv. Roka
+ Ivan, Katarina i Tomo Rat - 8,30 sati
PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati
+ Đenka Trconić i pok. iz ob. Tušla – 11,30 sati
+ Slavica i Nedeljko Vekić i pok. iz ob. Vekić - 18,30 sati

Robert Almaši, župni vikar
mons. Adam Bernatović, župnik

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-022
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas386
Jučer535
Ovaj mjesec12900
Ukupno4713767

Trenutno online

5
posjetitelja

Subota, 24 Veljača 2018 21:13